14 éves lány sok fülbevaló,nálatok hogy van?
Van egy majdnem 15 éves lányunk, aki most került gimibe. Jó tanuló, komoly tervei vannak már most.
Múlt héten elállt azzal, hogy mindkét fülcimpajaba 3-3 lyukat és fülbevalókat szeretne. Merthogy több lánynak is van... 🧐
Én azt mondtam neki hogy nem örülök, inkább legyen akkor még egy-egy, de ragaszkodik a saját elképzelesehez.
Mindazonáltal meg egyelőre ott tartunk, hogy nem önfejű, mindig törekszünk a kompromisszumra mindenben. Szeret minket és bízik bennünk és ez fordítva is igaz.
Az apja azt mondta hogy ő nem szól bele, mert nem tudja hogy van ez mostanában.
Ez most csak egy közvéleménykutatas, hogy te mint szülő mit gondolsz erről?
Másrészt igen, érzékelem, hogy vihar a biliben, és ennél nagyobb gondom az életben sose legyen.
Tisztában vagyok vele, hogy ebben a korosztalyban sokkal nagyobb gondok szoktak lenni. (pia, drog, rossz társasag, stb.)
#21 Inkább a szúrást javaslom, az kicsit könnyebben gyógyul állítólag, illetve én is ezt tapasztaltam. Illetve nem tudom, mennyire érne porcot a harmadik fülbevaló a lányodnál, de ha igen, akkor minimum azt szúrassátok, mert porc esetén okozhat gondokat a fülbelövés.
De ja, nyilván fáj valamennyire, hát vannak ott idegek. Ha körömmel belecsípsz a fülcimpádba, akkor azt is érzed. Nekem a legfájdalmasabb is egy darázscsípés szintjén fájt csak, inkább kényelmetlen volt utána ráfeküdni 1-2 napig.
#24 Jó, azért fájdalom alatt ne ilyen belepusztulós fájdalomra gondolj. :) Inkább ilyen kellemetlen egy kicsit kategória többnyire. Mint egy injekció, vagy egy darázscsípés(nem allergiásan) Akkor fáj jobban, ha beleakadsz a ruhádba és megrántod. Én egyszer a felső porcba lövettem (akkor még nem tudtam, hogy nem lehet, csúnya vége is lett) egy helixet, és akkor a fülbelövő kis egyszerhasználatos szutyokba beakadt a fülbevaló végére húzható biszbasz, és ott meg lett kicsit húzva a fülem, hogy le tudja szedni a fülbelövő genyót a kozmetikus. Na az fájt, nem maga a belövés, a húzgálás, pedig porc volt.
Szúrásnál meg nincs ilyen, hogy beakad.
Nekem is 3-3 lyuk van a fülcimpámban, illetve van egy orrpiercingem, amit 18 évesen szúrattam, meg volt egy medusa piercingem is, amit a szülésnél kivettem, aztán azóta sem került vissza, de az orrpiercingem a mai napig imádom.
A fülbevalókat simán megengedném a lányomnak, ha majd pár hónap/év alatt esetleg lecseng nála ez a dolog, akkor sem lesz durva következménye..
Az enyémek egyszerre lettek szúrva, de nem okozott gondot alvásnál sem.
Az a sima fülbevaló, amit már sokszor a szülészeten betesznek a kisbaba fülébe, is pont olyan piercing, mint az összes többi.
Ha az mehet az európai társadalmi elfogadás szerint, a többivel mi a baj? Főleg, ha még a fülön is vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!