Hogy állítod vissza iskolaidőbe a gyereked alvását?
Hát én pld simán felkeltettem volna 6 órakor. Nekünk gyerekkorunkban azt szokták mondani, aki éjjel legény az nappal is legyen kemény:D
Nem vagytok elég határozottak. Nem üvölteni kell, hanem kirángatni aztán kész és nem hagyni aludni.:D
Ha nem fekszik le időben, akkor fáradt lesz.
Majd megtanulja.
Én is ilyen voltam, aztán másnap meg hulla voltam, tanultam belőle.
Anyu kihúzott az ágyból, ha nem használt akkor takaró le, ha az sem akkor kis hideg van (pár csepp csak), és az összes telefont, csörgő órát messze kell tenni az agytol had szóljanak. Hagyjad had legyen fent reggelig, de a szokott időben keljen. Majd tanul belőle 😅
Az alvás fontos a gyerekek számára, mert segít az agy fejlődésében és az immunrendszer erősítésében. Ha úgy érzi, hogy a gyereke a téli szünet miatt elveszítette az iskolai alvási rutint, itt vannak néhány tipp, amelyek segíthetnek visszatérni az iskolai alvási ütemtervre:
Állítson be egy konzisztens alvási rutint: A gyerekeknek érdemes ugyanabban az időben lefeküdni és felkelni minden nap, beleértve a hétvégéket is.
Teremtsen rituálékat az alvás előtt: Legyenek együtt valami nyugodt tevékenységgel, mint például olvasás, lefekvés előtti mesélés, zenehallgatás, amely segít elcsendesedni és kikapcsolódni az esti órákban.
Szerezzen be elegendő mennyiségű napfényt aznap: A napfény segít a szervezetnek természetes órájának beállításában, amely segít a gyerekeknek könnyebben elaludni az esti órákban.
Távolítsa el a késő este a képernyők használatát: A képernyők fénye és a sugárzás zavarhatja az alvást, ezért érdemes korlátozni a késő este történő képernyőhasználatot.
Segítsen a gyerekeknek relaxálni az alvás előtt: Legyenek együtt valami nyugodt tevékenységgel, mint például jóga, légzőgyakorlatok, amelyek segíthetnek a gyerekeknek elcsendesedni és kikapcsolódni az esti órákban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!