Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nagyon szeretnék babát, de...

Nagyon szeretnék babát, de rettegek a gyerekneveléstől! Hogyan lehet kijátszani a gyerekek mai egyre csak torzuló "normáját"?

Figyelt kérdés
már 12-13 évesek elkezdenek bulikba járkálni, ha nem engedik őket hisztiznek,zsarolnak,és elmesélik, h a szomszéd Juliska lánya is mehet, majdnem felnőtt emberekkel jönnek össze, és fekszenek le ennyi idősen, és még büszkék is rá. isznak,cigiznek, rosszabb esetben még drogoznak is és tojnak a szüleikre, mert néhány értelmes szülő hiába próbálja jól nevelni a gyerekét, az iskolában a többiek szava és tettei a döntőek, mert az a vagány amit mindenki csinál és az értelmes anyuka meg túl szigorú és régimódi! miért hagyják a szülők, hogy így elzülljön a gyerekük? hisz mások nevelését is elrontják ezzel, mert mindig a többség győz...hogyan tudnék majd 1-2 év múlva(valószínüleg még rosszabb lesz a helyzet mint most) elkezdeni nevelni egy értelmes gyermeket egy ilyen világba? nagyon kétségbe vagyok esve....
2009. jan. 3. 11:38
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
nekem is ilyen volt anyukám :) és hálás vagyon neki ezért...de az a baj, hogy ebben is nehéz megtalálni az aranyközéputat,mikor mit tiltsak és engedjek, mert ha valaki túl szigorú, a gyerek mindent megtesz, amit nem volt szabad, már csak dacból is....vagy titokban,vagy akkor ha kiszabadul a szülői házból...én pl így szoktam rá a cigire...mikor elkerültem kollégiumba,csak azért is kipróbáltam a többiekkel,márcsak azért is, mert anya mindig bántotta/bántja apukámat a cigi miatt, és én meg sajnálom szegényt, hogy sosem hagyja békén. ezért dacból én is elkezdtem cigizni...most meg már szabadulnék tőle kézzel lábbal, de tudom, h csak akkor fog menni a leszokás,ha valami nagy tétje van(mondjuk egy baba-projekt)
2009. jan. 10. 10:46
 12/15 anonim ***** válasza:
utolsó válaszadó nagyon jót ír . nevelés kérdése ,kisgyereknek ha rosszat csinál , átbeszélni meg magyarázni és büntetni ha olyan sulyos .
2009. jan. 21. 10:19
 13/15 anonim ***** válasza:

fiú vagyok, nálad idősebb

engem is zavar ez - de többnyire úgy gondolom, szeretnék gyerekeket és fel is tudnám nevelni őket egy jó feleséggel (úgy néz ki van is jelentkező erre a posztra:)

viszont előre igazából kár aggódni mi lesz 12-13 év múlva, nem tudjuk megjósolni milyenek leszneka gyerekeink ha még meg sem születtek!

2009. jan. 25. 17:00
 14/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok én 18éves vagyok és van egy 3éves fiam!Nem járkáltam elötte bulizni semmi extra dolgot nem csináltam csak szerelmes lettem és összejött a bab én felelöséget vállaltam érte és most neveljük öt együtt a párommal és nem lehet észre venni a különbséget a gyereken csak azért mert mi fiatalok neveljük!Én se drogoztam soha annyi volt a hibám hogy korán kezdtem a szexuális életett de olyannal akit szeretek nem pedig csak futó ö az egyetlen akivel nemi érintkezésem volt és egyébként se bántam meg hogy korán kezdtem mert ránézek a fiamra és boldog vagyok!Jó lehett volna késöbb de igyse veszett semi csak csusztam egy két évet a tanulással!Na de én is félek attól hogy milesz ha kamaszodik ha bekebelezik az ilyen drogos nemnormális dolgok!Már az oviba is elég extrémek a gyerekek nézik azt a sok hülye mesét amióta felfedeztem mik vannak a tvbe azóta fokozottan figyelem mit néz mert annyira fogékony rá hogy szinte mindent kivesz a mesékböl!Én szerintem ilyenkor elkell kezdeni hogy ne engedjük hogy ilyen sok butitó mesét filmet nézzenek a gyerekek mert csak agresszivek lesznek és ez kihat a késöbbiekre!

Az viszont nem megoldás hogy azért ne legyen soha gyerekeünk mer ilyen a világ!Küzdjünk ellenne!

Remélem segitttem valamickét!Puszi

2009. febr. 26. 20:52
 15/15 anonim ***** válasza:

14 vagyok csak hogy hallj 1 korombéli válaszát is:)

ha értelmesre neveled akkor értelmes marad én csak a cigit próbáltam ki de abba is hagytam két hét útán pfuj a cigi

egyszersem rúgtam még be haverokkal elmegyünk néha kocsmázni 1 sör(nálam) és utána csak kóla nemakarok berúgni:) persze ők holtrészegre isszák magukat

engem nem érdekel de elsősorban az a lényeg hogy a kicsit ne kezeld elmebetegként 4 évesen már elég értelmes nagyon sok mindenhez. ha normálisan van nevelve nem érdekli a tobbiek engem sem és ez genetika is és még én hogy mennyire kétségbe leszek esve mert nemtudom mien lessz már az én felnőttkorom

14/F remélem tudtam segíteni

2009. ápr. 14. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!