Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mikortól engednétek a hajfestést?

Mikortól engednétek a hajfestést?

Figyelt kérdés
8.osztályos lányom eredeti sötétbarna haját szőkére szeretné festeni nemtudom engedjem-e. Ti mikortól engednétek? Van megkötés milyen színű lehet?
2023. okt. 8. 13:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
20%
15 évesen kezdtem el festeni a hajamat, én ugyan nem kértem engedélyt, befestette az egyik barátnőm. Ha kijárta az általános iskolát, utána engedném neki.
2023. okt. 8. 17:43
 12/18 anonim ***** válasza:
60%

Hajfestes egyaltalan nem luxus kategoria, de gondolom oka van, ha igy latod.

En is megtanultam, hogy a penz nem csak ugy a kertben terem, sajat akaratbol jartam diakmunkazni is, pedig aztan raszorulva nem voltunk.

De attol meg, hogy x havonta anyam elvitt fodraszhoz, sot, tovabbmegyek, mukormom is volt, kozmetikushoz is rendszeresen jartam es meg bulizni is, ami talan itt vegkepp kiveri a biztositekot.

De ember lett belolem, szoval nem hiszem, hogy pont ezeken mulik.

En is igy nevelem a gyerekeimet, felesleges hulyesegeken, mint pl egy hajfestes, nem feszulok, aztan majd az ido igazolja, hogy jol csinaltam-e. De a szuleimnel bejott.

2023. okt. 8. 17:48
 13/18 anonim ***** válasza:
71%
14 évesen kezdtem festeni, több évig szőkítettem és minden színű hajam volt tini koromban. Nekem tetszett. Aztán levágattam rövidre mert széttöredezett és újranövesztettem, nem volt ezzel semmi gond, tisztában voltam vele hogy ez lesz.
2023. okt. 8. 20:04
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
most 14 éves, a gimiben nem engedik a hajfestést, úgyhogy a téma rövidre lett zárva.
2023. okt. 9. 14:13
 15/18 anonim ***** válasza:
8.-os voltam amikor anyu megengedte, hogy melíroztassam a barna hajamat. Ez nem volt éles váltás, bele fért. Addig-addig melíroztattam míg végül teljesen szőke lettem 10.-re. Én 8.-ban már engednék melírt de teljes barnáról szőkére még nem engedném. Esetleg ballagás után.
2023. okt. 12. 15:18
 16/18 anonim ***** válasza:
51%
12, ertem, de fodrásznál hajfestés + kozmetikus + körmös minden honapban azért nem mindenkinek fér bele. Amit én mindenkeppen megadok neki gyakorlatilag határ nélkül, es luxusnak tekintem, azok az elektronikai cikkek (laptop, telefon), tanfolyamok, edzőtermi berlet, utazás. Bulizni is mehet termeszetesen. Hát ehhez képest a hajfestés stb bagatellnek tűnhet, mégis ez az a luxus, amire meg kell keresnie a pénzt, mert az értékrend, amire nevelem, ez. Hogy ezek azok a dolgok, amelyeket először es azonnal lehet elhagyni, ha megszorulna. Ez az én logikám. Ertem, hogy masnak más, elfogadom, mások vagyunk, de szerintem az enyém is egy érvényes megközelítés.
2023. okt. 12. 17:06
 17/18 anonim ***** válasza:
16os, nagyon egyformán gondolkodunk, számomra is ezek olyan luxus kiadások, amik nélkül tudjon élni egy kamasz. Nyilván ha problémás a bőre, vagy szemöldököt szedett, mehet kozmetikushoz, de pl 15 évesen műszempilla, müköröm nélkül lehet élni.
2023. okt. 12. 22:55
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Én 5. osztályosan festhettem vörösre (barna vagyok). Aztán kipróbáltam egy csomó árnyalatot,ott még nem volt gond. A szőke melírozástól aztán festéstől úgy letört,hogy 30 éves lettem,mire normálisan rendbejött. Úgyhogy a szőkítést nem engedném.
2023. okt. 25. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!