Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért ilyen szigorúak az...

Miért ilyen szigorúak az egyik barátnőmmel? Sehová nem engedik, semmit nem csinálhat, pedig már 18 éves.

Figyelt kérdés

Úgy viselkednek vele, mint velem, amikor 13 éves voltam. Pedig most fog érettségizni, 18 éves már. (én 16 vagyok, az egyik legjobb barátnőmmel osztálytársak és vele +még egy lánnyal vagyunk így négyen egy társaság).

Pl. mentünk szülinapi bulira 9-re, tőlük indultunk. Mondta, hogy elkéredzkedik még. Kérdezte az apukáját, hogy meddig maradhat, ő meg mondja, hogy 11 maximum. Én meg majdnem elkezdtem nevetni, mert azt hittem, hogy viccel... 2 óra alatt mit lehet csinálni? Hétvége volt ráadásul. Aztán úgy engedte el éjfélig, hogy ő jött érte.

Vagy múltkor anyukámék elutaztak, áthívtam őt is, meg pár barátnőmet 7-en lettünk volna, vegyes korosztály (16-tól 20 évig). Erre hogy az anyukája őt nem engedi el, mert hogy nem lesz velünk szülő, mit fogunk itthon csinálni.

Vagy most volt így a 4-es társaságból az egyikünknek szülinapja és kitaláltuk, hogy legyen az az ajándéka a barátnőnknek, hogy kimegyünk 1 napra Milánóba. Hajnalban ment a gép, este jöttünk is haza. Ez március végén volt. Ő nem jöhetett, mert hogy "mindjárt érettségi" és hogy ne mászkáljon külföldön szülők nélkül...

Semmit nem engednek meg neki, pl. van jogsija is, de nem vezethet, majd akkor, ha vesz magának autót.

Ha ott vagyunk náluk, az anyja úgy viselkedik folyamatosan, mintha zavarnánk, vagy útban lennénk.

2022. ápr. 25. 17:21
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
55%

Na jó, egyre gyanúsabb, hogy kamu a kérdés. Vagy ha nem, kérdező, miért provokálsz? Tudom, hogy "ma már minden gimis bulizni jár hétvégente", de

1, ez nem igaz

2, attól még, hogy mindenki bulizik, attól az még nem lesz jó.

Én is mai fiatal vagyok, nem járok bulizni, de amit hallok, háát...

Nem tudom, mik történnek ott, de pia az folyik rendesen. Nem tudom, hogy a ti buliitok mennyire piásak, de ha igen, akkor megértem a szülők aggodalmát.

Viszont a csaj már 18 éves. Jogilag nem korlátozhatják. Ebben a korban végképp nem érdemes tiltani, célravezetőbb megértetni a lánnyal a miérteket

2022. ápr. 25. 22:18
 22/52 A kérdező kommentje:
Nem provokálok, de azért egy 16-18 évestől elvárni azt, hogy "hétvégén 11-kor már aludjon vagy maximum csendben olvasson", szerintem bőven túlzás. Hétköznap nyilván más, ilyenkor nagyon én sem járkálok sehová, mert csinálom a dolgaimat, tanulok, sportolok, elfáradok. De azért a hétvége szerintem mindenkinél arról szól, hogy pihen, jól érzi magát.
2022. ápr. 25. 22:22
 23/52 Derjaderja ***** válasza:
36%

Lehet, hogy a szülők költségvetésébe sem volt betervezve a milanói "vásárolgatás". Bár gondolom, jár, mint a frissjogsisnak a szülő saját autója arra, hogy a barátnőket furikázza. Pf....

18 éves papíron nagykorú, de tapasztalata kevés, és mondjuk a szülők segítségével akar egyetemre menni.

Én biztos nem álltam keresztbe ha vmit nem engedtek. Nem voltak vaskalaposak, felvételire más városba pl a barátommmal (pasimmal) mentem. De annak is volt egy oka, hogy azt engedték (ismertek minket), meg annak is ha valamit nem hagytak. Gondolom itt is van.

2022. ápr. 25. 22:26
 24/52 Derjaderja ***** válasza:
14%

22. Nem szól mindenkinek arról. Van egy család ahol van mindenkinek feladata, vannak családi programok.

Tanulni kell az érettségire, amire hétköznap nincs elég idő, főleg ha hétkóznap sportol, pihen is eleget az a tini.

A dolgozó emberek sem pihennek meg buliznak hétvégén.

