Fiúként kezelnéd?
A lányomról egy ideje tudjuk, hogy fiúnak érzi magát. Sokat beszélt itthon ilyen témákról és választott magának egy férfi nevet és úgy hívják a suliban. Rákérdeztem mi a helyzet, most akkor ő fiúnak érzi-e magát és fiú vagy lány az érdeklődése. Elmondta, hogy 18 évesen (1 év még) férfi hormonokat akar szedni. Az érdeklődése inkább fiú, de lánnyal is lenne szerintem. Kérte, hogy ne mondjak rá semmi lányos jelzőt (ne hívjam lányomnak meg ilyenek). Nem tudok ezzel mit kezdeni, elfogadom hogy ilyen. Mondtam neki, hogy az számomra nem megy, hogy mostantól a másik nevet használjam és ne hívjam az eredeti nevén. Amúgy az öltözéke már teljesen férfias (férfi ruha, férfi alsónemű).
Ti hogy kezelnétek a helyzetet? Félek a család és a környezet nem lesz ilyen elfogadó. Tudnátok fiúként kezelni, ha lánynak született? Nincs tapasztalatom a témában. Valaki volt a gyerekével esetleg ilyen szituban?
"Gyereket nem akar, a menstruációt utálja. Semmi lányos dolgot nem akar."
Ez azért szerintem még nem az a szint, hogy férfi. Én sem akarok gyereket, a menstruációt meg ki nem utálja, a lányos dolgoktól is rosszul vagyok, és teljesen nőnek érzem magam így 40 évesen is.
Volt valami orvosnál/pszichológusnál a jobbik fajtából? Mert azok alapján, amit leírtál, ő szerintem nem transz, csak rájött arra, amire nők milliói: hogy nőnek lenni szívás. Pláne, hogy azért egy transz már egész kicsi korában tudja, hogy ő nem kisfiú, hanem kislány.
Őszintén ajánlom a Tobi színei című dokumentumfilmet. Tökéletesen mutatja, mit él át a szülő, mit a gyerek, milyen bizonytalanság van mindenkiben.
És hogy mégis milyen hihetetlen jól kezelik az egész helyzetet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!