Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 7 évest már tekinthetünk...

7 évest már tekinthetünk kamasznak manapság?

Figyelt kérdés
Lányom csak 7 éves és teljesen úgy viselkedik,mint egy 12-13 éves. Valószínűleg a rokon gyerekek miatt,akik idősebbek. Amúgy elég érett,megbízható is, ebben is olyan "nagylányos". Ez gyakori manapság?
2023. aug. 19. 23:51
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
Az megvan,hogy a kérdes nem a kinézetére vonatkozott,hanem a viselkedésére?
2023. aug. 20. 14:25
 12/47 anonim ***** válasza:
100%

Es mit takar viselkedesben ez? Hogy nem a 7-8 evesekkel jatszik hanem a 12-13asokkal?

Mennyit talalkozik a rokon gyerekekkel?

2023. aug. 20. 14:34
 13/47 anonim ***** válasza:
57%
Korán érő típus. Hagyni kell. Barátkozzon nyugodtan idősebbekkel. Te is kezelheted kicsit idősebbnek. Ezzl nincs probléma.
2023. aug. 20. 14:40
 14/47 A kérdező kommentje:

Az egyikkel nagyon sokat. Mindig sokat voltak vele,"maguk közül valónak" tekintették,nem kicsinek.

Igazából csak azt vettem észre egy ideje,hogy teljesen hagyja el a kislányos viselkedést meg mindent. Olyan dolgokat akar olvasni,mint a nagyobbak. Olyan ruhákat vetet velem,ha ruhát veszünk (már szinte csak kék,lila,fekete cuccai vannak). Nem szeretne játszótérre menni,inkább moziba,vagy ilyen kiülős éttermekbe. Nagyobbaknak való filmeket is akar nézni (persze azt nem engedem). Ha vagyunk valahol,jóval nagyobbakkal kezd barátkozni,és megérti magát velük. A vele egykorúakra azt mondja,hogy unalmasak.Szóval nagy vonalakban ennyi. Szerencsére nem lázadozik,nem hisztis és telefonja sincs még amin lógna, de mondjuk a családban is elég normálisak a nagyobbak.

2023. aug. 20. 14:49
 15/47 anonim ***** válasza:
88%
Hagyd. Szerintem nyugodtan megnézhet egy egyszerűbb(nem durva)12-es karikás filmet is. Lassan már telefont is kaphat. Nyugodtan hordhat nagylányos ruhákat is. Támogasd mindenben és fogadd el a barátait. Valószínűleg korábban érik, mit a kortársai. Nemtudom tudásban hogy áll, de ha abban is erősebb, mint a kortársai simán feljebb mehet egy osztályt is akár.
2023. aug. 20. 15:04
 16/47 anonim ***** válasza:
93%
Nem kamaszodik. Ha kutyák közt lenne olyan viselkedést venne át. Olyan társaságba tedd, amilyennek szeretnéd làtni, ez nem egèszséges, a kortárs közössègre szüksége van, ha másból nem, ebből látod. Olyan sokat van velük, hogy másolja a viselkedésüket. Ha nagyik közt lenne, kötne és nèzné az aktuális szappanoperát.
2023. aug. 20. 17:02
 17/47 A kérdező kommentje:
Persze, én is kötögettem nagymamámmal alsós koromban :D
2023. aug. 20. 19:09
 18/47 anonim ***** válasza:
60%

"Olyan társaságba tedd, amilyennek szeretnéd làtni, ez nem egèszséges"

Van egy bizonyos kor(szerintem 8-9 éves kor)amikor már nem a szülő választ társaságot a gyerekének, hanem a gyerek választ magának. Ha teszem azt olyan emberek között lenne akik minden evés előtt ugatnak lehet egy darabig(8-10 éves korig) ő is csinálná, de utanna már nem biztos. Hagyd, hogy legyen személyisége és legyenek gondolatai.

2023. aug. 20. 19:56
 19/47 A kérdező kommentje:
A suliban már választ magának amúgy is.
2023. aug. 20. 20:16
 20/47 anonim ***** válasza:
28%
Na erről van szó.. ebben a korban már az ő döntése
2023. aug. 20. 20:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!