Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A férjem fia manipulálja a...

A férjem fia manipulálja a férjem?

Figyelt kérdés
Férjemnek van egy fia az első házasságából, velünk él, az anyjával nem tartja a kapcsolatot. Van egy közös kisbabánk, fél éves. A férjemet felhivták a fia iskolájából, hogy sokat lóg. És végül arra ment ki az elbeszélgetés, hogy a gyerek el kezdett majdnem sírni, hogy nincs is kedve járni, mert bántják a ruhái miatt. Hozzátenném, átlagos ruhákban jár, minden hónapban kap ruhákra pénzt nagyszülőktől is, férjemtől is, edzőterembe jár, iskolára minden napra bőven elég pénzt kap, + diákmunkát keresett, mert mégtöbb ruha kell neki. És neki még több pénz is kellene, de nincs még több elszórakozni való pénzünk. Így 2 legyet ütött egy csapásra, mert végül a férjem megsajnálta, és még magát kezdte hibáztatni, hogy nem jut több pénze a gyerekének ruhára, a gyerekével már nem is barátkoznak az osztálytársai emiatt. +Így még több pénzt kezdett adni ruhákra. A fiú pedig nem tudja hogy én tudok erről, és nekem mondta, hogy azokkal az osztálytársaival felváltva dolgoznak, + szabadnapokon velük lóg. És ha jól vettem ki a szavaiból, egyikük a barátnője. Tehát az apját eléggé félrevezette. Valószínüleg nem bántja senki, csak több pénzt akar, és a férjemet az orránál fogva vezeti. A közös gyerekünkre feleannyi pénzt költ, mert így is épp kijövünk a pénzből minden hónapban. Hogy kezeljem ezt a helyzetet? Ha elmondom a férjemnek, úgysem fogja elhinni, hogy a fia hazudik neki.
ápr. 2. 15:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
60%

"sem kaját nem vesz magának belőle soha, se buszt nem fizet egyszer sem, se higiéniai dolgokat nem vesz."

Mert szerinted középiskolás gyereknek azért kéne diákmunkáznia, hogy abból bérletet vegyen meg szendvicset?

Fele annyit költ a férjed a féléves kisbabátokra? Annak a kisbabának anyatej kell, napi 1 alma meg pelenka.

Egy 17 éves nem kétszer, hanem sokszor ennyibe kerül.

ápr. 3. 09:01
 12/26 anonim ***** válasza:
46%

úristen kérdező, értjük, hogy másik nőtől is van a férjednek fia, de teljesen felesleges ezen hisztizni, igenis költeni fog rá. mert a fia, a férjed meg ezek szerint nem egy teljesen szr apa. aminek amúgy örülhetnél is, lévén neked is van már tőle kölyköd.

amúgy nem tudom mit vársz, mekkora értékben vegyen márkás, arannyal futtatott pelenkát a félévesednek, hogy "igazságos" legyen a dolog? igen, egy 17 éves többe kerül,mint egy fél, majd kerül még a te kölyköd is ugyanennyibe, tizenpárév múlva. már ha a hisztiddel addig nem marod el mellőled az apát. amúgy meg az ő pénze, gondolom ő keresi, mert te ugye lassan egy éve nem dolgozol, nem hiszem hogy van beleszólásod abba, hogy ő azt hogy találja beoszthatónak.

ápr. 3. 10:00
 13/26 A kérdező kommentje:
Nem tudom felétek hogy van, de felénk nem csak pelenkát vesznek a gyereknek. És de, egyébként minden hónapban ami pénzt fizet az állam, ugyanúgy megy a közös kasszába. Szóval van beleszólásom, főleg hogy így is minden pénzünk elmegy hónap végére, és itt ahol mi élünk, a kötelező oltás is fizetős, amit már nem egyszer a gyereknek szánt ajándékpénzből fizettünk. És honnan szeditek, hogy anyatejes baba?
ápr. 3. 11:15
 14/26 anonim ***** válasza:
43%

Akkor tápszer.

