Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Már 11. es vagyok, de még...

Már 11. es vagyok, de még mindig foggalmam sincs mi szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Eddig csak halogattam a választást, de már sajnos tovább nem lehet. :S

Szóval faktnak a matekot vettem fel, és a franciát (ezt csak mert muszáj volt másodikat is és bírom a tanárt :D)

Amiket szeretek az a matek,infó, kémia (többet ezt nem tanulom :( ), nyelvek (angol, német felsőfokúm van, franciát csak pár éve tanulok), magyar (imádok olvasni meg a magyar órákat is, de ezt hagyom hobbinak :D)

Szóval sokmindent szeretek, de semmi iránt se érzek nagy elszántságot...

Egyébként eddig mindig gondnélkül voltam kitünő, a tanulás könnyen megy, szerencsére jól fog az agyam. :D

És mindenképpen olyan munkát szeretnék, ahol emberek között vagyok, nem egyedül, elég közösségi típus vagyok.

Javaslatok? :)

2010. szept. 17. 17:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

orvos,azt mondtad,hogy gond nélkül vagy kitünő. :)

De ezzekkel amiket leírtál,és ha igazak is akkor sok minden lehetsz.

Meg azért az is durva,hogy már 2 idegen nyelvből van felsőfokúd és franciát tanulsz,azérthogy is monjdam na mindegy,

Bocsi de konkrét példát nem tudok mondani,majd más biztosan tud.

2010. szept. 17. 17:08
 2/16 A kérdező kommentje:

Orvos biztos nem, utálom a biológiát... XD

Egyébként a nyelvek azért mennek ilyen jól, mert több évet éltem külföldön, és gimibe is jártam ott, általánosba is. (szóval ilyen kétnyelvű gyerek vagyok :D, az is ugyanolyan könnyen megy, mint a magyar. :D)

2010. szept. 17. 17:32
 3/16 anonim ***** válasza:
tolmács, nyelvtanár, idegenvezető, műsorvezető.
2010. szept. 17. 17:35
 4/16 anonim ***** válasza:

dejó!

szerintem menj angolra vagy németre, a második évben pedig felvehetsz minornak kémiát is pl, ha majd még midnig szereted...

és ha már bent vagy a felsőoktatásban, akkor már jobban átlátod milyen képzésekre van lehetőséged...

de az is jó lehet, ha pihenteted a választást és érettségi után dolgozol kicsit külföldön.. vagy akár ott is szétnéznél oktatásügyileg.. külföldi egyetemekkel biztos jobban jársz...

de mondjuk ha elvégzel egy magyar szakot, később elhelyezkedhetsz szerkesztőségekben, az midnig pörgős :) és a nyelvtudással meg komoly előnyeid lehetnek...

vagy menjél néprajzra...:D igaz távol esik a reál tárgyaktól, de ott tuti midnig emberek között lehetsz, meg mentek majd falura Pistabácsiékhoz dumcsizni :D

és még midnig ott vannak a kiegészítő szakok, ha nem csitul a matek iránti vágyad :D

AKÁRMIT IS MEGTEHETSZ!!! XD

2010. szept. 17. 17:46
 5/16 A kérdező kommentje:

Valahol ez is a problémám, elvileg rengeteg minden szóba jön, gyakorlatilag pedig semmi sem érdekel igazán. Inkább lenne 1-2 ami nagyon érdekel és többiből szar vagyok, de akkor pontosan tudnám hogyan döntsek.

Egyébként az ilyen magyar, meg nyelv szakokkal az a problémám, hogy rengetegen vannak, mint pl. az ügyvédek is, és nem is biztos, hogy kapnék munkát, vagy azt is minimálbérét. :)

2010. szept. 17. 17:52
 6/16 A kérdező kommentje:
Mi a véleményetek a gazdálkodási és menedzsment szakról? Most nézegettem rengetek szak leírását egyetemeken és ez eléggé megtetszett. :D
2010. szept. 17. 17:58
 7/16 A kérdező kommentje:
Meg a pénzügy és számvitel is.:D
2010. szept. 17. 18:18
 8/16 anonim ***** válasza:
Hol tanultál meg angolul? Hogyan tettél felsőfokút belőle? Magántanár? Vagy kimentél amerikába vagy angol nyelvterületre? Érdekelne, bocsi :D
2010. szept. 17. 18:44
 9/16 A kérdező kommentje:
Szóval németbe meg mo.-on élek felváltva. :) Most épp itt tanulok, megint, egy éve, és még maradok is, de érettségizni otthon fogok. Szóval a németül a kiskoromtól fogva tudok. Angolul pedig itt tanultam szintén, tanárhoz nem jártam, de itt nagyon jól tanítják az angolt, és hasonlít is a némethez.
2010. szept. 17. 18:51
 10/16 anonim ***** válasza:

Ez nagyon jó lehet, irigyellek ;) Itt nálunk nem tudom, hogy tanítják, bár szerintem a legnagyobb hiba abban van, hogy a többiek nem is akarják tanulni, a tanár meg akkor fejen is állhat...A mi angolcsoportunkból még a középfokún is elvérezne szerintem mindenki(én majd nyelvtanfolyamra megyek valószínűleg és úgy fogok pár hónap múlva nyelvvizsgázni, persze középfokú :D). Németet is tanítanának, a németcsoportban viszont az van, hogy van k.b. kettő illető(az egyik én vagyok), akik jobban teljesítenek, meg van egy, aki akarja is(az én vagyok :D), de hiába vagyok ott ötös teljesen, nem biztos, hogy sokat ér, pedig jó lenne tudni németül. Mondjuk itt a német tanítás elég "vicces", mert a 11 éve németet tanuló haveromnak alap dolgokat mondok(ami számomra teljesen alap) németből, és nem érti, ha meg elmagyarázom neki, csodálkozik, hogy "téééényleg azt (is) jelentiiii? :-O", nem tudom, hogy kellene lennie :D

18:44, 17/F

2010. szept. 17. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!