Mennyi a reális gyermektartásdíj összege két gyermek esetében?
Kedves utolsó akinek köszönjük a lepontozást.
A kérdés nem az volt h mennyit ítélnek meg, vagy hogy mennyi a kötelező.
Olyanba okoskodtál bele amit értelmezni sem voltál képes!
Nem turkálok más tárcájában, de biztosan vannak olyan hátasok akik albiba vállaltak gyereket, így válás esetén is nyilván albiba megy majd (vagy a szülőkhöz)
És a kérdés még mindig nem arra vonatkozott hogy mennyit állapít majd meg a bíróság!
Nálam 20% volt fejenként vagyis 2x20%. Majd, amikor megszületett a harmadik csemete, második házasságomban, 10 százalékkal csökkentették 2x15%-ra. Egy év kellett, mire a bíróság mérsékelte. Sajnos visszamenőleg nem ítélték meg az egy évnyi túlfizetési különbséget. A bíró avval indokolta, ex-nejem és első két csemetém életvitelszerűen felélték, nem kérhető vissza. Kértem, akkor arányosan csökkentsék egy évig a fizetendő összeget ez miatt. Azt nem akarta meg sem hallani a bíró. Nem kevés pénzről volt szó, elég jól kerestem. Még az sem hatotta meg a bírót, hogy evvel nem engem, hanem harmadik gyermekemre eső részt vonta meg. Mintha neki kevesebb joga lenne, mint az első kettőnek.
Negyedik csemete születése után már 1,5 év kellett a bíróságnak a tárgyalásig. Ismét ugyanaz a bíró, ismét 10 százalékkal csökkentette, 10-10 %-ra a gyermektartást, ismét nem adta meg visszamenőleg a különbözetet. :-( Viszont 16 évesek elmúltak a nagyok és így kérelmükre nem ex-nejemnek kellett utalni, hanem a gyerekek saját bankszámlájára. 18 éves kor, ill. középiskola elvégzése után mindkettő elköltözött exemtől.
Mára már felnőtt a ként nagyobb, így nem kell GYT fizetnem. Azóta csak közvetlenül támogatom őket. (előtte is megtettem) Nagylányomnál már két unokám is van. :-D Velünk tartják a kapcsolatot, exemmel nemigen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!