Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányom (15) el akar menni...

A lányom (15) el akar menni egy buliba, de tudom, hogy ott inni, esetleg cogozni fognak. Szülők nem lesznek otthon. Elengedjem?

Figyelt kérdés

2023. júl. 17. 11:16
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem egy olyan buliba ahol drogoznak is, fel sem merül egy épeszű szülőben,hogy elengedje a 15 éves gyereket(nem mintha a 17 évest elengedném). Persze néha mehet egy-egy buliba, sőt ihat is mértékkel, de meg csak 15 éves, ne erről szóljon a nyár. Ha nem tartja a merteket akkor nincs több buli a nyáron, de a drog sokkal komolyabb kérdés, mindenképpen megnetnék Vele videókat a drogozásról, mert nem játék.
2023. júl. 17. 12:21
 12/41 anonim ***** válasza:
26%
Nem, épp elég lányról tudok akiket házibulikban erőszakoltak meg. Nekem még kicsi a lányom, de nem fogom elengedni, és nem is érdekel a véleménye. Inkább emlékezzen arra hogy az anyja egy szemét volt mert sose engedte sehova mint valami olyanra emlékezzen ami sokkal komolyabb traumákat ad
2023. júl. 17. 12:31
 13/41 anonim ***** válasza:
28%

Pont ismerős lánya járt így, elment nemrég házibuliba, és talaj részegen szedték össze, reggel érte kellett menni.

Azóta nem mer találkozni a saját barátaival sem, mert állítólag "nagyon ciki dolgokat csinált".

2023. júl. 17. 12:37
 14/41 anonim ***** válasza:
44%

13, de ez tök normális, ebből tanul az ember. Önmagáról és a környezetéről is.

Pl: Az alkhol hajlamos itatni magát, szóval oda kell figyellni.

nem biztos, hogy jó ötlet, ha kiadom a kontrollt a kezemből

Nem biztos, hogy mindenkire számíthatok, akiket a barátaimnak gondolok

A másnap egy botrányos érzés.

Szerintem ezek olyan dolgok, amik kellenek a felnőtté váláshoz. Most abból, hogy anya elmondja, őszintén, melyik kamasz tanul ténylegesen?

2023. júl. 17. 12:44
 15/41 anonim ***** válasza:
89%

14eshez még +1:

A szüleim akkor is szeretnek, ha részegen az árok mellől kell összekaparniuk.

Vagy pont hogy

A szüleim mevonják tőlem a szeretetüket, ha nem úgy viselkedem ahogy ők azt akarják.

Ezek is nagy tanulásgok ám, ráadásul olyanok, amiket előbb vagy utóbb mindnekinek muszáj felfedeznie. Vagy az egyiket, vagy a másikat.

2023. júl. 17. 12:46
 16/41 anonim ***** válasza:
52%

"Abban megegyezni, hogy pl reggel 9re érjen haza, szerintem jobb. "

Neveltél te már gyereket? Kamaszt? Akkora hülyeségeket írsz, hogy az hihetetlen.

Nehogy már egy 15 éves ráérjen reggel 9-re hazaérni egy ivós-drogos buliból. Bmeg, ez az a kor, amikor mindenbe bele lehet vinni, bárhogy van nevelve, mert fontosabb, hogy a falka része legyen, semmint amit a szülei mondtak.

Meg ilyen hülyeséget, hogy szégyen lesz neki részegen haldokolni a család elött, ugyan már, egy kamasz ezt pont letojja, csak azt látja belőle, hogy aynám-apám nem zavarta, hogy 15 évesen egész nap hányok a másnaposságtól, akkor ihatok nyugodtan, úgyse lesz következménye.

Nekem aztán gáz szüleim voltak, de az egyetlen dolog, amit jön csináltak, hogy tiltva voltam az ilyesmiktől 15 évesen. Igen, 11-ig maradhattam és max. 1 sört ittam, haza nem mertem volna menni részegen, mert annak lettek volna következményei. Azok az osztálytársaim, akiket ilyen liberalista bullshittel neveltek, amit ideírtál, na pont azok ittak, hánytak, cigiztek, drogoztak, dugtak 15 évesen, mert megtehették. Aki nem tehette meg, az meg nem tette, max. egy kis söröcskét ivott, mint én.

Úgy is lehet szeretetben nevelni egy kamaszt, hogy köznem az ember felállít bizonyos korlátokat.

2023. júl. 17. 12:47
 17/41 anonim ***** válasza:
16%
Az oké, de lehet 1-2 vagy pár év múlva már nem lett volna ennyire felelőtlen meg befolyásolható, mint most 15 évesen.
2023. júl. 17. 12:49
 18/41 anonim ***** válasza:
85%

16, ahogy érzed. Az egyik az én évleményem a másik a tiéd. Nincs Abszolút Objektív Igazság, gyereknevelésben meg aztán főleg nem is volt soha.

Engem nem tiltottak és eszembe se jutott rácsúszni semmire. Persze, durván szétcsaptam magam az első pár alkalommal, de pont ebből tanultam és így kiismertem magamat és a határaimat és pontosan tudom, hogy mit miért nem akarok vagy akarok.

persze van olyan is, aki meg rácsúszott mindenfélére, mert engedték neki.

De van olyan is, akinek tiltották, úgyhogy huszonévesen csúszott rá mindenre és viselkedett vállalhatatlanul, amikor az én fajtám már rég tisztában volt mit érdemes és mit nem.

Nomeg volt az is, akit tiltottak és soha nem is próbált ki semmit, csak mereven elutasít mindent, "mert az rossz, anyám is megmondta".

Igazából nagjyából ez az összes lehetőség, több nemigazán van:D Honnan tudod, hogy a te tiltásodnak mi lesz az eredménye?

2023. júl. 17. 12:54
 19/41 anonim ***** válasza:
43%
Elengednem es adnek neki gumit. Felhivnam a figyelmet mire figyeljen es mi tortenhet ha ez meg az lesz. Meg erte mennek ha akarja. Tiltani nem erdemes mert azt vallom ennyi idosen elje ki magat tapasztalja meg a dolgokat mert kesobb elonyere fog valni a sok tapasztalat. Eletrevalo no lesz belole.
2023. júl. 17. 12:55
 20/41 anonim ***** válasza:
72%

"De van olyan is, akinek tiltották, úgyhogy huszonévesen csúszott rá mindenre és viselkedett vállalhatatlanul, amikor az én fajtám már rég tisztában volt mit érdemes és mit nem"

A tiltás nem egyenlő azzal, hogy, semmit nem lehet. Létezik olyan, hogy kompromisszum, a korához igazítva.

Nem csak az a két út van, hogy 15 évesen elengedem inni reggel 9-ig, meg nem engedem el egyáltalán sehova.

2023. júl. 17. 12:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!