Túlzott/kóros izzadassal milyen orvoshoz fordulhatok?
12 éves a lányom
Már baba kora óta izzadós volt,de mostanra ez egyre durvább lett.
Tényleg brutálisan izzad a tenyere,talpa és a teste is annak ellenére ,hogy használ dezodort.(Sajnos nincs jó illata emiatt)
Nemcsak nyáron izzad,télen is...
Nem hiszem,hogy ez normális.
Gondoltam arra is,hogy lehet a pubertás vagy hormonok miatt durvult be ennyire.
Igazából jó lenne letisztázni,vagy megtudni,hogy mennyire normális ez a dolog és lehet-e tenni ellene valamit.
Milyen orvost keressek fel?
Nálatok esetleg fordult elő már ilyen?
Lehet erre megoldás?
Rengeteg oka lehet a túlzott izzadásnak, azt biztosra mondanám, hogy a pubertáskor rátesz egy lapáttal.
Túlsúlya nincsen? Mert az is gyakori ok.
Természetesen a stressz is jár ilyen tünetekkel, mint a felnőtteknèl, ha esetleg tudsz valami iskolai vagy egyéb problémáról, annak is érdemes utánajárni.
Emellett pl. pajzsmirigybetegség is okozhatja, meg még jópár komoly és kevésbé komoly kór.
Ezért èn első körben a gyerekorvosnak jelezném, lehet először például vérvételt ajánl, és az eredmény alapján küld tovább titeket szakorvoshoz.
(Ha nagyon zavaró, akkor ne hagyd lerázni magatokat, mert lehet a doki próbálja majd elbagatellizálni, vagy az egészet a pubertásra fogni, de ha ez régóta fennàll, akkor nem valószínű, hogy csak ez a probléma.)
Én 40 kilós tini voltam vaságyastól, mégis kegyetlenül izzadtam. Pár alkalom erejéig használtam Solutio Antisudoricát, és amíg használtam, addig egy csepp izzadság sem volt azon a részen, ahol ecseteltem. Utána se ugyanolyan erősen.
Szerintem durván erős szer lehet, de simán patikában kapható. Régebben még nem foglalkoztak annyira azzal, hogy minden bio legyen, így megengedték a szüleim. Egy megváltás volt, és ez itt nem a reklám helye.
Nem túlsúlyos egyáltalán..
De szinte folyik a víz a tenyeréből,talpából..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!