Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányomat kihasználja egy...

A lányomat kihasználja egy fiú, mit tegyek?

Figyelt kérdés

15 éves a lányom. Fülig bele van esve egy srácba. A srác már első látásra se volt szimpatikus, de nem akartam játszani a rosszmájú anyóst, így először nem szóltam, meg eleinte csak jókat mondott róla a lányom.

Aztán amióta nincs suli, mindig mindenen megsértődik a fiú, és "bünteti" a lányomat. Például poénkodott vele, a fiúnak nem tetszett, letette a telefont, és sokáig nem is válaszolt neki. Most már ez odáig fajult, hogy bármit csinál a lányom, jön a büntetés (ignorálás, felhántorgatás, egrecíroztatás), aztán amikor a lányom bocsánatot kér (általában a semmiért), akkor meg minden happy vagy 3 napig.

Hiába mondom neki, hogy hagyja ott azt a fiút, vannak olyanok, akik a tenyerükön hordoznák, de neki ez a fiú kell.

2022. júl. 5. 19:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
32%

Ne haragudj, de ez elég felháborító! Először is senki sem használja ki ezek alapján, sőt..!

Mi azzal a bajod, hogy "a lányod poénkodik vele, a srác meg megsértődik és nem kommunikál vele?"

Tudod a fiú is egy érző lény, talán megsértette a lányod a fene nagy poénkodásával a srác kárára, a srác ilyenkor ideges lesz, hogy a lány ebben nem talál semmi rosszat, így elvonul, mérlegeli a kapcsolatot, majd a lányod bocsánatot kér, a srác levonja a következtetést, hogy a csaj képes változni, menthető a kapcsolat, és együttmaradnak addig, amíg a lány megint meg nem sérti/bántja.

Tudod ő is egy tizenéves, most tanulja az érzelmei kezelését, de ebben én semmi kivatnivalót nem látok. A lányod keressen inkább olyat, aki bírja a bántó humorát, és igen, ezek rosszul esnek, egy tizenéves, de még egy felnőtt sem tud azon túljutni, ha vele "poénkodott" a párja, pláne ha fájó pontra tapintott. Még jó, hogy felhozza újra és újra, ez a feldolgozási folyamat, beszél róla azzal, aki okozta a sebet..

Szerintem a lányod bunkó, a srác meg túl érzékeny, de biztosan nincs kihasználva, mert csak az sértődik meg, akinek a másik véleménye számít, és az van olyannal, aki rajta poénkodik, aki annyira szereti, hogy ezt is elnézi/megbocsátja..

Hosszútávon nem fog működni, ne aggódj, de had éljék meg a dolgot ketten. Valószínűleg a lányod talál majd valakit, akinek vagy semmi önbecsülése nincs, vagy az ő humora is csípős, és akkor majd felétek lesz sírás és sértődés, és akkor is a gyereked pátját fogod fogni. De ez így van jól.

Simán csak nem kedvelik egymás személyiségét, a szerelem meg inkább új és izgalmas érzés, vonzalom.

Ne felejtsd el, hogy a srác is fiatal, neki is vannak érzései, és ha az egyik nem nevet, akkor az nem jó poén, és igenis megérdemel egy bocsánatkérést!

2022. júl. 5. 21:51
 12/21 anonim ***** válasza:
39%

Anyós, ez vicces. Attól, hogy valaki dugja a lányod, még nem családtag, nem is kell vele úgy bánni.

Én is a segítő kommunikációt javasolnám, beszéld át a lányoddal a dolgokat, akár többször is. Ez az egyetlen esély, hogy rájöjjön a kapcsolati asszimmetriára magától.

2022. júl. 6. 11:05
 13/21 anonim ***** válasza:
40%

"Például poénkodott vele, a fiúnak nem tetszett, letette a telefont, és sokáig nem is válaszolt neki."

Szóval a lányod használja ki szegény fiút...

2022. júl. 6. 11:08
 14/21 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy az anyósa vagyok! Ki írt ilyet? Azt írtam, hogy nem akartam a rosszmájú anyóst játszani. Az mifelénk azt jelenti, hogy egy újonnan érkező emberbe belekötni, a hibáit keresni, mint egy anyós (sztereotípia: az anyósok sokszor nem jönnek ki a gyerekeik választottjával, vannak is ilyen anyós viccek).

A lányom bántja a fiút? A poénkodás tárgyára már nem emlékszem, de itt egy új példa, pont a napokban történt:

Tudta, hogy a lányom dolgozik, nagyon meleg volt, és írta reggel a lányomnak, hogy menjem a délután 3-mas vonattal, a legnagyobb melegben. Írta neki a lányom, hogy nem, mert nagyon meleg van, meg megígérte a féltestvérének, hogy hozzámegy. Erre a lányomnak azt írta, hogy hü... ku...Flegma válaszokat ad, vagy megnézi azt, amit a lányom írt, vagy meg se nézi. És a lányom puncsol neki, hogy beszéljék meg.

