13 éves gyermeketeknek milyen feladatai vannak otthon, esetleg a testvérek körül?
Ezek szerint a kicsik olyan korúak, hogy már ők is csinálnak szendvicset? Mert akkor igen, jó megoldás az, hogy mindenki a maga szendvicsét készítse el. Ez valójában nem is otthoni feladat kategória, hanem a tesók közti adok-kapok szabályozása.
Nálunk is a kicsik odaadóbbak a naggyal szemben, mint fordítva. Hát ez van. Én nem erőltetem nagyon a dolgokat (pl. leckében segítség), csak elmondom, hogy kedves lenne tőle, ha megtenné, de ha nem hát nem. Nekem nem éri meg egymásnak feszülni ilyesmiért. Ráadásul a nővérem a mai napig emlegeti, hogy milyen szörnyű volt, hogy vigyáznia kellett rám, és tök rossz érzés ezt hallgatni, úgyhogy én ezt igyekszem elkerülni a saját gyerekeimnél, mert a kicsinek is rossz, hogy nyűg valaki számára.
Az a baj, hogy úgy látom a nagy minden feladatot, munkát, kérést hatalmas önfeláldozásnak érez a maga részéről, de ha másnak kellene felé ezeket megtenni, akkor alap elvárásnak. Nyilván érzésekkel nem lehet vitatkozni, csak nem tudom, hogyan alakíthatnánk ezen.
Igen, a tesók is csinálnak neki szendvicset, de az számára teljesen elfogadott.
Az a baj, hogy úgy látom a nagy minden feladatot, munkát, kérést hatalmas önfeláldozásnak érez a maga részéről, de ha másnak kellene felé ezeket megtenni, akkor alap elvárásnak
Üdv a klubban (kamaszgyerk szülei)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!