A lányomat kihasználja egy fiú, mit tegyek?
15 éves a lányom. Fülig bele van esve egy srácba. A srác már első látásra se volt szimpatikus, de nem akartam játszani a rosszmájú anyóst, így először nem szóltam, meg eleinte csak jókat mondott róla a lányom.
Aztán amióta nincs suli, mindig mindenen megsértődik a fiú, és "bünteti" a lányomat. Például poénkodott vele, a fiúnak nem tetszett, letette a telefont, és sokáig nem is válaszolt neki. Most már ez odáig fajult, hogy bármit csinál a lányom, jön a büntetés (ignorálás, felhántorgatás, egrecíroztatás), aztán amikor a lányom bocsánatot kér (általában a semmiért), akkor meg minden happy vagy 3 napig.
Hiába mondom neki, hogy hagyja ott azt a fiút, vannak olyanok, akik a tenyerükön hordoznák, de neki ez a fiú kell.
Beszélgessetek sokat a lányoddal. Próbáld meg kérdésekkel rávezetni, hogy ez a kapcsolat nem jó. Ha te megmondod a tutit, az csak ellenállást szül. Mesélj neki, hogy te miket éltél meg, neked milyen pasijaid voltak. Meséljen a lányod is, ő milyen kapcsolatokat lát maga körül.
Velem is így csinálta anyukám. Végül a fiú szakított velem, de tudtam, hogy ez így van jól. Nem próbáltam könyörögni, alkudozni, visszahódítani, mert én is tudtam, hogy jön majd jobb.
Neki kell felismernie, hogy ez így nem jó kapcsolat, és lépni kell valamit.
Erről ti is beszélgethettek vele, hogy nem egészen egészséges ez így, de kell idő neki is, mire ezt felismeri (hogy mennyi, az egyénfüggő).
1. TE NEM vagy az anyósa. 15 évesek. A lányodat még jó sokan megfogják fektetni, ne aggódj és nem kell féltékenynek sem lenni. :)
2. Átmenni egy xar tinikapcsolaton kb minden fiatal életének a természetes velejárója. Majd tanul belőle, így fejlődik is a személyisége.
3. Mi az, hogy te azt mondod a gyerekednek, hogy szakítson? Szerinted ezzel bármit elérsz egy 15 évesnél? Hogy te azt PARANCSOLOD neki, hogy márpedig szakítson? Lol, így fog tőletek eltávolodni és úgyis találkoznak majd titokban.
4. Te, ha jó anya lennél, esetleg tanácsolhatnál neki. Érted...TANÁCSOLNI. Nem nyaggatni, parancsolgatni, büntetni. Kislányom, ez nem normális, ez a fiú nem kedves veled, találsz jobbat stb. és persze ne minden héten erről menjen a hegyibeszéd. És majd vagy észreveszi ő maga is, vagy hasra esik egy nagyot.
Egyelőre még nem vagy a srác anyósa, csak egy aggódó anya! Akkor teszel jót a lányoddal, ha szépen leültök beszélgetni és elmondod neki, hogy te hogy látod kívülről a dolgokat és felvilágosítod, hogy ez abszolút nem természetes dolog, aki igazán szereti a másikat az nem így viselkedik.
Lehet, hogy a lányodnak rosszul fog esni, kiborul, megharagszik, de idővel rá fog jönni, hogy igazad volt és legközelebb màr többet fog adni a véleményedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!