Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek is az a normális...

Szerintetek is az a normális ha valaki 18 évesen költözik el?

Figyelt kérdés
Rengetegen írták itt GyakoriKérdéseken, hogy 18 évesen nem szabad elköltözni, nem szabad a problémák elől elmenekülni és a szülőkkel kell maradni mert nehéz a felnőtt életbe belekezdeni. Az ilyenek normálisak??? Miért él valaki élete végéig a szüleinél? Miért rossz az önállósodás? Rengetegen élnek Magyarországon a szüleinél 40 éves koruk után is és nekik ez a normális! De én teljesen másképp gondolom! Mindig amikor megemlítem, hogy 18 évesen elköltözöm, megkapom ezeket a kommenteket! Én úgy gondolom, hogy az élet a kockáztatásról és az új élményekről szól és ha valakinek van lehetősége rá akkor bele kellene kezdenie az új, felnőtt életbe. Igen, tudom, hogy a felnőtt élet nehéz de miért jó az ha valaki élete végéig gyerekként él felnőttkorban is??? Tudom, hogy nekik az a megszokott és nehéz a változás de én másképp gondolom! Én merek kockáztatni és egyből elkezdeni a felnőtt életet 18 évesen! Sokan gyerekesnek tartják a gondolkodásmódomat emiatt. De miért? Az önállósodás miért gyerekes? Egyébként nekem vannak életcéljaim és másképpgondolkodó vagyok. Szeretnék gazdaggá és sikeressé válni, vannak ötleteim! Talán tényleg egy kissé gyerekes, hogy túlságosan is könnyűnek gondolom a felnőtt életet. Abban viszont nem gondolkodom gyerekesen, hogy merni kell kockáztatni az életben, meg kell legalább próbálni mert ha nem azt egész életemben bánni fogom! Meg még azt is sokan mondogatni szokták, hogy a problémák elől nem szabad elmenekülni, szembe kell velük nézni, ők így magyarázzák azt, hogy miért kell a szülőkkel maradni. De én ezzel sem értek egyet! Szerintem a problémák elől igenis el kell menekülni biztonságba, hogy lehetőség legyen a normális életre, legalábbis meg kell próbálni! Mondok egy hasonlatot: Egy oroszlán üldöz mondjuk egy zebrát és meglát egy barlangot ahova el tud menekülni biztonságba ahova az oroszlán nem tud bemenni. (Az oroszlán szimbolizálja az összes problémát, gyerekkori életet, szülőket, régi életet, a zebra szimbolizálja a 18 évest és a barlang pedig az albérletet, új életet, felnőtt életet, lehetőséget a biztonságos és boldog élethez.) Mit csinál a buta zebra? Elhatározza, hogy szembenéz a problémáival, megfordul és nekimegy az oroszlánnak, az oroszlán pedig széttépi. Mit csinál az intelligens zebra? Bemenekül a barlangba ahol boldog és biztonságos élet vár rá. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a problémáknál senki sem erősebb, ha valaki úgy dönt, hogy kibékül a szüleivel, szembenéz a problémáival, ott marad a szüleivel akkor tönkremegy az egész élete. Ha valaki úgy dönt, hogy elmenekül a régi élete elől akkor boldog és sikeres élet vár rá! Én így gondolkodom. Lehet egyébként sokan azért sem mernek elköltözni mert gyerekkoruk óta megszokták azt a környezetet, félnek a változástól, bele se mernek gondolni milyen a felnőtt élet és úgy gondolják, hogy nekik az a legjobb ha ottmaradnak mert az az egyetlen környezet, élet amit ismernek. Ha egy madarat sokáig kalitkába zárnak akkor az a madár nem érti milyen a külvilág, nem ismeri a kalitkán kívüli világot és fél, ezért amikor kinyitják a kalitkája ajtaját akkor ott marad mert gyáva elrepülni, az az egyetlen környezet amit ismer, azt hiszi ott a legjobb neki és azt hiszi, hogy máshol nem tudna túlélni. Ez egy hasonlat, a legtöbb embernek sajnos olyan a gondolkodásmódja mint a hasonlatban a kalitkába zárt madárnak. Azt gondolják, hogy nem élnék túl a felnőtt életet. Szerintem ez borzalmas! Nektek erről mi a véleményetek? Ti hány évesen költöztetek el? És ha még nem költöztetek el akkor hány évesek vagytok és jó így szerintetek élni unalmasan szülőkkel életcélok nélkül úgy mint egy gyerek?

