Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Iskolai zaklatás, mit tennél?

Iskolai zaklatás, mit tennél?

Figyelt kérdés

A fiam ma sírva jött haza az iskolábol. 9-es egy gimnáziumban. Csúfoljak, kiközositik és zaklatjak. Nagyon maga alatt van. Igazából az okát sem tudjuk, miért ilyenek vele. Ő nem bánt soha senkit, annyi a "bűne", hogy jó jegyei vannak, ami miatt nagyon utalják a többiek.

Elég rossz tanulokrol van szó.

Fiam közölte hogy ő soha többé nem teszi be a lábát ebbe az iskolába.

Látom rajta hogy zaklatott,ma még egy falatot nem evett azt mondta hogy nem bír, a gyomra görcsben van.

Nyilván ezek után nem engedem iskolába a héten. El kell vigyem innen.

Szerintetek mennyi idő, amíg találok egy másik sulit neki? (Budapest) addig itthon tartom mert nem szeretném, ha a vonat elé ugrana, mint az a sümegi 16 éves fiú.

2023. nov. 27. 22:18
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Akkor általános iskolaban miért nem váltotta ki senki ellenszenvét? Egy csendesebb, intelligens gyerek. És nemcsak ötösei, hanem negyesei és harmasai is vannak.. De itt ezek akik szekaljak, egyes, kettesek..

Nyilván ki fognak bukni vagy most, vagy év végén, de ezt mi inkább már nem várnánk meg.

2023. nov. 27. 22:42
 12/34 anonim ***** válasza:
91%
Ez egy rossz iskola. Csodálom, hogy gimnázium. Egy gimnáziumi osztályban nem jön össze annyi egyes-kettes tanuló, amennyi már ütőképesen tud bully-zni. Azért az of-nek, igazgatónak szólj, kell, hogy tudjanak róla, még ha tehetetlenek is.
2023. nov. 27. 22:46
 13/34 A kérdező kommentje:

Én is nagyon meglepődtem, gondolhstod. Álmomban sem gondoltam volna...

Szólni fogok de majd csak az utolsó napon. Akkor viszont mindent.

2023. nov. 27. 22:48
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az ofi lánya jött át 10be, sosem tudtuk meg miért mert nagyon magába fordult és ha hozzá szóltak akkor csak gyorsan rá förmedt a másikra. Valószínűleg őt is piszkálták a másik suliba. Ő is nagyon okos, orvos lett azóta és állítólag nagyon is jó abban amit csinál. De sajna nem tudott be illeszkedni nálunk, látszott rajta hogy hiányzott az önbizalom belőle, kis vékonyka volt a haja mindig gubicsba össze csomózva, a ruhái sem voltak valami szépek. Egy idő után a mi osztályunk is el kezdte cukkolni, utána már nem maradt bent a szüneteken sem. Próbáltam vele beszélgetni, de nem volt hajlandó nyitni.

Én mindenféle képen javasolnák egy pszichológusi tanácsadást vagy bármilyen nevelői tanácsadást ami segíthet ebben a helyzetben mert nem biztos, hogy önmagában a suli váltás és a "megfutamodás" elegendő lesz

2023. nov. 27. 23:02
 15/34 A kérdező kommentje:

Én is gondoltam pszichológusra, mert látom mekkora törés ez most neki. Iskolavaltas után ez lesz az első dolgom.

Elképzelni nem tudom, mit él át egy olyan gyerek, akinek a szülei nem támogatoan állnak hozzá ehhez a helyzethez.

2023. nov. 27. 23:08
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus is jó ötlet, de egyelőre érezze azt, hogy otthon lehet biztonságosan a sok zaklatótól.

1-es voltam.

2023. nov. 27. 23:17
 17/34 anonim ***** válasza:
7%

...

Tuti nem a jegyei az egyetlen ok. Már írtál korábban, ugye?

Megütik? Hozzérnek? A cuccaihoz? Vagy csak beszólnak? Úgy emlékszem csak beszólnak. Szünetben menjen olyan helyre, ahol nincsenek a közelében, órán meg a tanár tart rendet. Fiúöltözőt kell csak kibírnia. Nem mondtad, hogy fiú legutóbb. Normálisan öltözteted/vágatod a haját, vagy látszik a megjelenésén, érdeklődésén, hogy nem megfelelő környezetből jön?

Általánosban 8 év alatt hozzászoktak valami negatív dolgához, elmaradásához, amit nem tolerál az új környezet. Egy rakás autista, sérültebb, mindenféle bizarr környezetből jövő be tud illeszkedni egy jó ofővel az évek alatt, ezért nem volt gondja eddig szerintem.

Lépj be facebookon a középiskolai felvételi információk 2024es csoportba, ha valóban váltanátok, különbözeti vizsgát kell írnia és akkor átveszik másik gimibe, de csak szrabb helyre fog tudni bekerülni, mert a gimis osztályok 30+os létszámmal működnek és a normális helyeken egyszerűen teltház fölött van. Szóval olyan helyre ahol megbecsülnék az ötöseit nem jut már be, ezért is hülyeség a váltás, ha TÉNYLEG ez a baja. Csak rosszabb tanulók közé kerülhet már, felfelé nincs esély. Budapestiek vagytok? Itt legalább több lehetőség is van, de itt is vannak olyan gimik, ahol telefonoznak órán, verekednek szünetben, kiközösítés meg mindenhol van, talán csak a Radnótiban nincs. Ötösei mindenkinek vannak amúgy gimiben, ha másból nem készségtárgyakból, 3-4es pedig már nem olyan jó, kivéve, ha ő a direkt rontó a másik kérdésből. Hogy sikerült a felvételije, hány pontos lett? Az alapján kellene másik gimit keresni, de vagy 40 sulit hívogathatsz majd, és a jobbak egyszerűen tele lesznek. Le merném fogadni, hogy nem a jegyei, hanem a gyerek személyisége a gond, esetleg a megjelenése, hangja, beszédmoroda, érdeklődése(korosztálytól eltérőÖ, ami egy két szemetebbnek szemet szúrt, illetve nem is biztos, hogy azért szekálják, amit neked elmond. Vékony? Kezdjen gyúrni kicsit, ha duci, akkor diétázzon és úgy gyúrjon. Gimikben van 30+ gyerek, nehéz elhinni, hogy csak a jegyei a baja és úgy van peremen. Általánosban a gyerekek elsőtől járnak, éveik voltak megszokni egymást.

2023. nov. 28. 05:13
 18/34 anonim ***** válasza:
66%

Első körben bemennék az iskolába, beszélnék az osztályfőnökkel, igazgatóval, és a diákok szüleivel is.

Megkérném az iskolát, hogy hozzon össze egy szembesítést.

Ha ennek nem tenne eleget, sem a szülők akkor bizony a médiához is fordulnék. Had legyen szép nagy visszhangja.

Engem is zaklatták középsikolában. A szüleim le se szartak, pedig rengeteg látható jele volt, hogy valami nincs rendben. Végül 3.évben egy év kemény bullyng után ott hagytam az iskolát.

2023. nov. 28. 06:11
 19/34 A kérdező kommentje:

17, nem írtam korábban. Egyetlen egy kutyás kérdésem volt idáig.

De nem állnak fenn az általad leirt dolgok, tök normális kinézetű, jól öltözött gyerek. Külseje tök ok. Szerintem egy ilyen kipecezeshez elég egy apró dolog is, ami nem tetszik a vezérbikanak.

2023. nov. 28. 07:08
 20/34 anonim ***** válasza:

Ez fontos nézd meg nem hosszu

[link]

2023. nov. 28. 07:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!