Mi ebben az esetben a megoldás?
A lanyom 12 éves,idén kezdte a középsulit. Nem Mo.- n lakunk. Egyedul nevelem a gyerekemet,apuka hazakoltozott Mo.- ra.
Ma olyan dolog tortent, amit meg most sem tudok elhinni.
Altalanosba minden reggel,delutan kocsival hoztam,vittem a gyerekemet iskolaba. Mert nem ment a suli fele busz. A kozepiskola fele mar megy,orultem neki.Mar eltelt 2 honap,en boldogan meseltem mindenkinek,hogy az en lanyom boldogan megy suliba,boldogan jon haza. Megvannak a baratai,semmi baj.
Erre ,ma mondtam neki,hogy majd en bekenem a karjat szteroidos kremmel,mert ekcemas.De mindent megtett,hogy ez ne torten jen meg. Kezdett gyanus lenni a dolog. A bal karjat az Istenert nem akarta megmutatni. De nem hagytam a dolgot, aztan egy ido mulva elsirta magat.Akkor tudtam,hogy nagy a baj.
Megmutatta a karjat,es tele volt vagasokkal.
Sirva meselte, hogy fel az iskolaban, fel a buszon,fel a sajat barataitol is.A buszon zaklatjak,a kulsejere tesznek megjegyzeseket,idosebb diakok. Koztuk van az osztalytarsa testvere is.Igy az osztalytarsa es annak barati kore is elkezdte zaklatni. Hala Istennek csak verbalisan. Megfenyegették,hogy ha elmond barmit is a szuloknek,vagy barkinek rosszul fog jarni.
Az elso gondolatom az volt,hogy megyek a szulokhoz, de felek,hogy utana megjobban raszallnak a gyerekemre. Szoljak az iskolanak?
Megemlitsem,hogy onbantalmazta magat a gyerekem?
En minden szeretetet, mindent amit birok megadok neki. Nagyon sziven utott ez a dolog,mert azt hittem,hogy minden rendben.Itthon sem latszott rajta semmi.
Holnaptol delutan megyek erte a suliba, de ez akkor sincs igy rendjen.
Beszelgettem vele, de igazandibol nem tudom mit tanacsoljak. Azt mondja,nem mer visszaszolni ,mert akkor biztos megverik. Ezzel az osztalytarsaval pedig megjatsza,hogy baratok, mert fel tole.
Nem tudom mit tegyek...De ez igy nagyon nem jo.
Iskolaváltás - persze ez valamiért sohasem opció, a gyerek meg túléli a bullyingot.
Vagy nem.
Mindenképp lépned kell.
Vagy a gyerek szülője, vagy az iskola felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!