Szerintetek is az a normális ha valaki 18 évesen költözik el?
Ez nem kor hanem anyagi kérdés, ki mikor tud elköltözni otthonról
Ott jópár százezer forintra szükség lesz, hogy kimenj külföldre és ott elkezdj dolgozni meg esetlegesen nyelvet tanulni de 1-2 éven belül egész jól fogsz állni anyagi téren biztos
Ha nincs pénzed akkor menj el itthon dolgozni és kezdj el félrerakni külföldi munkára, hogy legyen pénzed kihúzni pár hónapot amíg meg nem kapod az első pár havi fizetésed odakinn
Ha nem tudsz nyelvet akkor kezdj el tanulni bár egy nyelvtanfolyam is egy vagyon itthon (bár vannak kinti magyarok által betanított munkák is amikhez nem kell nyelvtudás)
B kategóriás jogsi nem baj ha van
Vannak kinn külföldön egész egyszerű munkák is de számítani kell a heti 6 napos napi 10 órás munkavégzésre is lehetségesen néhol viszont jól fogsz keresni
"Ez nem kor hanem anyagi kérdés, ki mikor tud elköltözni otthonról"
Anyagi kérdés? Te miről beszélsz? Keresel pár aprópénzt otthon ha van, vonatra meg buszra és elköltözöl egy kaució nélküli albérletbe és elkezdesz dolgozni. Még aprópénz nélkül is megoldható, a vonaton elbújsz a wc-ben, buszozás helyett pedig gyalogolsz és ha a MÁV észreveszi, hogy elbújtál a wc-ben és ingyen utaztál akkor miután ekezdtél dolgozni és pénzt keresni, befizeted a bírságot. A szüleid pénzére ne támaszkodj!
"Ott jópár százezer forintra szükség lesz, hogy kimenj külföldre és ott elkezdj dolgozni meg esetlegesen nyelvet tanulni de 1-2 éven belül egész jól fogsz állni anyagi téren biztos"
Igen, tudom, ki is fogok menni külföldre. Sok pénzt fogok keresni, meg lehet próbálni. Jobb megpróbálni mint teljesen feladni! Lehet sok pénzt keresni, nem lehetetlen. Egyébként meg már tudok angolul.
Egyemmeg, milyen kis buta és naiv vagy egyszerre :D
Tudod, nem csak ha a két véglet van, hogy 18 évesen elköltözöl vagy 40 évesen is otthon laksz még. Van egy egészséges átmenet, hogy szerzel érettségi után egy normális végzettséget, közben esetleg dolgozol, gyűjtöd a pénzt és némi tőkével a zsebedben költözöl el.
Ha elmész otthonról 18 évesen egy szál érettségivel, szinte esélytelen, jól fizető munkát kapnod, az albérlet kifizetése mellett meg nem marad annyid, hogy abból juss valamire, nemhogy gazdag legyél meg annak érezd magad :D
Dehát látszik, hogy még el sem kezdtél dolgozni, nem ismered az árakat, a költségeket, amik az élettel járnak.
Aki 18 évesen pánikfejjel elköltözik, annak nagyon súlyos családon belüli problémái vannak. És NEM, nem arra gondolok, aki elköltözik kollégiumba, mert csak vidékre vették fel egyetemre, az nem igazi elköltözés, és nem teljesen önkéntes.
A jó családokban az éppen 18 éves gyerek még lehet, le sem érettségizett, és teljesen normális, ha az iskolái végeztéig, azaz diplomaszerzésig odahaza lakik, hiszen nincs is állandó keresete.
És nem korlátozzák a szabadságát meg ehhez hasonlók, hanem megadják neki a nyugodt, gondtalan körülményeket, ahol lehet tanulni.
Úgy érted, hogy a 18. szülinapodon lelépsz? Akkor még érettségid sem lesz, hacsak nem nyáron születtél es 6 évesen mentél suliba, ami elég ritka, hiszen a most érettségizők esetén a nyári születésű gyerekek évvesztesek voltak.
Sok sikert az önállósághoz, de ez a terv tuti bukta.
18 évesen költöztem el de én nem voltam ennyire hülye és naiv. Nem kell hozzá pénz? Hát miből eszel? Miből veszel wcpapírt? Külföldön kaukció nélküli albéret? Ne nevettes már szívem ott jópár hónap munkaviszony után adnak csak ki olyant AHOL MÉG KONYHABÚTOR SINCS, SE TŰZHELY, SEMMI SE SÜTŐ.
Amúgx nem szerencsés suli mellett elköltözni én is beleszakadtam a munkába hogy diákként eltartsam magam és persze magántanulóként is teljesítsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!