Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányom (15) azon a becenevén...

A lányom (15) azon a becenevén hivatja magát, amit utálok! Hogy szoktassam le róla?

Figyelt kérdés
Teodórának hívják, Tea volt a beceneve egész gyerekkorában, erre mióta gimis lett, elkezdte Dóriztatni magát. Nem is hallgat már a régi becenevére, közösségi médiában is átírta. Tudja, hogy engem ez zavar, tucatnév, férjem egyik exét is így hívták. Mégis, már a nagyszülei is átvették ezt a becézést. Ez is egy olyan lázadás, mint az, hogy befestette a haját és elkezdett sötétebb színvilágú ruhákat hordani? Kinövi majd, vagy csak egyre több hasonló dolga lesz? Engem akar idegesíteni?

2023. aug. 10. 14:16
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
97%
Ne akard lebeszélni róla, megszólításoknál, kortól függetlenül, azt használjuk, ami a másiknak tetszik. Akkor is, ha nála ez most változott. Nem lesz attól unalmasabb lány, mert neki most a Dóri a nyerő. Kamasz, keresi magát. Nekem is amúgy lányom van, a Teodórához annyiban hasonló, hogy ritkább név. A beceneve viszont kezd gyakorivá válni önálló névként, kicsit sem érdekel. És nem azért kapott kicsit ritkább nevet, mert feltűnősködni akartam, hanem apukájával az tetszett nekünk a legjobban.
2023. aug. 10. 17:50
 22/38 anonim ***** válasza:
92%

HM... Olyan jó 40 körülinek tippellek 15 éves tinivel..

Szóval neked még mindig napirenden van férjed gimis exe.. 😂🤦

Mesélj még kamugyuri

2023. aug. 10. 18:03
 23/38 A kérdező kommentje:
Rájöttem válaszaitokat olvasva, hogy nagyon túlreagáltam ezt, megpróbálom akkor elfogadni az új becenevét. Megkérdeztem szeretné-e, hogy én is így szólítsam, mondta, hogy nagyon jólesne neki. Hát akkor legyen. Minden szétoltást magamra vállalok, megérdemeltem, köszi, hogy írtatok!
2023. aug. 10. 18:11
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon örülök, kérdező, hogy ezt beláttad, kevesen szokták itt gyakorin belátni :). Szerintem sokat tettél ezzel a kapcsolatotokért!
2023. aug. 10. 18:27
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Gratula az utólagos hozzáállásodhoz! Így kell ezt!
2023. aug. 10. 18:46
 26/38 anonim ***** válasza:
99%
👌👍😉
2023. aug. 10. 19:26
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon örülök, hogy így állsz hozzá!

Nekem annyira ritka nevem van, hogy senkit nem hívnak így...

Van egy kislányos becenevem, a családban így hívnak, de a legjobb barátnőm talált egy nagylányos becenevet nekem.

Egy másodpercig nem zavarta anyukámat, hogy a barátaim hogyan hívnak.

Sajnos csúfoltak nagyon csúnyán a nevemmel, így egyetem előtt felvettem mégegy keresztnevet.

Anyukám nem mutatta, hogy zavarja, hanem csak annyit kért, hogy ne cseréljem le a nevem, csak vegyek fel egy másodikat.

Úgyhogy család egyik becenéven hív, régi barátok másik becenéven, új ismerősök pedig a felvett nevemen.

Sőt, munkában az eredeti nevemet használom 😁

Nekem ez így teljesen jó és senkit nem zavar.

Volt egy nyaralás, ahol a társaság egyik fele így, másik úgy hívott de igazából senkinek nem tűnt fel, utána egy héttel kb. gondolkoztam el rajta 😅

2023. aug. 10. 22:33
 28/38 gabor49 ***** válasza:
100%
inkabb Dorinak szolitsd mint teanak nem csoda hogy szegény kiakad
2023. aug. 11. 07:37
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Isten ments az olyan anyától aki személyre szabja még azt is hogy mi legyen a gyerek beceneve!!!!Kicsit nem figyelsz oda olyan anyává válsz akitől menekülni kell.
2023. aug. 11. 11:09
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Szia kérdező, én irtam a vaalszomban, hogy a lányod a legnormálisabb , ezt visszaszivom! Hatalmas respect, amiért belattad h nincs iagzad! Kevesen szoktak ezt tényleg, és minden tiszteletem, Dórival ezáltal legkozelebb kerülhettek egymashoz😂
2023. aug. 11. 12:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!