2024. jan. 22. 01:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi fa...ságot össze hordani!Ha nem költözöl el 18 évesen,akkor kész vége,csak 40 évesen lehet legközelebb?🤦🤣🤣🤣Na ilyet sem hallottam még.Elsőnek találj munkát,nézz szét milyen árban vannak az albérletek,menj el bevásárolni egyszer kêtszer,aztán írd ki ,hogy mmég mindig költözni akarsz e.Konkrétan éhen halnál!
2024. jan. 22. 09:41
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha menekülnöd kell otthonról, akkor nem hülyeség. Ha nem kell, akkor az!

Kaució nélküli albérlet kb. ezerből egy és akkor is minimum egy havi bérleti díjat ki kell csengetned költözésnél. Addig hol laksz? Beköltözöl egy haver családjához? Miből eszel? Hol mosol magadra, hogy legyen miben megjelenned egy állásinterjún? Aranyos vagy, hogy azt hiszed ez így működik, de általában komoly küzdelem a vége...

2024. jan. 22. 10:59
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Covid után, 22 évesen költöztem el. Ekkor mar volt 2 nyelvvizsgám, stabil munkahelyem és 1 év volt hatra az egyetemből.

A leállás nyújtott akkora segítséget, hogy félre tudjak tenni otthon és úgy kirepülni. Ma sem csinálnám mashogy

2024. jan. 22. 15:13
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Nézz szét a neten, hogy mennyibe kerül egy albérlet.

Kérd el a szüleidtől a rezsiszámlákat.

Menj el a boltba, nézd meg mennyibe kerül egy kiló kenyér.

Aztán gondolkodj el rajta, hogy 18 évesen egy szakmával pályakezdőként mennyi munkabért kapnál.

Aztán ezek után mondd, hogy miért olyan hülye mindenki, aki nem költözik el 18 évesen.

Elméletileg igazad is van. A gyakorlatban meg azért élnek együtt a generációk, mert nem tehetik meg, hogy külön-külön háztartást tartsanak fenn. Nem azért, mert kényelmes, hogy anyu főz-mos-takarít rád. (Persze van akinek ez is szempont, de hidd el, hogy a legtöbben szívesen elköltöznének.)

Kimész külföldre dolgozni? Nosza, rajta. Milyen végzettséged van? Én éltem 2 évig Londonban. Felszolgálók, szakácsok, takarítók, babysitterek voltak a magyarok, a pub felett a kisszobát osztottuk meg 3-an. Szerintem azért jobban jár a gyerekem, ha velem lakik együtt a 160 m2-es családi házban, ahol van saját szobája, mintha 40 m3-et oszt meg 3 vadidegennel.

Hacsak nem leszel professzor doktor főorvos 3 szakmai felsőfokú nyelvtudással nagyjából ilyen kilátásaid vannak külföldön. Mondjuk 18 évesen nem hiszem, hogy mindezt eléred.

2024. jan. 22. 16:16
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"Mindig amikor megemlítem, hogy 18 évesen elköltözöm, megkapom ezeket a kommenteket!"

Hát akkor ne említsd meg, egyszerű. :)

Ha annyira felnőtt vagy már, miért érdekel, hogy ki mit gondol?

Ha felnőtt vagy már tényleg, akkor tudhatnád, hogy mindig, mindenel kapcsolatban lesznek, akik máshogy gondolják, máshogy csinálnák, akik ellenvéleményt fognak megfogalmazni bárhogyan is döntesz, bármit is teszel. És? Miért ne mondhatá el mindenki szabadon, hogy ő hogy látja, ő hogyan csinálná, stb.? Szólásszabadság van, nem? De. Akkor tanuld meg ezt elviselni, figyelmen kívül hagyni, nem felhúzni rajta magadat, mert teljesen fölösleges.