De ha a lányom nem válaszol par percen belül neki, akkor felhívja telefonon. Ha nem veszi fel valami miatt, akkor meg megint a fiú ignorálja.

Ha a lányom tökéletesen azt csinálja, amit a fiú elvár tőle, akkor minden jó, ölelgeti, puszilgatja a fiú, meg hozzábújik, de ha nem azt csinálja, amit a fiú akar, akkor azzal bünteti, hogy nem válaszol neki.

2022. júl. 6. 12:40
 15/21 anonim válasza:
1%
Az a baj, hogy ezek a mai „fiúk", 90%ban egy dajerolt hajú Mauglik,20 kgos kis b.zik. Jogosan vagy kiakadva. Én a párod helyében helyre tenném. Biztos nem ilyet érdemel a lányod( bár nem értem miert az ilyen sz@rcsinbókokhoz vonzódik. Általában a nő szokott így voselkedni, ahogy ez a „fiú".... de úgy látszik ez esetben, hogy a lányodnak több esze van...;))Mit is vár az ember tőlük , ha az ilyen azahriah félék a minta?... Sok sikert! Renélem megszabadúltok az ifjú Tarzantól. :)
2022. júl. 6. 14:08
 16/21 anonim ***** válasza:
63%
#14 Ez azért durva... nagyon figyelj oda, hogy mindig rendben megjön-e a lányod menzesze. Nehogy egy gyerekkel akarja magához láncolni ez a féreg.
2022. júl. 6. 16:07
 17/21 anonim ***** válasza:
17%

Nekem ezzel még mindig semmi bajom, káromkodik csak.

De igen, itt is mi az, hogy egy kapcsolatban áthívja magához az egyik fél a másikat, a másik meg közli, hogy "nem, meleg van, meg amúgyis máshoz megyek inkább"

Csúnyán beszél nagyon ez a korosztály, és ilyeneket mindkét fél meg szokott sajnos engedni magának. Én is megsértődtem volna, ha a párom nem jön, mert "meleg van", de máshoz menni bezzeg nincs meleg.. Meg fel sem ajánlotta, hogy jöjjön akkor ő hozzátok..

A csajszi kiidegeli a srácot, aki meg úgy beszél, mint sajnos manapság az átlagos tinik..

Abban viszont teljesen igaza van a 15ösnek, hogy ezek pont fordítva szoktak történni, a pasik viccelődnek a barátnőjükön, nekik van jobbdolguk, mint átmenni, csak szexre ugranak be, amúgy meg kondiznak, vagy haveroznak..És a lányok akadnak ki azon, hogy a pasi bunkó poén mondott, leköcsögözik, és megsértődnek pár napra. Nekem még most sem tetszik a lány viselkedése, a srác is leírta magát a káromkodásaival, szépen egymásra találtak:)

2022. júl. 6. 19:10
 18/21 A kérdező kommentje:

A testvérének előbb megígérte, mint a fiúnak. De védd csak!

Gondolom te is viszel minden programra a párodat, senkivel nem töltesz időt kettesben. A féltestvéréhez ment, akit már 3 hónapja nem látott és ezt a fiú tudta. És nyilván te mennél 40 fok melegbe 40 percet a vonaton, majd 20 percet ülnél a buszon ilyen melegbe.

2022. júl. 6. 19:15
 19/21 anonim ***** válasza:
94%

Miért nem hívta a barátját is?

Annyira látszik, hogy az anyja vagy(ami jó egyébként)..

Én megoldottam, hogy a barátom is jöjjön, ha vele akartam lenni, a barátok simán megértik, ha szeretnél a pároddal is lenni inkább, és 1 óra utazás agglomerációban az teljesen rutin, még kevésnek is látszik.

Utálod a srácot, itt meg ugranak rá, azt hiszik a lányod olyan szent, mint amilyennek próbálod beállítani, mert itt a sok nő magából indul ki, de ezek tinik, és a legtöbb trágárul beszél, önző(de egyik sem tudja magáról) és lusta, na meg szélsőségesen nyilvánul meg. Egyikről sem tehetnek, ez a hormonok miatt van, a srácok kicsit jobban kibuknak, ez meg a tesztoszteron miatt van. Még bőven belefér mindkettő viselkedése a kategóriájukba, egyikben sincs semmi extra, egyik sem szent, egyik sem bántalmazóbb a másiknál.

2022. júl. 7. 07:12
 20/21 anonim ***** válasza:
91%
Na mi a helyzet?
2022. júl. 9. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!