13 éves gyermeketeknek milyen feladatai vannak otthon, esetleg a testvérek körül?
Szerintem ha nem okoz neki problémát akkor nem sok; de amint puffog, nem akarja megcsinálni, akkor sok. Mármint a testvérei ellátása, hisz nem az ő gyerekei.
Egyetlen feladata a saját szobája rendben tartása egyébként, az többnyire sikerül neki.
Ha azt akarod, hogy utálja, akkor hajrá! Ha gondoskodó típus, és magától is szívesen megcsinálja, akkor rá lehet bízni. De csak ha ez neki semmi gondot nem okoz, mármint mentálisan.
A gyerekvállalással kötelességeid támadtak. És az egyik gyereknek nem az a funkciója, hogy a másik gyerek iránti kötelességeidet ráhárítsd. "Amíg nem értek rá." Hát, a gyerekre rá kell érni. Megfelelő időbeosztással és a másik szülővel való munkamegosztással.
A háztartásban vannak feladataik - két fiú -, kipakolják a mosogatógépet, vagy szólok, hogy szedjék le a megszáradt ruhát, lenyírják a füvet, fel szoktak porszívózni, néha befogom őket a konyhában segíteni főzéskor ebbe-abba. Plusz a szobájuk nyilván az ő feladatok.
Ha lenne kisebb tesó, rà nem kellene vigyàzniuk, nem az ő feladatuk lenne, bár nem hiszem, hogy abba belehalnának, ha egy héten egyszer megcsinálnak egy szendvicset neki, míg én főzök vagy valami.
Köszönöm a válaszokat!
Puffogni puffog, de mondjuk azon is, hogy pakolja be a táskáját vagy üljön neki tanulni...
Nem kifejezett feladatként vannak ezek kiadva neki, hanem a tesók kérik meg rá. Arra gondoltam, hogy heti 1-2 alkalommal még belefér pl a szendvics készítés esetleg házi besegítés, de akkor szólok a testvéreinek, hogy ne kérjék erre és őt is megkérem, hogy ezután ne kérjen ilyeneket a testvéreitől, mert eddig ez oda-vissza ment, így viszont nem lenne korrekt velük szemben (ők szívesen csinálják). A házimunkaban nincs külön feladata, csak besegít, ha van kedve, legtöbbször nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!