Normális, ha egy szülő elkéri a gyereke diákmunkával keresett pénzét?
Figyelt kérdés
Nem kölcsönkéri, hanem elkéri. Jogos ez? Esetleg meg lehetne egyezni, hogy mondjuk a fele a gyereké másik fele a szülőjé? Rossz anyagi helyzetben indokolt lehet?2023. szept. 23. 09:30
21/25 anonim válasza:
18! A gyerek nem kérte, hogy világra jöhessen. A szülő vállalta, szóval az övé a felelősség.
22/25 anonim válasza:
Ott lakik a lurkó a mamahotelba
Fizeti anyuci a villany víz gáz számlákat eteti a gyereket és ezek után nem akar pénzt adni bele?
Ész megáll
23/25 anonim válasza:
22
A szülőnek KÖTELESSÉGE ellátni a kiskorú gyerekét. Mit nem lehet ezen megérteni?
Ha nem eteti, vagy hagyja megfagyni a gyereket, konkrétan börtönbe kerül. Ez nem jópofiság, ez a MINIMUM.
24/25 anonim válasza:
22, nálunk konkrétan az vt a szitu, hogy 15 évesen akartam magamnak vmit venni, amire nem vt pénzünk, ezért nyáron elmentem heteket címerezni a 40 fokban, es ezt a pénzt kérték el aztán a drága szüleim, mondván h szükség van rá, es nem is kaptam vissza szóval nem tudtam megvenni azt amit szerettem vna. Ezt azért legyszi ne keverd össze azzal, amikor huszonévesek élősködnek a szülők nyakán.
25/25 anonim válasza:
22# hahahaha.:D Végül is csak börtön jár érte,ha nem látod el a gyereket. 5 évest is küldjük már el dolgozni,aztán vegyük el. Ki kérte,hogy szüljön?Fegyvert tartottak vagy mi? Vállalta a felelősséget. Férjemnek érettségi után amikor egyetemre készült mondták,hogy remélem tudod,hogy nem ingyen laksz mostmár itt,menjél dolgozni és kérem a a rezsi és kaja árát. De már korábban is amit megkeresett odaadta magától. Ezután fogta magát elköltözött albiba és inkább ott fizetett. Az anyja meg be volt gőzölve,hogy dehát most nem értelek,jó nagy szemét vagy fiam,lelépsz. És nem azért,mert rosszul álltak ha nem mert ilyen felfogású,a gyerek vigye haza a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!