A lányomat kihasználja egy fiú, mit tegyek?
15 éves a lányom. Fülig bele van esve egy srácba. A srác már első látásra se volt szimpatikus, de nem akartam játszani a rosszmájú anyóst, így először nem szóltam, meg eleinte csak jókat mondott róla a lányom.
Aztán amióta nincs suli, mindig mindenen megsértődik a fiú, és "bünteti" a lányomat. Például poénkodott vele, a fiúnak nem tetszett, letette a telefont, és sokáig nem is válaszolt neki. Most már ez odáig fajult, hogy bármit csinál a lányom, jön a büntetés (ignorálás, felhántorgatás, egrecíroztatás), aztán amikor a lányom bocsánatot kér (általában a semmiért), akkor meg minden happy vagy 3 napig.
Hiába mondom neki, hogy hagyja ott azt a fiút, vannak olyanok, akik a tenyerükön hordoznák, de neki ez a fiú kell.
Ne haragudj, de ez elég felháborító! Először is senki sem használja ki ezek alapján, sőt..!
Mi azzal a bajod, hogy "a lányod poénkodik vele, a srác meg megsértődik és nem kommunikál vele?"
Tudod a fiú is egy érző lény, talán megsértette a lányod a fene nagy poénkodásával a srác kárára, a srác ilyenkor ideges lesz, hogy a lány ebben nem talál semmi rosszat, így elvonul, mérlegeli a kapcsolatot, majd a lányod bocsánatot kér, a srác levonja a következtetést, hogy a csaj képes változni, menthető a kapcsolat, és együttmaradnak addig, amíg a lány megint meg nem sérti/bántja.
Tudod ő is egy tizenéves, most tanulja az érzelmei kezelését, de ebben én semmi kivatnivalót nem látok. A lányod keressen inkább olyat, aki bírja a bántó humorát, és igen, ezek rosszul esnek, egy tizenéves, de még egy felnőtt sem tud azon túljutni, ha vele "poénkodott" a párja, pláne ha fájó pontra tapintott. Még jó, hogy felhozza újra és újra, ez a feldolgozási folyamat, beszél róla azzal, aki okozta a sebet..
Szerintem a lányod bunkó, a srác meg túl érzékeny, de biztosan nincs kihasználva, mert csak az sértődik meg, akinek a másik véleménye számít, és az van olyannal, aki rajta poénkodik, aki annyira szereti, hogy ezt is elnézi/megbocsátja..
Hosszútávon nem fog működni, ne aggódj, de had éljék meg a dolgot ketten. Valószínűleg a lányod talál majd valakit, akinek vagy semmi önbecsülése nincs, vagy az ő humora is csípős, és akkor majd felétek lesz sírás és sértődés, és akkor is a gyereked pátját fogod fogni. De ez így van jól.
Simán csak nem kedvelik egymás személyiségét, a szerelem meg inkább új és izgalmas érzés, vonzalom.
Ne felejtsd el, hogy a srác is fiatal, neki is vannak érzései, és ha az egyik nem nevet, akkor az nem jó poén, és igenis megérdemel egy bocsánatkérést!
Anyós, ez vicces. Attól, hogy valaki dugja a lányod, még nem családtag, nem is kell vele úgy bánni.
Én is a segítő kommunikációt javasolnám, beszéld át a lányoddal a dolgokat, akár többször is. Ez az egyetlen esély, hogy rájöjjön a kapcsolati asszimmetriára magától.
"Például poénkodott vele, a fiúnak nem tetszett, letette a telefont, és sokáig nem is válaszolt neki."
Szóval a lányod használja ki szegény fiút...
Nem azt mondtam, hogy az anyósa vagyok! Ki írt ilyet? Azt írtam, hogy nem akartam a rosszmájú anyóst játszani. Az mifelénk azt jelenti, hogy egy újonnan érkező emberbe belekötni, a hibáit keresni, mint egy anyós (sztereotípia: az anyósok sokszor nem jönnek ki a gyerekeik választottjával, vannak is ilyen anyós viccek).
