Miért sugalja a média a tinédzsereknek a vallástalanságot?
előttem lévőnél a pont.
ha most mindenki aztmondaná hogy menő isten és hogy létezik akkorsem hinnék benne :)
Nincs rá igény, hogy a vallásról beszéljen. Én vallásos vagyok, hiszek Istenben, de a korosztályomban nagyon kevesen vannak ilyenek. Akiket vallásosnak neveltek, azok se mindig hisznek vagy járnak templomba.
Ennek ellenére nem hiszem, hogy vallástalanságot sugallna, csak épp semmit nem beszél a vallásról. És végül is, aki nem az, az úgyse lenne vallásos egy újságcikktől vagy egy tévéműsortól.
Nézzük példának Marilyn Mansont. Lehet, első hallásra abszurdnak tűnik, DE!
Manson valaha vallásos iskolákba járt, mert a szülei úgy akarták. Megszegte olyan alapvető dolgokkal, - amiket egyébként nem lehetne azokban az iskolákban - mint például a rock kazettákat megmutatni másnak, cukrot enni, hosszú hajat növeszteni a fiúknak. Nem akart a vallással foglalkozni, nem is vallásos mára. Tévhit, hogy sátánista. Csupán ugyanolyan elven van, mint én: hiszem ha látom.
15/L.
Én hiszek Istenben, bár nem vagyok hívő, templomba járó. Ellenben meg vagyok keresztelve, lekonfirmáltam, de ennyi. Egyházi általánosba jártam, ami ugye azért jött létre, hogy a gyerek már 6-7 éves korában vallásos legyen, vagy legalább vallásos nevvelést kapjon. Nos, ez mindenkinél fordítva sült el. Alig vártuk, hogy elballagjunk, utáltuk, hogy ránk erőltették ezt az egészet. De mint mondtam, hiszek Istenben, imádkozni is szoktam. Nincs nagyon köze a médiának ehhez, ha az ember nem akar vallásos lenni, nem lesz az. Ha nem akarja gyakorlni a kereszt(y)én(y)séget, akkor nem. Ez van.
15/l
Én személy szerint leszarom a vallásokat. Magamban hiszek, nekem ennyi elég.
14f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!