A bántalmazás erősebbé vagy gyengébbé tesz lelkileg?
Attól függ, én például megerősödtem. Nem érdekel más beszólogatása, vagy hogy megsértődhet ha nemet mondok.
Nem érdekel a súlyomra tett degradáló megjegyzés (normális súlyról beszélek), nem tudnak érzelmekkel zsarolni, ha fenyegetőznek, lepereg rólam.
Érzelmes vagyok és sebezhető, ez tény, viszont megtanultam nem kimutatni - vagyis csak azoknak megmutatni, akikben 1000% bízok.
Más azonban összetörik alatta: alkesz lesz, esetleg önbántalmazó, vagy öngyilkosságba menekül, stb.
Gyengébbé. Önbizalomhiányt idézhet, kisebbségérzeti komplexust és a jövőben sokkal nagyobb eséllyel kerülsz bántalmazó kapcsolatokba, mert ez az amit ismersz és tudatalatt ezt vonzod be és választod emiatt.
Én végül borderlineval lettem diagnosztizálva. Egész iskolás éveimben kiközösített, utált, lenézett voltam, családban ugyan ez ment. Ezt feloldani, vagy legalább is saját magamban jobbá tenni egy elég hosszú terápiás út.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!