Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért sugalja a média a...

Miért sugalja a média a tinédzsereknek a vallástalanságot?

Figyelt kérdés
2010. okt. 20. 13:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
80%
Nem Isten teremtette az embert, hanem az ember az Istent. Régen sok mindent nem tudtak megmagyarázni, mert nem állt ott a tudomány, ezért bemeséltek maguknak valami felettük álló hatalmi beavatkozást. Ennyi a sztori.
2010. okt. 20. 14:49
 12/23 anonim ***** válasza:
79%

előttem lévőnél a pont.

ha most mindenki aztmondaná hogy menő isten és hogy létezik akkorsem hinnék benne :)

2010. okt. 20. 14:57
 13/23 anonim ***** válasza:
bocsánat. nem előttem lévő hanem 14:45 :)
2010. okt. 20. 14:59
 14/23 anonim ***** válasza:
62%
kedves kérdező, nem számít menőnek, hogy valaki hisz-e Istenben, vagy sem. a szüleim nem tartották fontosnak anno hogy belémneveljék ezt a vallásos maszlagot, és nagyon nagyon örülök neki, hogy így tettek. attól még hogy nem vagyok vallásos, és nem hiszek el mindenféle dolgot, teljesen normális tinédzser vagyok.
2010. okt. 20. 15:45
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Nincs rá igény, hogy a vallásról beszéljen. Én vallásos vagyok, hiszek Istenben, de a korosztályomban nagyon kevesen vannak ilyenek. Akiket vallásosnak neveltek, azok se mindig hisznek vagy járnak templomba.

Ennek ellenére nem hiszem, hogy vallástalanságot sugallna, csak épp semmit nem beszél a vallásról. És végül is, aki nem az, az úgyse lenne vallásos egy újságcikktől vagy egy tévéműsortól.

2010. okt. 20. 15:51
 16/23 anonim ***** válasza:
94%

Nézzük példának Marilyn Mansont. Lehet, első hallásra abszurdnak tűnik, DE!

Manson valaha vallásos iskolákba járt, mert a szülei úgy akarták. Megszegte olyan alapvető dolgokkal, - amiket egyébként nem lehetne azokban az iskolákban - mint például a rock kazettákat megmutatni másnak, cukrot enni, hosszú hajat növeszteni a fiúknak. Nem akart a vallással foglalkozni, nem is vallásos mára. Tévhit, hogy sátánista. Csupán ugyanolyan elven van, mint én: hiszem ha látom.

15/L.

2010. okt. 20. 17:32
 17/23 anonim ***** válasza:
91%

Én hiszek Istenben, bár nem vagyok hívő, templomba járó. Ellenben meg vagyok keresztelve, lekonfirmáltam, de ennyi. Egyházi általánosba jártam, ami ugye azért jött létre, hogy a gyerek már 6-7 éves korában vallásos legyen, vagy legalább vallásos nevvelést kapjon. Nos, ez mindenkinél fordítva sült el. Alig vártuk, hogy elballagjunk, utáltuk, hogy ránk erőltették ezt az egészet. De mint mondtam, hiszek Istenben, imádkozni is szoktam. Nincs nagyon köze a médiának ehhez, ha az ember nem akar vallásos lenni, nem lesz az. Ha nem akarja gyakorlni a kereszt(y)én(y)séget, akkor nem. Ez van.

15/l

2010. okt. 20. 17:52
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
az, hogy valaki mit hisz belül, nem függ a divattól, csakis az adott személytől...
2010. okt. 20. 18:06
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem beleeröltették ezt, de hiszek istenben. Az azért mégsem tetszik, hogy akkor is, ha nem akarom templomba kell menni. Hogy miért nem szokott ilyen film lenni? MERT UNCSI!!!
2010. okt. 20. 18:06
 20/23 anonim ***** válasza:
25%

Én személy szerint leszarom a vallásokat. Magamban hiszek, nekem ennyi elég.

14f

2010. okt. 20. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!