A lányom bántja a fiút? A poénkodás tárgyára már nem emlékszem, de itt egy új példa, pont a napokban történt:
Tudta, hogy a lányom dolgozik, nagyon meleg volt, és írta reggel a lányomnak, hogy menjem a délután 3-mas vonattal, a legnagyobb melegben. Írta neki a lányom, hogy nem, mert nagyon meleg van, meg megígérte a féltestvérének, hogy hozzámegy. Erre a lányomnak azt írta, hogy hü... ku...Flegma válaszokat ad, vagy megnézi azt, amit a lányom írt, vagy meg se nézi. És a lányom puncsol neki, hogy beszéljék meg.
De ha a lányom nem válaszol par percen belül neki, akkor felhívja telefonon. Ha nem veszi fel valami miatt, akkor meg megint a fiú ignorálja.
Ha a lányom tökéletesen azt csinálja, amit a fiú elvár tőle, akkor minden jó, ölelgeti, puszilgatja a fiú, meg hozzábújik, de ha nem azt csinálja, amit a fiú akar, akkor azzal bünteti, hogy nem válaszol neki.
Nekem ezzel még mindig semmi bajom, káromkodik csak.
De igen, itt is mi az, hogy egy kapcsolatban áthívja magához az egyik fél a másikat, a másik meg közli, hogy "nem, meleg van, meg amúgyis máshoz megyek inkább"
Csúnyán beszél nagyon ez a korosztály, és ilyeneket mindkét fél meg szokott sajnos engedni magának. Én is megsértődtem volna, ha a párom nem jön, mert "meleg van", de máshoz menni bezzeg nincs meleg.. Meg fel sem ajánlotta, hogy jöjjön akkor ő hozzátok..
A csajszi kiidegeli a srácot, aki meg úgy beszél, mint sajnos manapság az átlagos tinik..
Abban viszont teljesen igaza van a 15ösnek, hogy ezek pont fordítva szoktak történni, a pasik viccelődnek a barátnőjükön, nekik van jobbdolguk, mint átmenni, csak szexre ugranak be, amúgy meg kondiznak, vagy haveroznak..És a lányok akadnak ki azon, hogy a pasi bunkó poén mondott, leköcsögözik, és megsértődnek pár napra. Nekem még most sem tetszik a lány viselkedése, a srác is leírta magát a káromkodásaival, szépen egymásra találtak:)
A testvérének előbb megígérte, mint a fiúnak. De védd csak!
Gondolom te is viszel minden programra a párodat, senkivel nem töltesz időt kettesben. A féltestvéréhez ment, akit már 3 hónapja nem látott és ezt a fiú tudta. És nyilván te mennél 40 fok melegbe 40 percet a vonaton, majd 20 percet ülnél a buszon ilyen melegbe.
Miért nem hívta a barátját is?
Annyira látszik, hogy az anyja vagy(ami jó egyébként)..
Én megoldottam, hogy a barátom is jöjjön, ha vele akartam lenni, a barátok simán megértik, ha szeretnél a pároddal is lenni inkább, és 1 óra utazás agglomerációban az teljesen rutin, még kevésnek is látszik.
Utálod a srácot, itt meg ugranak rá, azt hiszik a lányod olyan szent, mint amilyennek próbálod beállítani, mert itt a sok nő magából indul ki, de ezek tinik, és a legtöbb trágárul beszél, önző(de egyik sem tudja magáról) és lusta, na meg szélsőségesen nyilvánul meg. Egyikről sem tehetnek, ez a hormonok miatt van, a srácok kicsit jobban kibuknak, ez meg a tesztoszteron miatt van. Még bőven belefér mindkettő viselkedése a kategóriájukba, egyikben sincs semmi extra, egyik sem szent, egyik sem bántalmazóbb a másiknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!