Iskolai zaklatás, mit tennél?
A fiam ma sírva jött haza az iskolábol. 9-es egy gimnáziumban. Csúfoljak, kiközositik és zaklatjak. Nagyon maga alatt van. Igazából az okát sem tudjuk, miért ilyenek vele. Ő nem bánt soha senkit, annyi a "bűne", hogy jó jegyei vannak, ami miatt nagyon utalják a többiek.
Elég rossz tanulokrol van szó.
Fiam közölte hogy ő soha többé nem teszi be a lábát ebbe az iskolába.
Látom rajta hogy zaklatott,ma még egy falatot nem evett azt mondta hogy nem bír, a gyomra görcsben van.
Nyilván ezek után nem engedem iskolába a héten. El kell vigyem innen.
Szerintetek mennyi idő, amíg találok egy másik sulit neki? (Budapest) addig itthon tartom mert nem szeretném, ha a vonat elé ugrana, mint az a sümegi 16 éves fiú.
Egészen biztosan nem a jegyei miatt bántják. A személyisége az, ami nem szimpatikus nekik és csak ilyen alpári módon képesek ezt kifejezni.
Nyilván a megoldás egyik része, hogy kiveszed ebből a környezetből. A masik viszont az, hogy keresel neki szakembert, aki segít neki megerteni, hogy mindig voltak és lesznek is olyan emberek, akik nem képesek normálisan viselkedni olyanokkal, akik nekik nem szimpatikusak. Meg kell tanulnia kezelni a konfliktusokat, mert az életben még sok vár rá.
Szembesites nem jó, csak még jobban kikeszitik majd, ő lesz aki "anyuci szoknyája mögé bújt, meg árulkodott".
A gyerekek, főleg a kamaszok rettenetesen kegyetlenek. Menekülni kell onnan, meg egy szakembert találni aki segít neki.
1-es voltam, tudom miről beszélek ebben nőttem fel!
24#
Ezzel csak azt tanulja meg a gyerek, hogy sose álljon ki önmagáért, vagy másért, és lényegében te sem állsz ki érte. Hogy a zaklatás normális, és megússzák a zaklatók.
A menekülés nem megoldás.
Én 1 évig emelt fővel jártam csak azért is, sosem mutattam mennyire padlón vagyok kifelé az iskolában. Mert nem akartam megadni ezt az örömöt a zaklatóimnak, pedig hidd el a saját szobatársaim egyben osztály és évfolyamtársaim voltak azok a kollégiumban.
Le lehet pontozni, de még lehetett volna azt a tragédiát is előzni. Kezdve azzal, hogy elmondja, és a szülők keményen felszólalnak.
Az bántalmazóknak muszáj megtanulniuk, hogy nem tehetnek meg mindent, következménye van a tetteiknek.
A gyereket meg pszichológushoz és önvédelemre vinni.
Mert hiába viszed át másik suliba, ha ott is ugyan úgy nem tud majd beilleszkedni és ki kezdik, mit csinálsz? Menekül tovább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!