Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ma, vagy holnap tanultok?...

Ma, vagy holnap tanultok? Mennyi idő alatt? Hogyan?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék rá, hogy ti szombaton vagy vasárnap (esetleg péntek délután) szoktatok-e tanulni? Mennyi idő alatt tanuljátok meg (hétfői, vagy akár a keddi) a leckét?

A "Hogyan?" alatt azt értem, hogy milyen módszerrel?

(Azért ide írtam a kérdést, mert a "Közoktatás, tanfolyamok" témakörben ált. nem kamaszok írnak, én pedig a velem hasonló korúak véleményére lennék kíváncsi!)

13/l

2010. okt. 16. 11:42
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%

Én régebben pénteken tanultam, de nem láttam semmi értelmét, mert hulla voltam addigra. így hétévégén tanulok, amikor van időm. :)

hát, az írásbelit megírom, a tanulnivalót meg átolvasom itthon, óra előtt mégegyszer és ennyi. ;) 13/L

2010. okt. 16. 11:45
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én szombat délután szoktam általában de ma házibuliba megyek ugyh. holnap fogok. :]

14/L

2010. okt. 16. 11:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én holnap fogok tanulni, mert ma egész nap nem leszek otthon. De amúgy is mindig vasárnap tanulok, mert akkor hétfőn még jobban az agyamban lesz a tanult anyag...

13,5/L

2010. okt. 16. 12:39
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én ma is tanulok, holnap is fogok, mert töriből, földrajzból témazáró, angolból meg kiselőadást kell csinálnom.
2010. okt. 16. 13:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én holnap fogok tanulni.Csendben,nyugottan a nappaliban.A módszerem a részletesség,és a folyamatos koncentráció.Próbálok nem másra gondolni,ami persze sokszor nem sikerül.Ezért először megírom a leckét,olyankor még nem kell annyira koncentrálnom.Utána meg megtanulok egybe minden elméletet.És akkor hétfőn még amelyik óra előtt fontosabb átfutnom a leckét,akkor gyorsan át is olvasom,és elkezdődhet az óra.

14/L-szakközépiskola,9.osztály.

2010. okt. 16. 15:54
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

én általában szombaton letudom,mert pénteken mindig van valami programom este ,vasárnap meg pihenni szeretek és legalább legyen 1 napom amikor nem kell hülyére tanulnom magam

16/L

2010. okt. 16. 15:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

szombaton elkezdem, de úgyis annyi anyag van hogy nem elég rá egy nap. illetve szombaton nem tudom annyira megtanulni a magolós tantárgyakat, pl törit, tehát azt még át kell néznem másnap is. aztán a hétre még próbálok tanulni, mert hétköznap hulla vagyok :S

a hogyan kérdésre pedig az a válaszom, hogy csak úgy tudok koncentrálni, ha teljes csönd van körülöttem. meg mivel beszélek is tanulás közben, muszáj csöndnek lennie:D

17/L 11. osztály

2010. okt. 16. 17:30
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én általáb

2010. okt. 16. 18:53
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én általában szombaton megírom az leckét és tanulok is.Ha szükséges akkor még vasárap átolvasom a tanulnivalót 1-2x.

A péntek délutánt mindig máshogy töltöm.Van amikor vásárolgatok,van amikor pihenek,van amikor takarítok stb.

Általában szombaton délután pihenek,gépezek vagy tv-t nézek (általában a kézilabda BL-t:D).

Vasárnap pedig az enyém teles mértékben.Rend és tisztaság van a szobámban,pihenhetek,ha kell átolvasom a tanulnivalót,rendbe teszem magam (hajat mosok,arcomat leradírozom stb.).

Először megírom az írásbelit az adott tárgyból,majd jön a tanulás része.Elolvasom egyszer az egész szöveget.

10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én általában szombaton megírom az leckét és tanulok is.Ha szükséges akkor még vasárap átolvasom a tanulnivalót 1-2x.

A péntek délutánt mindig máshogy töltöm.Van amikor vásárolgatok,van amikor pihenek,van amikor takarítok stb.

Általában szombaton délután pihenek,gépezek vagy tv-t nézek (általában a kézilabda BL-t:D).

Vasárnap pedig az enyém teles mértékben.Rend és tisztaság van a szobámban,pihenhetek,ha kell átolvasom a tanulnivalót,rendbe teszem magam (hajat mosok,arcomat leradírozom stb.).

Először megírom az írásbelit az adott tárgyból,majd jön a tanulás része.Elolvasom egyszer az egész szöveget.Majd értelmezem,ha szükséges kiírom a lényeget vagy kis öntapadós papírra felírom a címszavakat és odaragasztom a füzetbe,könyvbe.Utána átolvasom még néhányszor,majd felmondom magamnak.Ha nem tudom még,vagy bizonytalan vagyok benne akkor átolvasom még.

És így haladok tantárgyanként:)

15/L

1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!