7 évest már tekinthetünk kamasznak manapság?
igen, persze, egy másodikos kislány hatodik-hetedikesekkel lóg, játssza az agyát és szerinted ez csak a kamaszkor. most segít, ha megkísérlek kicsit rád ijeszteni azzal, hogy a nagy rokonok két-három éven belül pasizni fognak? vagy oda is léleknyugalommal engeded őt utánuk mert hát hiszen nagyon felelősségteljes meg érett?!
tíz év van közöttem meg az unokahugaim között, és igen, a hatéves bőszen csempészte kifele a fekete tust meg a vörös körömlakkot a táskámból, mert hiszen az olyan menő, és ő is nagyon menő és felnőttes, csak gondosan fogtuk a kezét és eltereltük a vágyakat némileg korosztályához illőre (és igen, ha ennek az volt az ára, hogy a "Minden utálok és mindenki hülye, mert én egy nagyon menő punk vagyok" korszakom közepén rózsaszín csillámtetoválással szaladgáltam, mert igenis higgyék el, hogy a játszótér és a póniló IS tökéletesen menő szórakozás, a kék hajfestékre meg majd visszatérünk ha annyi idősek mint én éppen akkor...)
cserébe van négy normális lelkületű kiskamaszunk, akik tudnak olvasni és gondolkodni, értelmezhető ruhamennyiséget hordanak, nagy vonalakban azért hallgatnak a szüleikre és idősebb rokonaikra, és a szabályok abszolút felrúgása még 13 évesen is kimerül abban, hogy nemcsak új körömlakkot veszünk és kivasalom a hajukat, de a mekiben ebédelünk és utána mégtöbb cukrot fogyasztunk jégkása formájában... lehet hogy most duzzognak ha nemet mondunk valamire, de lesznek még nagyon hálásak is, saját tapasztalat. (valószínűleg ezért hiszik is el nekem, én még emlékszem rá és első kézből van tapasztalatom, hogy retrospektíve tényleg hülye ötlet)
nem mindig az a jó a gyereknek ha ráhagyod.
Oke hogy a suliban mar valaszt maganak baratokat, de ha most baratkozik ossze az ilyen 12-13 eves formakkal mi lesz 3-4 ev mulva amikor a te lanyod meg csak 11 ok meg eppen esnek at akkor az elso szerelmen szakitason vagy szexen? En nem feltetlen hagynam ra az ilyen tipusu viselkdest, ilyen korban ahogy valoszinu mindenkinel ez volt ennyi idosen, ott majmoljuk egymast ahogy tudjuk azokkal akikkel a legrobb idot toltjuk . Ennyi idosen en is azt hittem hogy tudom mi a jo (nyilvan nem tudtam), de mondjuk Anyank nem is hagyta ram.
Egyebkent 14 evesen anno en is a 18-20as korosztallyal probaltam meg haverkodni hellyel-kozzel ment is aminek meg az lett a vege hogy azonkivul hogy probalok tulkompenzalni mindenben ha valaki mesel valami eredmenyerol aki az en korosztalyomhoz tartozik, arrol nem beszelve hogy utana meg mar egyetemen is ez volt 20 evesen tokjol elbeszelgettem a 30-40ea korosztallyal a vege meg a korai kieges lett konkretan meg hogy erzelmi roncs vagyok mert amikor nekem ki kellett volna elnem magam epp azokkal a problemakkal foglalkoztam amikkel nem kellett volna majd meg jo 5-10 evig de hat ha mar ugyis “erettebb” vagyok mint a tobbiek akkor miert ne haladhatnek elorebb a kiegessel is.
Az hogy milyen ruhakat vesz fel azt alapvetoen nem gondolom problemanak, de gondolom az se nyugtat meg hogy 2-4 ev mulva meg ezeket majd dobhatod ki mert epp akkor a rozsaszin lesz a kedvenc szine ra 2 hetre meg visszavalt majd full feketebe (mi is ezt csinaltuk)
Ha most arrol van szo hogy milyen konyvet olvasna, marmint ha a bogyo es baboca helyett mondjuk Harry Pottert akarna olvasni arra is meg azt mondom hogy csak hagyja am de azert nyilvan monitoroznam hogy mi az a “felnottesebb” konyv.
Hogy a jatszoter nem koti le az se feltetlen baj, egy ido utan egyedul unalmas es ha a jatszoteren nem talal maganak jatszopajtit akkor nyilvan szivesebben megy mashova bar azt nem ertem semmi esetre se hogy miert kiulos helyekre akar menni enni/inni ezt mondjuk en nem tamogatnam kulonosebben.
Filmek megint szinten nehez kerdes nyilvan nem kell vele ujranezetni a kishableanyt 85.alkalommal is de ha mas nem valami csaladi vigjatekot megis csak engedne neki az ember es akkor talan a ket szek kozul nem esel a foldre.
Szvsz. : en nem igazan tamogatom hogy egyaltalan ne legyenek vele egykoru baratai, mert lehet jo vege is de en a masik vegletrol tudnek odakat zengeni.
NEM AZ. Oviban is volt, hoyg választott, de most az új közegének, amit te választottál neki(tinik), azokhoz méri a többieket. Ha berakod bármelyik normális gyerektársaságba, akkor megváltozik az értékrendje. Ez így működik, ez a szocializáció, felveszi az adott közege normáit. Személyisége majd olyan 16 felett lesz, mikor ezeket felnőtt módjára átlátja.
Ne hallgass az anonim izére, azt akarja, hogy a gyereked gyorsan dugható legyen és felelősségrevonható, mikor még csak gyerek, befolyásolható.
Szedd ki a tinik közül és rakd KORTÁRS közegbe, normális lesz. Igazából tök felesleges erről papolni, ha nem érted, nyilván komoly készségek hiányától szenvedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!