Miért kellene a gyereket eltiltani a TV-től?
Azért, mert a TV nem kisgyereknek való. Az egy időrabló készülék, és butít.
A gyerek inkább játsszon. De sok szülőnek könnyebb leültetni a gyereket a TV elé, és nem foglalkozni vele.
Én soha nem láttam értelmét a teljes tiltásnak. Az mindig a visszájára üt.
Meg kell válogatni mit nézhet, és persze ne órákon keresztül bámulja. Ehhez kell a szülő. S tök jó együtt tv-zni. Mint ahogy együtt játszani, sétálni is.
Az a baj, hogy egyesek csak végleteket látnak: akinek néz tv-t a gyereke, azt hiszi csak leülteti oda. De nem mindenki ilyen szerencsére. Én figyelem mit néz, kontrollálom, és mellette vagyok.
Persze én is elítélem, ha valakinek a tv a bébiszitter.
Mert ez most nagy divat. Sokan verik a mellüket, hogy náluk otthon TV-készülék sincs, ami véleményem szerint ma már, hogy minden fent van a neten, nem egy akkora szám. Az én gyerekeim sem néznek TV-t, de nem elvből, hanem mert a YouTube-ot nézik helyette, az meg ugyanaz pepitában. Csak a neten meg lehet nézni egymás után tízszer ugyanazt a Tűzoltó Sam részt.
Az meg, hogy könnyebb a gyereket leültetni a TV elé, mint foglalkozni vele... Hát én boldog vagyok, hogy amíg a kicsit altatom délután, a nagy addig elfoglalja magát a mesével, és nem engem szólongat percenként. Nem hiszem, hogy ettől olyan szörnyű sora lenne.
Nemrég a tv-ben nyilatkozott erről egy pszichológus és mondta,hogy nem az a lényeg,hogy néz-e a gyerek tv-t vagy nem, hanem,hogy mit néz!
Szerintem a mai gyerekeket nem lehet eltiltani teljesen az elektronikától! Egy ideig-óráig lehet,de ha be kerül közösségbe, akkor már nem!
Arra kell figyelmet fordítani,hogy mit nézzen!
Nálunk pl. szinte non-stop mennek a magyar népmesék dvd-ről!
Meg igaz még pici, sok természetfilmet nézünk és közben mondogatom neki,hogy melyik milyen állat, milyen hangot ad ki stb.
Mi is néztünk anno tv-t gyerek korunkban, mégsem lett sem a testvéremből, sem belőlem sorozatgyilkos! Sőt én pl. imádok olvasni. Ha lehet választani,hogy egy filmet van időm nézni, vagy könyvet olvasni,akkor a könyvet olvasom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!