Feltétlen ördögtől való lenne egy tini és egy huszonéves kapcsolata?
Nekem ez olyan, hogy el tudom képzelni, mint elfogadható dolog, hogy az ilyen végzős gimis meg a kilencedikes, de ha belegontolok a kilencedikes korosztályba, hogy milyenek fejben, akkor bruh, inkább nem.
Ha meg jobban belegondolok, én 12. osztály után töltöttem a huszat, de volt olyan osztálytársam, aki abban az évben lett huszonegy (alapból előkészítős osztály voltunk), akkor én 20-21 évesen nem jártam volna egy 14-15 évessel, hiába ugyanaz az élethelyzet.
Azt meg kiemelném a sok okosnak, hogy testileg fejlett kamaszokhoz vonzódni nem pedofília. A pedofília az az, amikor az a gyerek testileg fejletlen. Ez egy kamaszról nem mondható el. Ettől még bizonyos kor felett eléggé erkölcsileg megkérdőjelezhető, meg egyébként elég weird, de nem pedofília.
Egyik osztálytársamat kb 16-17 évesen el is jegyezte a párja aki a húszas évei végén járt akkor. Aztán egy év múlva öngyilkos lett, szegény lány teljesen kikészült, az okokat nem tudom.
De ebből is az jött le nekem hogy az a pasi se volt százas sajnos.
A pedofília a másodlagos nemi jellegek kialakulása előtt lévő gyerekekhez való vonzódás. Tehát nem, nem pedofília, nem véletlen hozták le a beleegyezési korhatárt 14 évre.
Viszont, egy bizonyos nárcisztikus viselkedést mutat, miért? Amiért nem lehet tanár-diák, ügyfél-ügyvéd kapcsolat sem. A hatalmi egyensúly megdől. Az idősebb fél több tapasztalattal, autoritással, jóval több pénzzel rendelkezik és nagyon egyszerűen tud amúgy is befolyásolható embereket manipulálni vele. És ezért nem korrekt a nagyon fiatalokkal ilyen kapcsolatba lépni mivel az idősebb csak egy hatalmi játszmát akar és kihasználni a fiatalabbat, aki hosszútávon sérül és meg is bánja. Nyilván kivételek akadnak mindenhol.
Azt mondanám 25-30 éves korra az embernek lesz egy olyan erős önképe, hogy javarészt nem manipulálható már ilyenekkel, ott jóval kevésbé számít már (felfele) a korkülönbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!