Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Helyes a gyereket a sporttól...

Helyes a gyereket a sporttól eltiltani ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Lányom tanulmányi eredményei nagyon leromlottak az utóbbi időben (11.-es, jövőre érettségi), ezért úgy döntöttem, nem járhat falmászás edzésre, amíg nem javít valamit a jegyein.

Amikor az apja (elváltunk, külön él) ezt megtudta, magából kikelve üvöltözni, személyeskedni kezdett, lehordott mindennek engem és a családomat is (szülők, testvérek), nagyjából a lusta dagadt disznók volt a legbarátságosabb kifejezés, amit használt... még a gyámhatósággal is fenyegetett, ha a szerinte "hozzám hasonlóan semmittevő" életmódra kényszeríteném a lányunkat...no comment.

Mit csináljak? Nem nagyon van más dolog, amivel motiválni tudnám a lányomat, nincs mitől eltiltani, nem iszik vagy cigizik, nem folyton a barátokkal lóg.

2023. dec. 22. 08:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%

A sport az egészségéért fontos, tehát pótolhatatlan.

A jegyek meg semmit nem számítanak. Írjon jó érettségit, ha elég magas a százaléka abból a két tárgyból, ami az adott egyetemen számít, akkor úgyis ott a duplázás, és senkit nem fog érdekelni az se, ha szín kettes volt.

2023. dec. 22. 11:51
 12/23 anonim ***** válasza:
44%

Gyerek kérdése: anyám eltiltott a sporttól, mert romlottak a jegyeim, jövőre érettségi!

Válaszok: helyes, tanuljál, büdös kölke!

2023. dec. 22. 12:51
 13/23 anonim ***** válasza:
93%

Amikor 16-17 évesen én is rontottam a jegyeimen, engem is eltiltottak a délutáni lovagló óráktól.

Úgyhogy elkezdtem iskola helyett a lovardába járni délelőttönként.

A jegyeim természetesen nem lettek jobbak, de cserébe boldog voltam.

2023. dec. 22. 12:56
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

A lehető legnagyobb hülyeség a sporttól eltiltani. Arra inkább ösztönözni kellene. Legközelebb enni nem kap? Kb a sport ugyanolyan fontos lenne, mint a táplálkozás, csak ebben az országban ezt kevesen tartják be.

A volt férjednek igaza van, habár ezt kulturáltan is közölhette volna.

Ennyi idősen már nem neked kell motiválnod, ő érti már mit tesz kockára. Ha eltiltod q sporttól kötve hiszem, hogy azt éred el amit akarsz.

2023. dec. 22. 13:33
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem helyes
2023. dec. 22. 13:49
 16/23 anonim válasza:
100%
Egyáltalán nem.
2023. dec. 22. 13:50
 17/23 anonim ***** válasza:
38%

Szándékosan hagysz ki fontos részleteket, vagy nem látod, hogy fontosak lennének?

Ha eddig ötös tanuló volt, most lerontotta magát kettesre, mert heti 7 napon falmászik, akkor ha nem is tiltanám el teljesen, de olyan heti 2 alkalomra maximálnám én is a falmászást.

Ha viszont nem a "jelentős" eredményromlás azt jelenti, hogy ötös helyett négyeseket hoz, mellette meg heti kétszer sportol, akkor nagyon mellélőttél ezzel.

2023. dec. 22. 14:02
 18/23 anonim ***** válasza:
77%
A büntetés nem megoldás. Sajnálom, hogy nincs jobb eszközöd a probléma megoldására.
2023. dec. 22. 16:28
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Engem is eltiltottak anno. Szerinted attól javultak a jegyeim? Nem, csak elvették azt az egy dolgot, ami a szenvedélyem volt, és amit imádtam csinálni.

Ugyanúgy hármas tanuló voltam - az okok nem érdekelték anyámékat -, de cserébe már edzésre sem járhattam.

Az érettségit megírtam majdnem színötösre, szóval tényleg megérte izmozni.

Mindegy, elérték, hogy ne sűrűn járjak haza :D

2023. dec. 22. 17:44
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

1. Rossz tanulmányi eredményért nem büntetünk, segíteni kell a gyereknek javítani. Fontos priorizálni is, milyen tárgyakból fontos a négyes-ötös, miből elég a hármas.

2. Sporttól ne tiltsd el, a mozgás kell, főleg, ha az edzés heti néhány alkalom. Nyilván, ha nagy intenzitással versenysportolna, pl napi 4-6 óra edzés, és nem tudná a tanulmányokkal összeegyeztetni, akkor érdemes lenne vagy csökkenteni az edzések számát, vagy ha kiemelkedő tehetség, sportiskolába íratni, de itt nyilván nem erről van szó. Heti 2-3 edzés szükséges az egészséghez, még az is lehet, hogy ezzel igazolja az iskolai +2 tesit, szóval ne tiltsd le.

3. A volt férjednek igaza van, de ha agresszíven, személyeskedve, üvöltve közli a véleményét, az csak ellenállást szül, a hangnem nem volt helyes.

Ülj le a lányoddal beszélni, hogy mi lehet a rontás oka, milyen segítségre van szüksége, pl különtanár, tanulásmódszertani tippek, időbeosztás. Okos dolog lenne pl ebben segíteni neki.

2023. dec. 22. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!