Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit lehet tenni ha egy 15...

Mit lehet tenni ha egy 15 éves nem kamaszodik?

Figyelt kérdés

A lányom (15) teljesen úgy viselkedik, mint egy gyerek. Babázik, mesétnéz, játszóházba akar menni és kislányosan öltözködik. Minden másban teljesen normálisan fejlődött. A gimiben a kortársai kiközösítik. Testileg már kamasz(van melle stb.), meg is van neki. Teljesen úgy viselkedik, mint egy 6-8 éves gyerek. Mindig mikor sétálunk az utcán megfogja a kezem. Tanulmányilag jól áll, azzal nincs gond.

Kezdek nagyon aggódni érte. Mit csináljak? Keressek fel egy szakembert?

2023. szept. 15. 15:12
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Vettem neki sminkeket. Nem kellett neki egyik se. Azt mondja őt ez nem érdekli. Nem kíváncsi a korának megfelelő filmekre se. Senki sincs aki barátkozna vele a gimiben. Beszéltem vele a szerelem/szex témáról. Nem igazán érdekli. Viszem vásárolni meg minden, de egyszerűen nem hajlandó felvenni olyan ruhákat, mint pl:szoknya, haspólo,stb.
2023. szept. 15. 18:56
 22/36 anonim ***** válasza:
79%

14,5 évesen babáztam, a szomszéd 8 évvessel és a kis öccsével játszottam, majd 6 hónap múlva már lett barátom, aki azóta a férjem lassan 30 éve.

A mese, erre mit mondjak, szívesen mézek még most is mesét.

2023. szept. 15. 19:16
 23/36 anonim ***** válasza:
94%
Én már rég szakemberhez fordultam volna. A tanárok nem jelezték, hogy gond van?
2023. szept. 15. 19:27
 24/36 anonim ***** válasza:
98%
Azt gondolom trauma érte,ami bármi lehet. Azért egy kislány a barátnője, mert az felnéz rá, boldog, hogy egy 15 éves figyel rá. A lányodat valami érte, ideje pszichológushoz, vagy pszichiáterhez vinni.
2023. szept. 15. 19:33
 25/36 anonim ***** válasza:
86%
Házimunkában segít, otthon mennyire önálló? Mert ha nem, akkor nem trauma érte, hanem valami nagyon el lett rontva a nevelésében...
2023. szept. 15. 20:11
 26/36 anonim ***** válasza:
4%
Gáz, pláne ha még szűz és fiúja sincs.
2023. szept. 15. 20:36
 27/36 A kérdező kommentje:
Otthon önnállóan megoldja a mindennapi dolgokat, de például egyedül otthonmaradni nem mer.
2023. szept. 15. 20:51
 28/36 anonim ***** válasza:
94%

Nem, egyáltalán nem ez a normális. A teljesség igénye nélkül lehet:

-pszichés ok

-nevelési hiba

-korábbi szexuális abuzálás

-értelmi fogyatékosság

-Stb.

Pl.enyhe értelmi fogyatékosokra jellemző, hogy maguknál fiatalabbakkal barátkoznak. Sok abuzált gyerek megreked egy adott fejlettségi szinten.(Általában ott, ahol az abúzus történt.) DE! Önmagában egyik se ad egyértelmű "diagnózist", viszont mindenképpen bőven elegendő ok egy alapos kivizsgálásra. Vidd el pszichológushoz. Az is lehet, hogy csak későn érő típus és egyik napról a másikra lesz nagy változás.

2023. szept. 15. 21:10
 29/36 anonim ***** válasza:
78%

Itt valaki azt írja, hogy ezzel semmi probléma nincs, más szerint meg teljesen gáz. Kérdezz meg pszichológust! Vannak ilyen oldalak, ahol lehet írni, és a pszichológus válaszol.

Amit a 21. válaszban írtál, abban semmi rossz nincs. Nem mindenkit érdekel úgy a szex, hanem csak ha komoly kapcsolata lesz. Ha a filmek nem érdeklik, azzal sincs semmi. Én felnőtt vagyok már rég, de több Tom és Jerryt néztem az elmúlt 1 év alatt, mint filmet.

Nem attól lesz valaki nő, hogy szoknyát és haspólót vesz fel, vagy sminkel. Skóciában pont a férfiak hordanak szoknyát.

Különcök mindig is voltak, pl. elvontabb emberek, akikkel nehezebb barátkozni, vagy bármi. Vannak művészek is, művész lelkek, akikkel nem jön ki mindenki jól, stb.

Nekem 15 éves koromban az anyám együttesek képeit ragasztotta fel az ajtómra, mert úgy gondolta, hogy gáz, hogy az én szobámban nincsenek ilyen poszterek, és mit gondol valaki, aki jön hozzánk. Most komolyan, ilyen idióta magyar zenekarok idióta képeit kellett volna kiraknom, ahopl hülye pofákat vágya vicsorognak bele a képbe? Bánom már, hogy nem szedtem le és dobtam a szemétbe az egészet akkor.

No, de ez is csak az én véleményem, pszichológust érdemes lenne megkérdezni, de vigyázz, mert lehet, azt válaszolják, személyesen menjetek el, és azért már perkálni kell.

2023. szept. 15. 22:46
 30/36 anonim ***** válasza:
54%

#29! Ne már! Ezt most nem mondod komolyan! Azt hittem, én vagyok az egyetlen szerencsétlen az országban, akinek az őrült anyja dekorálta a szobáját🤣

Egyszer arra mentem haza, hogy minden oldalról Leonardo DiCaprio bámul rám 🤦🏽‍♀️ Nagyon para volt! Ő mondjuk nem gondolhatta, hogy nem kamaszodom eléggé, csak szerinte olyan helyes kis srác, ne legyen már olyan csupasz a fal 🤣

Persze, leszedtem és feldobtam pár Guns N' Roses meg Aerosmith posztert, amit találtam a Bravo újság néhány régebbi számában, hogy mindenki megnyugodjon és Leo se bámuljon 20 példanyban😁

2023. szept. 15. 23:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!