A lányom (15) el akar menni egy buliba, de tudom, hogy ott inni, esetleg cogozni fognak. Szülők nem lesznek otthon. Elengedjem?
Akkor egy kicsit arrol, en hogyan fogom csinalni. A lanyom nem a hazibuliban vagy a discoban (ahova amugy 16+ a korhatar csakmondom) fog eloszor talalkozni az alkohollal. Egy bizonyos kor utan o is kaphat a karacsonyi koccintaskor egy pohar pezsgot, megkostolhatja a gyumolcsos sort, itthon egy biztonsagos kozegben VELEM kitapasztalhatja az alkohol erzeset, a hatarait es hogy a lonyal izes fiszem fszomok itatjak magukat majd hirtelen beutnek. Ebbol kovetkezik, az elso hazibuliban a barataival o mar tudni fogja mennyit szabad innia ahhoz, hogy ne legyen a vege hanyas vagy detox. A drogrol nem fogok neki videokat mutogatni mert egy kamasz ezeket le se kakalja, de elmondom neki miert veszelyesek a felutott es ismeretlen eredetu cuccok, es hogy a rendes igazi fuvet nem fogja megtalalni a sarki dealernel igy felesleges vele probalkoznia.
Akkor pedig rolam, nem lett egy hazibulimnak se gangbang a vege, soha nem szexeltem buliban meg a disco wcjeben se szoptam soha. Altalaban malibut ittam abbol se tul sok poharral a barataim pedig tiszteletben tartottak, hogy nem kerek drogokat. 1x megkerdeztek minden buli elejen, majd elfogadtak a nemleges valaszt es nem szekaltak. Reggel 6 kor mentem haza mint a kisangyal az elso busszal vagy a barati tarsasagbol valaki szuloje jott ertunk kocsival es ejszaka is 1-2 orankent dobtam egy smst, hogy "szia apa minden ok".
15 évesen még fiatal egy ilyen típusú bulihoz! Ráér evvel várni felnőtt korára, amikor, remélhetőleg már komolyabb döntésekre képes és önmaga eltudja dönteni, hol vannak számára a határok. Addig nyugodtan morogjon, fújjon rátok szülőkre, túlélitek. Jobb egy ilyen jellegű vitát elviselni, mint egy átpiált, esetleg drogozott buli utánit!
Arról nem is szólva, ha netalán elfajulna a buli vagy utána lenne valamilyen komoly probléma (sérülés, baleset, zaklatás, erőszak, terhesség, stb.) a hatóságok a szülőket is elővenné. Sokan avval sincsenek tisztában, hogy a mai tőrvények szerint 14 éves kor felett már előállíthatók, letartóztathatók (szülő jelenléte nélkül), és büntethetők a fiatalok is.
Mi anno 15 évesen már elég jó kis ereszd el a hajam bulikat csináltunk. Ebből merítve fogom felkészíteni a lányom, hogy a szintjéhez mérten tudatosan és okosan döntsön. Nem baj ha megiszik 1-2 sört vagy fröccsöt, de tudni fogja hol a határ. A cigiért komoly retorziókat vetnék be, egy exdohányos távolról kiszúrja.
Sex...a hátamon felálla szőr ha rágondolok, de sajnos erre is fel kell készíteni, és hozzátenném, hogy sokkal jobban jár, ha ezt még pár évig kitolja.
És végül, de nem utolsó sorban. Csak akkor mehet el, ha legjobb barátja/barátjai ott lesznek vele és ha 1. buli akkor éjfélre otthon kell lennie.
Jótanácsok: Minden ital után 1 pohár víz, a töményt kerülje és ha van vlmi rágcsa, szendvics bármit, de egyen és érezze jól magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!