Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi nehéz a kamaszkorban?

Mi nehéz a kamaszkorban?

Figyelt kérdés
Elsősorban szülőként érdekel, hogy milyen problémák vannak, de akár kamaszként is a másik oldal is érdekes.

2022. okt. 17. 11:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Kamaszkorban a gyerek leválik a szüleiről. Elkezdi kritikusan szemlélni őket, akiket eddig istenített, most már csak a hibáikat veszi észre. Szerinte ő mindent jobban csinálna, mint a felnőttek. Persze, hiszen 16 évesen még mindenki meg akarja váltani a világot, nincs sok élettapasztalata stb.

Valóban egy kicsit skizofrén állapot, mert elvárja, hogy felnőttként kezeljék, közben meg képtelen még gondoskodni önmagáról.

Lázadnak, keresik a helyüket az életben, és sokszor hülyeséget csinálnak, de a fent említett okokból a felnőttekre már nem hallgatnak.

Csak azt érzik, hogy ők mit szeretnének, a felnőtt élettapasztalatát nem tiszteli, nem hallgatja meg.

Nekem 15 éves a lányom, nem tudom belépett-e már igazából a kamaszkorba. Személy szerint én nem látom, hogy rosszabb lenne, mint pár éve, de még lehet, hogy a java hátra van.

Amikor én voltam kamasz, én sem voltam különösebben rossz gyerek, tanultam, csináltam, amit kellett, nem keveredtem rossz társaságba, még a cigit sem próbáltam ki. Ennek ellenére anyám folyton szidott mindenért. Szóval ilyenkor azért mindkét félnek önkritikát kéne gyakorolni.

2022. okt. 18. 17:03
 12/15 anonim válasza:
100%

Mint kamasz válaszolok. Személy szerint én utálom, hogy ingadoznak az érzelmeim és bunkó vagyok néha. Nem akarok én senkinek sem ártani, de van, hogy nem tudok változtatni hirtelen.

Teljesen megértem, hogy a szülőknek mennyire nehéz lehet, hiszen én sem bírok magammal.

2022. okt. 18. 21:15
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Még ami eszembe jutott az én saját kamaszkoromból. Elkezdtek érdekelni a fiúk, viszont meg voltam róla győződve, hogy reménytelenül ronda vagyok, és aggszűzként fogok meghalni. Emiatt elég depis voltam. Utólag nem értem miért, elég szép csaj voltam, de valahogy a tinik nagyon bizonytalanok. Most 40 évesen sokkal rondább vagyok, de sokkal nagyobb az önbizalmam. Meg nem borulok ki olyanokon, hogy mit gondol rólam egy vadidegen az utcán, kicsit sem érdekel. A kamaszok valahogy mindenkinek próbálnak megfelelni (a szüleiket kivéve) és ez nem sikerülhet, ezért is érzik rosszul magukat.
2022. okt. 18. 21:26
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

nem voltál kamasz?

fiúként tudok nyilatkozni

állandóan a szexre gondolsz, amikor másra kéne figyelni, főleg ha kicsit is unalmas. pl tanulás helyett is inkább maszturbálnál

érzelmileg teljesen labilis vagy, önálló is akarsz lenni, de közben csüngeni a szüleiden. sokszor akkor is bunkó vagy amikor nem akarsz, de nem bírsz bocsánatot kérni. éleslátás, és az igazság megszállottja vagy. tűélesen látod a világot (a korábbi életedhez képest) és mások gyarlóságát, rájössz arra hogy a szüleid nem hogy félistenek hanem egyenesen idióták. sérthetetlennek érzed magad, sok hülyeséget csinálsz, amit végig se gondolsz. a kortársak a haverok, barátok a legfontosabbak. kell egy felnőtt, akire felnézhetsz

2022. okt. 20. 07:58
 15/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. 10-es valaszban irtam a sajat kamaszkoromrol. Nem, nekem nem volt nehez, es a szuleimnek sem, igy ezekrol a problemakrol nincs nagyon fogalmam, a barati korom is hasonloanvolt.
2022. okt. 20. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!