Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülőként hogy reagálnátok,...

Szülőként hogy reagálnátok, ha a 16 éves lányotok egy 20 éves roma fiúval járna?

Figyelt kérdés

2023. márc. 24. 21:37
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
88%
17#-essel én annyiban egyetértek,hogy én is ilyen faluban/kisvárosban nőttem fel,hát kegyetlen volt.... és igen tisztelet a kivétel,nagyjából 2 személy a 100-ból normális családból jött(sőt,az akkori barátnőm is roma származású volt egy teljesen normális értékrendű családból,akik nem közösködtek más romákkal,mert a saját népüket is lenézték kb.!). Ott is voltak fehérek között is nem normálisak,de sajnos az arány nem ilyen volt. Loptak,csaltak,folyamatosan keresték a feszültséget,megerőszakoltak lányokat,megvertek embereket random módon,megaláztak,sorolhatnám napestig,mivel az ottani általános iskolában is 90%-al ők voltak többségben,egy gyötrelem volt,és nem a magyarok miatt. Sajnos nekem is van velük rossz tapasztalatom is(egy este hazafele kb. 5-6-an jól megrúgdostak csak úgy),rendőrségi ügyem is lett velük emiatt,amiből persze semmit sem kaptak pedig szemtanú is volt,de mellé még újra megfenyegettek,hogy "anyámat is sírba teszik". Őszintén én ahogy nagykorú lettem menekültem erről a helyről. Lehet nevezni rasszizmusnak is,de nem tartom magam annak,viszont az,hogy előítélet van,erről ők tehetnek... nem kéne állat módjára viselkedni. Amúgy nem tudom hogy reagálnék,ha a lányom ezzel állna elő. Még pici,de megpróbálom úgy nevelni,hogy azért tisztán lásson,de ne legyen rasszista sem,viszont vigyázzon magára...
2023. márc. 26. 14:45
 22/29 horex ***** válasza:
77%

20/

Ez nem rasszizmus."

Élettapasztalat, életösztön Sokak csak fotókon láttak cigányokat.

Volt három kemény afférom cigányokkal és van két cigány jó haverom. Őket kellene hallani hogy köpködnek a semmirekelő cigányokra

Mindkettő annyit dolgozott hogy bérlakásból elöbb sajátba, majd családi házba költöztek

2023. márc. 28. 12:36
 23/29 anonim ***** válasza:
55%
Nem tudom ezt hová tenni, most egyet értel velem vagy sem? Nem értem mit reagálsz.
2023. márc. 28. 12:39
 24/29 anonim ***** válasza:
83%

Nem járna, vagy akkor nem mutatná be és nem hozná el, ugyanis Jóskával jár Jóska családja is, akik már lehet, hogy nem olyan jófejek, mint a kedves udvarló.

Felejtős, nem érdekelne, és nem azért, mert cigány - ismertem jópár normálisat, csak épp ott volt a család is, akik hajjaj.

2023. márc. 28. 14:22
 25/29 anonim ***** válasza:
88%

19-es, nem az a gáz, hogy fingod nincs a rasszizmusról, hanem hogy terjeszted a sötétségedet :D

Én mondjuk nem rasszista vagyok, hanem olyan környéken nőttem fel, egy telep mellett, ahol kb minden másnaposak voltak a rendőrségi afférok, lopás, agresszió, egymás összeverése - vagy éppen a random szomszéd megfenyegetése - persze mindig kijöttek a sittről, mert "vér nem folyt", ami marhára vigasztalt bennünket.

Ezt pedig nem, a gyerekem meg, ha olyan okos nagylány, akkor egészségére, de nekem egy életre elegem volt belőlük.

2023. márc. 28. 14:26
 26/29 anonim ***** válasza:
85%
Igen a gond igazából a viselkedéssel és a stílussal van. De mint mondtam itt valamelyik kommentben is, ez nálunk is megvan csak mivel rájuk jellemző jobban (mert többségük ilyen) ezért van ez az ellenkezés.
2023. márc. 28. 15:11
 27/29 anonim ***** válasza:
85%
Nekem az életkorral nem lenne bajom, a származásával igen és mondom ezt úgy, hogy nem tartom magam rasszistának, sőt, én elfogadom a különböző nemzetiségű embereket és a homoszexuálisakat is, senkivel semmi bajom, csak nem szeretném ha a gyerekeim cigány származású párt választanának.
2023. márc. 29. 14:13
 28/29 anonim ***** válasza:
64%

20 igen, mert ilyenek a szokásaik. Te magad írtad. Tehát nem faji kérdés, hanem szociális. Így teljesen felesleges általánosítanod a cigányokra, hiszen a fehérek között is vannak ugyanilyenek, nem is kevesen. Végtelenül primitív ember vagy, és semmivel nem vagy jobb, mint akikről beszélni próbálsz.

Smrt fasizmu, sloboda narodu!

2023. ápr. 22. 23:54
 29/29 anonim ***** válasza:
79%

28.

Ha jól tudom minden emberi lénynek vannak szokásai, nem tudom miért akadtál ezen fenn. Nekem is neked is a környezetünkben mindenkinek vannak szokásaik. El se tudnánk képzelni milyenek, hisz részben nem vagyunk egyformák de a másik részében igen. Mert mindannyian szeretünk jó magyar szokásunkhoz híven bántani és elküldeni a másik embert egy melegebb éghajlatra. Pont ezért is mondom, hogy igazából nálunk is vannak gonosz sunyi emberek csak mivel ez magyar ország valószínű hogy az ország 90 százaléka nem verekszik a Romák 10%ával mivel nagyobb a különbség és elenyésző és könnyebb azt mondani hogy ó mert ő roma vagy cigány mintsem belátni sokaknak hogy igenis olyanok és közöttük jóval van mivel ha megsértődsz ha nem az illem a tanulás útján szerezhető meg, és sok meg tudatlan (tisztelet a kivételnek mert vannak elég szép eredményt elérők), éééés mint nálunk is tehát lehet az ember fehér vagy barna teljesen mindegy ha egy tudatlan (mert sok ilyen tulajdonság abból rejlik) illemtelen ember.

Nisam fašista ni rasista, ali svako je slobodan da napiše mišljenje.

2023. ápr. 23. 09:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!