Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hosszabb útra mikor engedtek...

Hosszabb útra mikor engedtek kamasz gyerekedet autóval?

Figyelt kérdés

Nagy dilemmában vagyok, vagyunk.

A lányunk pénteken szeretne felmenni Budapestre, felötlött lehetőségnek az, hogy autóval menne.

10 hónapja van jogsija, naponta vezet egyedül, főleg most, nyáron. Ültünk mellette az elején sokat, a forgalomban ügyes, nincs az az érzésünk, hogy mellette ülve kitapossuk a nemlétező fékpedál helyét... Viszont autópályán még nem ment soha, Pestre sem mentünk, ment úgy, hogy ő vezetett volna, ráadásul nem gyakran fordulunk meg ott, évente 2-3 alkalommal maximum, nem ismeri a járást, nem mozog ott otthonosan.

Az én autómat vinné, ami egy kis városi kocsi, nehezen gyorsul, ha a légkondi be van kapcsolva, szinte egyáltalán nem.

Azt mondja, hogy akkor nem megy fel az autópályára, megy a sima főúton. Úgy viszont több lenne az utazási ideje, mintha vonattal menne... Kocsival durván 3 óra, vonattal 2 és fél... Haza is jönne még aznap, ez is aggaszt, hogy indulna itthonról hajnalban, ott van egész nap, mennek, programoznak, egy percet sem pihen a melegben, aztán estefele elindulna vissza (ott aludni nem szeretne).

Rajta azt érzem, hogy menne is autóval, meg nem is, mert mondta, hogy indul majd direkt korán, hajnali 4 körül, hogy a nagy forgalmat kikerülje és leteszi még külső kerületben az autót, onnan megy majd villamossal, hogy a belvárosba ne kelljen autóznia. De azt mondja, hogy kényelmesebb lenne, mint vonatozni, nagyon szeret vezetni, zenét hallgat majd egész úton és neki nem sok az a 3 óra kocsiban.

Apja azt mondja, engedjük el, hadd bizonyítson.

A lányunk azt mondja, hogy így menne, hogy korán megy, a belvárosba nem viszi a kocsit, ott meg tömegközlekednek majd a barátnőivel, akikhez megy. Én úgy érzem, hogy sokkal kacifántosabb lenne neki autóval menni, időben és pénzben is több, azt sem tudjuk, hol rakja le az autót, nem lesz-e ott baja egész nap... A vonathoz kivinnénk, a Nyugatiban leszáll róla, ott van rögtön közel minden. Késő délután, estefele meg ha vége a programoknak, csak felszáll és zenét hallgat, sorozatot néz.

Én inkább afelé hajlok, hogy ezt az utat még tegye meg vonattal, aztán ha következőleg családilag mennénk fel, ő vezethetne, nyugodtabb lennék így.

2023. júl. 18. 23:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
77%
Én veled értek egyet. Én is anyuka vagyok... 🤓
2023. júl. 19. 00:05
 2/19 anonim ***** válasza:
56%
Ha már jogsija van és vezet nem kamasz.
2023. júl. 19. 00:22
 3/19 A kérdező kommentje:
Egy gimnazista lány, számomra igenis kamasz!
2023. júl. 19. 00:35
 4/19 anonim ***** válasza:
28%

Én felengednem simán,de nem az autópályára. Ott azért menni kell 120-130-cal. Esetleg autóúton, inkább 30 percel később érjen oda. Bár oktatóval gondolom volt a pályán. Az autód bizonytalanit el...

De menjen, had tapasztaljon, had legyen meg neki a sikerélménye:)

2023. júl. 19. 01:29
 5/19 anonim ***** válasza:
93%

Vonat!

Az hogy helyben elkocsikázik, az messze nem ugyanaz hogy este fáradtan egyedül levezessen többszáz kilométert.

A pesti közlekedésről meg parkolásról nem is beszélve.

2023. júl. 19. 01:37
 6/19 anonim ***** válasza:
70%

Ó bakker!

A másik kérdésednél leírtuk, hogy beteg vagy. Erre kiírsz még egyet, és a biztonság kedvéért 5 évvel megfiatalítod a lányodat...

Hát te még annál is betegebb vagy.

2023. júl. 19. 01:59
 7/19 anonim ***** válasza:
90%
Egyértelműen vonat. És minden felnőtt, vezetni tudó, értelmes ember is így döntene. Nem kell figyelni a vezetésre, Pesten úgyis tömegközlekedést használ, olcsóbb, semmi nem szól az autó mellett, csak számára kalandosabbnak tűnik.
2023. júl. 19. 04:52
 8/19 anonim ***** válasza:
91%

Debrecenből vonattal járok Pestre néha. Reggel 6-os vonat, kb. fél 9-re fent van. Este a legutolsó IC 20:00 körül jön vissza. Odavissza megvan 6 ezerből. Na most közel 500km odavissza, ha megvan 6000Ft üzemanyagból, akkor én is kocsival fogok járni.

Igen, ha nem egy túrazsákot cipel a hátán, valóban kényelmesebb a kocsi. De ennyi az érv mellette. Ugyanúgy cipelnie kell a cuccát a tömegközlekedésen.

2023. júl. 19. 05:20
 9/19 anonim ***** válasza:
91%
Van autónk, de ha van egyszerűbb tömegközlekedés ott, ahova megyünk, akkor azzal megyünk. Mindenkinek pihentetőbb (már ha nem késnek a vonatok). Biztos, hogy nem engedném fel autóval, menjen vonattal, sokkal jobb lesz.
2023. júl. 19. 06:26
 10/19 anonim ***** válasza:
38%
Hadd menjen autóval. A 20 éves Suzukim is bírja a 130-at, a te autód is fogja, a lányod meg tapasztalatot gyűjt.
2023. júl. 19. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!