"miért jó az ha valaki élete végéig gyerekként él felnőttkorban is???"

Az, hogy valaki hol lakik, csak helyrajzi kérdés, semmi köze a felnőttséghez. Felnőttként is együtt lakhat valaki a szüleivel, úgy, hogy kiveszi a részét a házimunkából, az ügyintézésekből, hozzájárulhat a közös költségekhez - nem csak gyerekstátuszban, elvárva, hogy mindent alá toljanak a szülei, mint amikor 4 éves volt. És fordítva is: vannak, akik úgy laknak külön a szüleiktől, hogy közben gyakorlatilag mindent a szüleik fizetnek és intéznek nekik, mintha még mindig otthon laknának gyerekstátuszban...

2024. jan. 22. 21:30
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én elköltöztem 18 évesen pár évre. Jó is volt,meg nem is. A tanulmányaimat abbahagytam,hogy tudjak munkákat vállalni es kifizessem az albérletemet. Aztán közbejött egy fogászati kezelés,ami akkori áron majdnem félmillió ft volt és minden pénzemet elvitte. Akkor hazaköltöztem. Aztán lett párom es megint elköltöztem. Tanulni továbbra sem tudtam,mert egyre drágább lett az albérlet meg egyre több kiadás lett,inkább minden munkát elvállaltam. A párom ugyanugy otthagyta a sulit mert vidékről költözött fel albérletbe és munkát vállalt még megismerkedésünk előtt.

Sajnos saját lakás nélkül ez van.

Most is együtt vagyunk csaknem 20 ev után. Vállalkozók lettünk,de szülői segítség kellett hozzá. Most jól élünk. De a fiatalságunk arról szólt,hogy volt egy szép lakóparki albérletünk amire vágytunk,és ennyi. Egy fillérünk nem volt konkrétan semmire.

2024. jan. 23. 14:03
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Szülőkkel lakva is lehet izgalmas életet élni, ugyanúgy el lehet járni bulizni, lehet karrier építeni és önállósodni. Én rohadt jóban vagyok a szüleimmel, 25 évesen költöztem el és nem bántam meg, a mai napig rendszeresen meglátogatom őket, együtt ebédelünk és társasozunk sokszor.
2024. jan. 25. 10:37
 18/21 anonim válasza:
100%

Ismerek olyant aki 45 éves(férfi) és otthon él az anyukájával. Édesapja elhunyt viszont ez nem ok arra véleményem szerint hogy ott éljen ennyi idősen . Csak ez a kényelmesebb,tud pénzt félrerakni stb.

Ha befejezted a tanulmányaid és dolgozol már amiből fent tudsz tartani egy albérletet,netalántán van egy párod akivel közösen mégkönyebben ki lehet hozni anyagilag akkor lépd meg. Ez a természetes. Van aki azért marad otthon mert anyagilag megtudja szedni magát és később eltudni indulni akár egy saját megvásárlásával.

Lényeg ha van stabil munkád ahonnan olyan jövedelmed van hogy fent tudj tartani egy albérletet akkor költözz el. Ha nincs akkor addig ne. Ne feledd általában 2-3 havi kaukciót is le kell rakni előre ami akár több száz ezer forint. Jól gondold át ezeket és halgass az idősebbekre körülötted mert tapasztalatból mondják azt amit.

2024. jan. 25. 13:04
 19/21 anonim ***** válasza:
33%
Az albérlet kidobott pénz. Akkor már inkább törlesztőt fizess és x év múlva tied lesz a lakás.
2024. jan. 25. 13:13
 20/21 anonim ***** válasza:
49%
Nem az a normális, ha 18 évesen költözik el, hanem az, ha akkor költözik el, amikor eljött az ideje. Minden családban más és más a történet. Nem kell másokat utánozni. Azt kell meggondolni, hogy az adott család tagjainak (az összes érintett családtagnak, nem csak annak, aki költözni készül, hiszen nem csak őt magát érinti a költözés!) hogy lenne a lehető legjobb, és úgy kell csinálni.
2024. jan. 25. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!