2022. ápr. 25. 22:28
 25/52 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de te ezeket a hülyeségeket, amiket leírsz, hol olvasod?

Nem minket furikázna, a másik két lánynak is van jogsija + mind a kettőnek saját autója. Őt úgy sem hagyják vezetni, hogyha a szüleivel megy valahová, vagy átjönne hozzánk és éppen esik az eső.

2022. ápr. 25. 22:30
 26/52 A kérdező kommentje:

Igen, de az érettségire nem előtte 2 hónappal kell elkezdeni tanulni úgy, hogy akkor 0-24 és semmi mást nem lehet csinálni mellette.. Jézusom:D Milyen felfogás ez. Nyilván akinek egész gimiben jó jegyei voltak, tanult rendesen, annak kb. át kell csak ismételnie.

Szüleim is dolgozó emberek, mégis hétvégente vagy pihennek, vagy utazunk, kirándulunk. Vagy (most kapaszkodj meg) barátokkal vannak/vagyunk és iszogatunk, sütögetünk, beszélgetünk.

2022. ápr. 25. 22:33
 27/52 Derjaderja ***** válasza:
35%

Majd térjünk az érettségi témára vissza ha érintett leszel.

A megelőző hónapokat ki kell használni, nem 0-24ben, nyilván menjen el az egyik nap napközben egy kicsit, de ha szombat du a bulira készül ahonnan éjjel jön meg, amit vasárnap délelőtt kialszik, akkor mikor tanul?

Az nem merül fel Benned, hogy családi programok, munka is lehetnek náluk?

Azt meg még mindig nem mondtad meg, mért evidens hogy előrántsa azt a pénzr q szülő? Leírod ide hogy mennyit költöttél? Repjegy, vásárolgatás, enni-inni? És leírod azt is hogy az hány napra fedezi egy átlagos család teljes étkezését?

2022. ápr. 25. 22:41
 28/52 Derjaderja ***** válasza:
11%
Autóról már leírtam korábban. Nincs gyakorlata. Nem vezethet autót. Esőbe n depláne.
2022. ápr. 25. 22:42
 29/52 anonim ***** válasza:
14%

Nem az a gond, hogy az a véleményed, ami, hanem az, hogy hogyan adod elő. Mintha kötelező lenne egy gimisnek hétvégén buliznia, mert ha nem ezt csinálja, hanem pihen/olvas/meccset néz/legózik/játszik a Lego Star Wars Skywalker Sagával/vagy bármi mást csinál, akkor kimarad valami hihetetlenül fontos dologról. Pedig nem. Tényleg, mintha a bulizás lenne a szórakozás fáraója, a többi lehetőség pedig a rabszolgái, de tényleg, úgy adod ezt elő.

A kocsiról meg annyit, hogy szerintem egy-két körre simán megkaphatja a kocsit, nincs abban semmi

2022. ápr. 25. 22:45
 30/52 A kérdező kommentje:

Van már két nyelvvizsgám, szóval mondhatjuk, hogy van vizsgatapasztalatom. :)

De akkor ne a mostani helyzetet nézzük, mert látom, nagyon beragadt neked ez, hogy "ÚrIStEn ÉrEtTSéGi". Téli szünetben ugyanez volt, előtte ősszel is. Nyáron szintén, hogy sötétedésre legyen otthon...

"A megelőző hónapokat ki kell használni, nem 0-24ben, nyilván menjen el az egyik nap napközben egy kicsit, de ha szombat du a bulira készül ahonnan éjjel jön meg, amit vasárnap délelőtt kialszik, akkor mikor tanul?"

Pénteken, szombat délelőtt, vasárnap egész nap? Aztán ott van még a hét többi napja is. + az írásbeli és a szóbeli vizsgák között is telik el nem kevés idő.

"Az nem merül fel Benned, hogy családi programok, munka is lehetnek náluk?"

Na de mindig? Meg akkor hirtelen már nem kell a könyv felett ülni és tanulni az érettségire?:)

"Azt meg még mindig nem mondtad meg, mért evidens hogy előrántsa azt a pénzr q szülő?"

Nem evidens, de nem is a pénz volt a probléma/kifogás.

"Leírod ide hogy mennyit költöttél? Repjegy, vásárolgatás, enni-inni? És leírod azt is hogy az hány napra fedezi egy átlagos család teljes étkezését?"

Miért írnám le? Hogy tartozik ez a kérdéshez? Nem tanították meg neked a szüleid, hogy más pénztárcájában nem illik kutakodni?

2022. ápr. 25. 22:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!