Nekem is volt a fiam féléves, most 16.

Nem összehasonlítható, mennyibe kerül egy csecsemő meg egy tinédzser.

ápr. 3. 11:20
 15/26 A kérdező kommentje:
Az akkori árakat viszonyítod a mostanihoz, így tényleg nem lehet összehasonlítani ;)
ápr. 3. 11:28
 16/26 anonim ***** válasza:
28%

Nem a forintokat hasonlítom.

Ugyannyit költesz a baba meg a nagyfiú kajájára? Ugyanakkora az étvágy?

Ugyannyiba kerül a cipő, a farmer, a télikabát?

A mozi, az osztálykirándulás, a fociedzés?

Mert nekem arányaiban messze nem annyiba kerül most a gyerek, mint csecsemő korában.

A tápszer meg a pelus, néha a body meg a kis zoknik elenyésző költség volt

Pici gyerekre addig kell komolyabb összeget költeni, mielőtt megszületik: kiságy, babakocsi, kád, ruhák. Utána már aprópénz, jó darabig.

A tinédzser teljesen más.

ápr. 3. 11:31
 17/26 A kérdező kommentje:
Autósülés, sport babakocsi, télen 2 különböző méretű kombinzon, dzsekik, mellények, sapik, bodykon kívül egyéb ruhák, harisnya, nadrágok, pulcsik, rugik, etetőszék, babahinta..mond neked valamit?
ápr. 3. 11:44
 18/26 anonim ***** válasza:
26%

Hány autósülésre, babakocsira, etetőszékre van szüksége havonta?

Ezt írtam, hogy a nagyobb kiadások születés előtt vannak. Utána töredéke egy kisbaba költsége egy kamaszénak. Vagy neki nem kell pulcsi, nadrág? Ugyanannyit eszik mint az öcskös/hugi? Viszik a kicsit osztálykirándulni? Elmegy a barátaival fagyizni vagy moziba? Jár edzésre? Van tablófotózása, kell neki öltöny a ballagásra, a szalagavatóra?

Szerintem mondd meg a férjednek, hogy forintra ugyanannyi költséget vagy hajlandó vállalni a nagyra mint a kicsire. Majd írd meg lécci, apa mit szólt!

ápr. 3. 11:48
 19/26 anonim ***** válasza:
31%

Azt el is felejtettem említeni, hogy a nagyfiú diákmunkázik is. Bár nehezményezed, hogy nem ebből veszi a bérletet, a kaját meg a tusfürdőjét.

Még azt áruld el nekem, hogy minek szültél olyan férfinak, akinek már akkor is vele élt a tinédzser fia, aki téged alapból irritál, hogy lélegzik? Miért nem kerestél gyerektelent és akkor csak a te csemetéd lenne a világ közepe, rá lehetne költeni minden pénzt? Tegye félre a gyerekét, mert már neked is van és a picinek még nincs aranycumikája?

ápr. 3. 11:51
 20/26 A kérdező kommentje:

Ezeket szules utan vettuk meg amúgy, a gyerek nől.

Akkor elmondom, hogy a ferjem a kozos gyerekunknek szuletese ota vagy 2 csomag pelenkat, egy jatekot, 3 par zoknit és vagy 5 db ruhát vett. Azelott se sokkal tobbet. Mert mindig masra kell a penz, a tobbit mindent en oldok meg, hogy legyen a gyereknek, es nem az o penzebol. De ez nem tartozik rád, és a kerdes sem ez volt, az anyagi kiadasainkat tisztáztam a férjemmel. Csak ez aljas dolog, hogy így próbál a kamasz tobb penzt kerni, hogy még beleegyezésem se lehet, holott az én pénzem is ott van! Nem kell tobbet valaszolni, nem erdekel a te gyereked hova jar, ha nektek telik rá. Nekunk nem telik mindenre.

ápr. 3. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!