Ha az apa külföldön él és forintban több mint 1 milliót keres akkor mennyi lesz a gyermektartásdíj?
Már folyamatban van a per de az apa nem jelent meg a bíróságon és vagyoni helyzetéről sem nyilatkozott. Viszont én tudom, hogy jól keres. A bíróság ilyenkor utána nézhet a vagyoni helyzetének pl. a közösségi oldalakon posztolt tartalmak alapján vagy hivatalos úton felkeresheti a külföldi munkahelyét?
Hogyan fogja megállapítani a tartásdíjat? A gyermek szükséges és indokolt kiadása havonta 70-90ezer forint (ruházkodás+étkezés+gyógyszer+fizetős iskola+a rezsi rá eső része).
Köszönöm a válaszodat 1-es.
Miből gondolod ezt és biztos vagy-e ebben? Én úgy tudom ezt a szabályt pár éve módosították és már az ottani fizetést veszik figyelembe.
"A gyermek szükséges és indokolt kiadása havonta 70-90ezer forint"
Akkor kb 50e lesz a tartasdij
Már a terhességem alatt szakítottunk, így ő sosem gondoskodott a kislányáról aki most első osztályos. Néha elvitte és vett neki ajándékokat de anyagi segítséget nem kértem tőle mert én se kerestem rosszul és a szüleim segítettek minket. A nagyszülőkkel éltünk és volt segítségem, nyáron vettem egy ingatlant és költöztünk külön a kislányommal de most az én kiadásaim is megnőttek. Az apa mindig is jobban keresett nálam és jó anyagi körülmények között él, habár felmutatható ingatlanja nincsen mert szórja a pénzt nyaralásokra és fiatal barátnőkre, drága autóra.
Úgy gondolom, hogy a gyermek érdeke, hogy az apja támogassa anyagilag és én szeretnék félretenni majd nagyobb korára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!