Engedni kell egy 11 éves lánynak, hogy szőrtelenítsen?
Az én lányom már 13, de 11 évesen kezdett szőrteleníteni. Természetesen nem tiltottuk meg neki, sőt segítettem neki módszert választani (gyanta) és helyesen használni.
Nem is értem, hogy merülhet fel, hogy esetleg ne engedjétek. Ma már teljesen természetes dolog a szőrtelenítés és a világon semmi baja nem lesz tőle. Gondolom te se akarnál szőrös lenni, érthető, hogy ő sem.
9# az én barátnőmnek azzal tiltották meg, hogy veszélyes, tönkreteszi a bőrét, meg ekcémás lesz utána, de ezt nem gondolták szerintem a szülei se komolyan, csak kellett egy indok. Egyszer leborotválta a lábát, mikor már megmondták neki, hogy nem engedik, és akkor pl az apja sokkal dühösebb volt mint az anyja.
Szerintem az játszhatott bele, hogy nem akarhatta, hogy a lánya "felnőjön", legyen ugyanúgy az ő kislánya, ilyesmi, de ezt már csak felnőtt fejjel teszem hozzá.
13. Hát jó nagy retardált lehetett az apja. Amúgy az ilyenek a gyerekben is traumát okoznak.
Meg ma kb minden nő szőrtelenít, de nem azért, mert "szexuálisan ivarérett", hanem mert társadalmilag elvárt.
Néztem egy nagyot, de már babáknak is igazítják a szemöldöküket szülők, nem egy anyukától hallottam ezt. Óvodában már kész szépségverseny van.
Így 11 évesen mi már egy szőrtelenítés. Szinte alap.
Pont 11 voltam, amikor először mentem el anyukámmal kozmetikushoz, nyár volt, jött a rövidgatyás, pántos felsős időszak, nekem meg már szőrösödött a lábam és a hónaljam. De volt olyan barátnőm, aki szőke, fehér bőrű volt és elég későn érő, ő 15 évesen szőrtelenített először.
Tehát ez nem kor kérdése és semmi káros nincs benne, na meg a szőr visszanő. Ezért nem értem azokat a családokat, ahol ebből vita meg tiltás van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!