Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek is az a normális...

Szerintetek is az a normális ha valaki 18 évesen költözik el?

Figyelt kérdés
Rengetegen írták itt GyakoriKérdéseken, hogy 18 évesen nem szabad elköltözni, nem szabad a problémák elől elmenekülni és a szülőkkel kell maradni mert nehéz a felnőtt életbe belekezdeni. Az ilyenek normálisak??? Miért él valaki élete végéig a szüleinél? Miért rossz az önállósodás? Rengetegen élnek Magyarországon a szüleinél 40 éves koruk után is és nekik ez a normális! De én teljesen másképp gondolom! Mindig amikor megemlítem, hogy 18 évesen elköltözöm, megkapom ezeket a kommenteket! Én úgy gondolom, hogy az élet a kockáztatásról és az új élményekről szól és ha valakinek van lehetősége rá akkor bele kellene kezdenie az új, felnőtt életbe. Igen, tudom, hogy a felnőtt élet nehéz de miért jó az ha valaki élete végéig gyerekként él felnőttkorban is??? Tudom, hogy nekik az a megszokott és nehéz a változás de én másképp gondolom! Én merek kockáztatni és egyből elkezdeni a felnőtt életet 18 évesen! Sokan gyerekesnek tartják a gondolkodásmódomat emiatt. De miért? Az önállósodás miért gyerekes? Egyébként nekem vannak életcéljaim és másképpgondolkodó vagyok. Szeretnék gazdaggá és sikeressé válni, vannak ötleteim! Talán tényleg egy kissé gyerekes, hogy túlságosan is könnyűnek gondolom a felnőtt életet. Abban viszont nem gondolkodom gyerekesen, hogy merni kell kockáztatni az életben, meg kell legalább próbálni mert ha nem azt egész életemben bánni fogom! Meg még azt is sokan mondogatni szokták, hogy a problémák elől nem szabad elmenekülni, szembe kell velük nézni, ők így magyarázzák azt, hogy miért kell a szülőkkel maradni. De én ezzel sem értek egyet! Szerintem a problémák elől igenis el kell menekülni biztonságba, hogy lehetőség legyen a normális életre, legalábbis meg kell próbálni! Mondok egy hasonlatot: Egy oroszlán üldöz mondjuk egy zebrát és meglát egy barlangot ahova el tud menekülni biztonságba ahova az oroszlán nem tud bemenni. (Az oroszlán szimbolizálja az összes problémát, gyerekkori életet, szülőket, régi életet, a zebra szimbolizálja a 18 évest és a barlang pedig az albérletet, új életet, felnőtt életet, lehetőséget a biztonságos és boldog élethez.) Mit csinál a buta zebra? Elhatározza, hogy szembenéz a problémáival, megfordul és nekimegy az oroszlánnak, az oroszlán pedig széttépi. Mit csinál az intelligens zebra? Bemenekül a barlangba ahol boldog és biztonságos élet vár rá. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a problémáknál senki sem erősebb, ha valaki úgy dönt, hogy kibékül a szüleivel, szembenéz a problémáival, ott marad a szüleivel akkor tönkremegy az egész élete. Ha valaki úgy dönt, hogy elmenekül a régi élete elől akkor boldog és sikeres élet vár rá! Én így gondolkodom. Lehet egyébként sokan azért sem mernek elköltözni mert gyerekkoruk óta megszokták azt a környezetet, félnek a változástól, bele se mernek gondolni milyen a felnőtt élet és úgy gondolják, hogy nekik az a legjobb ha ottmaradnak mert az az egyetlen környezet, élet amit ismernek. Ha egy madarat sokáig kalitkába zárnak akkor az a madár nem érti milyen a külvilág, nem ismeri a kalitkán kívüli világot és fél, ezért amikor kinyitják a kalitkája ajtaját akkor ott marad mert gyáva elrepülni, az az egyetlen környezet amit ismer, azt hiszi ott a legjobb neki és azt hiszi, hogy máshol nem tudna túlélni. Ez egy hasonlat, a legtöbb embernek sajnos olyan a gondolkodásmódja mint a hasonlatban a kalitkába zárt madárnak. Azt gondolják, hogy nem élnék túl a felnőtt életet. Szerintem ez borzalmas! Nektek erről mi a véleményetek? Ti hány évesen költöztetek el? És ha még nem költöztetek el akkor hány évesek vagytok és jó így szerintetek élni unalmasan szülőkkel életcélok nélkül úgy mint egy gyerek?

2024. jan. 22. 01:12
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha jól kijön a két generáció, nem kell feltétlenül elköltözni. Sokkal olcsóbb egy háztartást fenntartani, és a munkamegosztás sem mindegy.

Amikor megismertem a férjemet, az anyukájával lakott, én nem ítéltem el miatta, sőt, egy darabig én is ott laktam. Nem volt ezzel gond, anyósom nyugdíjas volt, mire hazaértem a munkából volt főtt kaja, nem kellett a háztartással bajlódni, mi meg anyagilag segítettük őt. Jól kijöttünk.

A saját anyámmal viszont képtelen voltam együtt élni, annyira kiállhatatlan volt. Szóval ez attól függ. Sajnos általában nem akarnak alkalmazkodni egymáshoz az emberek.

2024. jan. 25. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!