Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Dohányzás és alkohol, én vagy...

Dohányzás és alkohol, én vagy a párom gondolkodik jól?

Figyelt kérdés

13 éves kamaszlány. Cirka fél éve dohányzik és néha iszik is, többnyire a baráti kör végett, néha amúgyis. Bár én csak a nevelőapja vagyok - hivatalosan az se - de bármennyire tudom hogy "ki kell próbálni egyszer és más is csinálta mikor ennyi volt", de én totál hülyének érzem magam, hogy a párom azért veszekszik velem mert nem vagyok hajlandó cigit venni a lányának. Csak mert nem akar vele konfliktust.

Tudom azt is, ha itthon nem kap, úgyis szerez máskép. De én az elvek és a nevelés értelméről és céljáról beszélek. Valamint arról, hogy egy 13 éves ne addig hisztizen míg meg nem kapja. Vagy én látom rosszul? Maradi vagyok és hülye? Vagy csak mer tén sosem ittam/dohányoztam/drogoztam/istentudjamitmég nem csináltam úgy gondolom másnál is ez lenne az alap?

2022. ápr. 30. 02:19
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Pedig ne adj neki pénzt, ha cigire költi, akkor kajára se - így van, ahogy írod, vigyen otthonról szendvicset. Ha neki az nem kaja, akkor éhezzen az iskolában.

13 éves fiam, tudom, hogy ők is kipróbálták, biztos hogy ha elmennek sétálni és van valakinél, rágyújtanak, de megmondtam, én meg se lássam és pénzt végképp nem adnék rá. Jó hogy bort nem kell még venni nekik, mert azt is szeretnének esetleg. De persze.

Arról nem beszélve, hogy te finanszírozod a kis családot és még beleszólásod sincs meg anyuka kiköveteli, hogy a csitrinek adjál pénzt cigire. IS. Fordítva ül a lovon.

2022. máj. 2. 11:27
 22/25 anonim ***** válasza:
85%

Igazuk van a többieknek. Ezt nem szabad pénzügyileg támogatni.

Én megtudnám, hogy a gyerek cigizik, attól kezdve 0 zsebpénz, és kaját itthonról visz.

2022. máj. 3. 12:18
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

én minden nap csesztetném a cigi miatt, hogy büdös a szája, ruhája. nem engedném cigizni a lakásban, és cigit sem vennék neki

kivéve ha ti is dohányoztok

vegyen neki az anyja ha annyira akar, de te ne. és tartsd magad ehhez

2022. máj. 3. 19:24
 24/25 anonim ***** válasza:
77%

Te gondolod jól, a cigi minden korosztályban hatalmas ballépés amit az emberek általában megbánnak csak akkor már nem tudnak leszokni. Nekem 13 éves koromban annyit engedtek, hogy családtagok piájából igyak egy kortyot.

17/l

2022. máj. 7. 23:08
 25/25 anonim ***** válasza:
Te vagy okos. de én is piáltam, és cigiztem 14-5 évesen 13ként korai, csak menőzni akar. Beszélj a pároddal , hogy nem véletlen 18+os termékek.
2022. máj. 8. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!