Mit tehetünk, ha a párom gyermekei nem szeretnek nálunk lenni?
Az oka az, hogy nálunk nem lehet télen mindent tárva nyitva hagyni, mert kihűl a ház (fatüzelésű kályhákkal fűtünk), nem lehet pazarolni (á, mégsem kell, dobjuk ki), nagyjából fix napirend van, amin csak nehezen tudunk változtatni (van 3 fiam, 2 auti) és még hosszan sorolhatnám. Ezeken nem nagyon tudunk változtatni. A párom exe viszont ha úgy dolgozik, hogy nem tud felügyelni rájuk, akkor nálunk vannak a gyerekek (kb heti 3 nap).
Mi a csodát tudnánk csinálni, hogy ne csak a rosszat lássák mindenben?
35:
"Valóban nem számoltam sem a párommal, sem a gyerekeivel. Nem igazán reméltem, hogy társra találok, akinek nem épp átlagos gyerekekkel is kellek.
...
A lángolós, örökké tattó szerelemben már nagyon rég nem hiszek."
Hát a párodat sem a lángoló szerelem sodorta melléd, hanem, hogy a munkásszállásról egy családi házba költözhetett. Ezért vállalta be a 3 gyerekedet is, meg minden mást.
És ezért nem áll ki pl. a hajnalban gépező fiaddal szemben sem a saját gyerekei jogos nyugalmáért.
42-re:
Az itt a baj, hogy van egy csomó tulajdonosa a háznak és rajtuk kívül még egy csomó további ott lakó. A gépező fiú nyilván nem akarja ott látni a 3 gyereket, sőt, lehet, hogy anyja új párját sem. Ő ezért nem akar alkalmazkodni.
Az anya párja kussban van, mert különben mehet vissza a munkásszállásra, ahol a gyerekei ott sem tudnak aludni.
Az anya örül, hogy valakinek kell így is, hogy 3 gyereke van, abból kettő autista, ill. legalább egyikük alkalmazkodásra képtelen bunkó.
A 3 vendég-gyerek anyja örül, hogy ott aludhatnak az apánál a gyerekek, amikor dolgozik, legalább addig sem csinálják fel a kamaszlányát. Ha már normális nevelést nem sikerült adni neki.
Egy totál katasztrofális felállás, amiben gyakorlatilag mindenki patthelyzetben van.
"A lepontozokat kérdezném, náluk a vendégnek van több joga vagy a tulajdonosnak?"
A ház, ahol korábban laktunk 100%-ban az én tulajdonom volt. Oda költözött be a férjem, illetve oda jöttek láthatásra a férjem gyerekei. Senki nem vendég volt, hanem családtag. És igen, a lányom és én is alkalmazkodtunk hozzájuk, hogy jól érezzék magukat, mikor nálunk vannak.
Gondolkodtam ezen. Esetleg nem lehet mégis valahogy a gyerekeknek egy hálót adni?
Pl. ha beraktok egy elektromos fűtőtestet (van több fajta), nálatok a fürdőszobába, az nem segítene? Hátha találtok valamit, ami belefér a költségvetésetekbe.
Az, hogy már most háromszor kell befűteni elég problémásnak hangzik amúgy, mert még nincs kifejezetten hideg, valamit sürgősen csinálnotok kéne, mert télen ha tényleg hideg lesz, akkor meg fogtok fagyni.
Átolvastam még egyszer a kérdést. Írtad, hogy nem lehet nálatok pazarolni, ez nem tudom miben merül ki, de ha étkezés, akkor nem erőltetném a gyerekekbe az ennivalót. Ha mosogatás, akkor nem a mosogatást osztanám rájuk. Ha a wc papír használat, azt engedném (bocs próbálom kitalálni, hogy mi lehet és beugrik egy amerikai “dokumentumfilm” amiben ilyesmiken spóroltak). Szerintem próbáljatok meg toleránsabbak lenni irányukba, a párod meg adjon többet a közösbe, addig amíg ott laknak a gyerekei, így egy picit magasabb életszínvonalat engedhettek meg magatoknak.
Sajnos amennyire értem ez egy elég nagy életszínvonal csökkenés lehet számukra, mindenképpen nehéznek fogják megélni, amit tehetsz, hogy megértéssel fordulsz feléjük, és amennyire lehet megkönnyíted a helyzetüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!