Tényleg nem szabad ordibálni és tiltani a gyereket ha rossz jegyet kap?
Tegnap itt volt a barátnőm aki most kezdő pszichológus. Beszélgettünk és szóba jött hogy, amikor a lányom (14) rossz jegyet kap akkor eltiltom a géptől és a barátaitól. Ha nagyon rossz jegyet kap kiabálni is szoktam. A barátnőm azt mondta hogy, ez így nem jó mert a gyerek eltitkolja majd a jegyit. Nálunk volt már példa ilyenre de ebbe még nem gondoltam bele. Nektek mi a véleményetek??
Egy 35 éves anyuka.
Nem egy rossz jegyért kell büntetni a gyereket, hanem ha romlik a tanulmányi eredménye.
Teszemazt előző évben 5-ös volt matekból, idén meg zsinórba hozott három db. kettest.
Azért, hogyha néha be-becsúszik egy rossz jegy az megesik bárkivel. Ha viszont zsinórba jönnek a romló jegyek akkor lehet büntetni.
Kiabálni sose kell, értelmetlen.
Meg kell egyezni, ha jól tanul jutalom (több idő a barátokkal, több szórakozás, bármi amit szeret) ha meg nem akkor ezekből elvonás.
egyik barátnőm ismerőse anorexiás lett a megfelelési kényszer miatt. gondolom vele is ordibáltak/eltiltották.
anyukám nem ordibál, max felemeli a hangját, néha eltilt, de leginkább olyan csalódott arca van, ami NEKEM esik rosszul... már 2 jegyemet nem mertem elmondani [töri 2es, matek 1es], és még csak október vége van.
szóval... ne ordibálj vele, az eltiltásról meg annyit hogy napi pl másfél órát gépezhet [csak egy példa volt].
remélem segítettem:)
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!