Megengedjem, hogy felmenjen hozzá suli után?
Ezeket a kérdéseket én komolyan nem értem. A szülők mindig úgy meg tudnak lepődni, amikor a hormonálisan túlfűtött kamaszgyerek érdeklődni kezd a másik nem iránt, mintha ez legalábbis szökőévente egyszer fordulna elő, akkor is egy másik kontinensen...
Az, hogy a gyereked szexelni fog egyszer, az tény. Nem kell neki örülni, de attól még így lesz. Ahelyett, hogy meddő próbálkozásokba ölnéd az energiáidat ennek az elkerülhetetlen folyamatnak a megakadályozása helyett, inkább beszélgethetnél a lányoddal, hogy szép dolog a szerelem, de a biztonságos szex se ciki. Én külön hangsúlyt fektetnék az önbecsülésébe is, hogy akkor szexeljen, ha ő erre már késznek érzi magát és tényleg akarja, senki más kedvéért, mert ha megbánja, egyedül ő viseli majd annak a terheit. Ha felkészíted őt többé kevésbé, akkor pedig reménykedhetsz, hogy megfogadja majd a tanácsaidat és ha át is megy a fiúhoz, akkor nem tesz olyasmit, amiből később gond lehet.
Az ilyen kérdéseknél eszembe jut az a videó, ami kb akkor terjedt a gimisek közt, mikor 10.-es lehettem.
A lényege, hogy egy srác meg egy lány fényes nappal, előre megtervezetten, télen, a hóban állva a stadion mögött szexeltek.
Nem volt máshol ahol...
Nem hiszem, hogy 3 hétnyi járás után megtennék. Pláne, ha ez a fiú, vagy a lány első kapcsolata. Azt meg nem kell gondolni, hogy a fiúk mindig akarják. Én például még nagyon messze vagyok attól, hogy meg tudjam tenni.
Üdv, egy 16 éves fiú
Kérdező, ismered azt a mondást, hogy "Ha tiltva nevelsz, hazudni tanítasz"?
(És nyilván nem arról van szó, hogy ne lenne szükség szabályokra, hanem hogy nem szabad és nem is érdemes "túlszabályozni" őket.)
Engedd el. Ha nem engeded, akkor úgyis talál rá más alkalmat, hogy átmenjen a fiúhoz. Azt meg ne akard, hogy elkezdjen lógni a suliból, vagy hazudozni, hogy 8 órája lesz és amiatt megy később haza.
Örülj, hogy beavatott, hogy van barátja. Ha aggódsz érte, akkor hívd át a fiút nálatok, hogy megismerd személyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!