Én megengedtem, 17 éves a lányom. 16 évesen csináltatott tetoválást, én is elkísértem, mivel kellett szülői engedély. Nekem nem engedték meg anno. Így 18 évesen csináltattam, amint elkerültem egyetemre. Nem bántam meg azóta sem.
2023. szept. 21. 21:30
12/19 anonim válasza:
Nem. Várja ki a 18-at, akkor meg csináltathatja, nem szólok bele. De 17 évesen és 364 naposan nem engedném, egy nappal később megcsináltathatja. Miért? Azt akarom, hogy kizárólag az ő döntése legyen, és 5 évvel később ne vágja a fejemhez, hogy "Miért engedted?" és ha erre azt mondanám, hogy te akartad, joggal mondhatná, hogy kiskorú volt, tőlem függött. Ezt ki akarom védeni, a saját teste, a saját felelősségére változtasson rajta, ha maradandó dolgot akar. Hajfestést, ilyesmit engednék, fülbevalókat is. Komolyabb dolgot a fentiek miatt nem.
2023. szept. 21. 21:31
13/19 anonim válasza:
Nem. Sőt, most nagyon rossz fej leszek, de 18 fölött sem adok rá pénzt. Akkor már legálisan eldöntheti, de nekem továbbra sem kötelességem finanszírozni, keresse meg a rávalót.
Ha tényleg élete tetoválása meg mit tudom én, nyugodtan várhat vele egy évet, így is lesz még 60-70 éve nézegetni.
2023. szept. 21. 22:51
14/19 anonim válasza:
41 vagyok, 17 voltam az első tetoválásomnál ami az édesanyám emlékére készült. Nem bántam meg se a közös tetkóm a tesómmal. Szóval ogen engedném az ő teste
2023. szept. 22. 04:53
15/19 anonim válasza:
Nem. Csinaltasson majd ha nagykorú lesz. Nem azért mert vaskalapos vagyok, hanem azért, mert én is akartam tetoválást fiatalabb koromban, minden évben más tetszett. Végül nem lett, de nem is baj, mert lehet, hogy pár hónap múlva már utáltam volna. A 17 évesek nem arról híresek, hogy jó döntéseket hoznak. 1 évet tud várni.
2023. szept. 22. 09:42
16/19 anonim válasza:
Ahol elvállalják 18 alatt, az a hely olyan is. Úgyhogy nem.
2023. szept. 22. 11:16
17/19 anonim válasza:
Ha úgy néz ki, hogy már nem fog nőni (pl 12 éves kora óta csak 5 centit nőtt, mint én), akkor igen.
2023. szept. 22. 12:06
18/19 anonim válasza:
Ha szeretné, 18 évesen úgyis felrakatja. Akkor inkább keressünk egy értelmes, igányes tetoválót aki megcsinálja neki, mintsem hogy keressen vlakit aki engedély nélkül sufniban megcsinálja. 18 évesen nem lesz az ember hirtelen más agyban, akármennyire is hiszik sokan azt.
Ill.: Sok helyen elfogadják 16 felett szülői engedéllyel, jobb helyeken meg 16 felett úgy, hogy a szülő jelen van, mert az engedélyt könnyá módosítani.
Nekem is sok tetoválásom van, a nagy részét 18-23 éves korom közt csináltattam és mind nagyon szeretem.
2023. szept. 22. 13:21
19/19 anonim válasza:
Alapból nem, de ha egy értelmes, jelentéssel bíró ötlete van, akkor lehet megengedném. (Ilyen pl egy közeli személy emlékére csinált tetkó)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!