Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Teljesen össze vagyok törve,...

Teljesen össze vagyok törve, mégis mit tegyek?

Figyelt kérdés

A kisfiam sni-s: kevert tanulási zavara van. Nehezen tud írni, és a beszédértésével is vannak gondok. Emiatt persze van neki egy jól kifejlett magatartászavara is. Az óvodában speciális iskolát javasoltak neki, megnéztük, érdeklődtünk ismerősöktől, akiknek oda járt a gyereke, és úgy döntöttünk, hogy ez csak egy gyermekmegőrző, inkább megpróbáljuk az integrációt. Óvodában nagyon sokat hordtam gyógypedagógushoz, elég szépen feljött. Szerencsénk volt a suliban, nagyon jó tanítónőket kaptunk. Alsóban végig kitűnő tanuló volt, amin csodálkoztam is, mivel látom, hogy nagyon nehezen tanul meg dolgokat.

Most kerültünk felsőbe, és mostanra ott tartunk, hogy mindenből csak egyeseket kap. A magatartászavara is nagyon felerősödött, szinte minden héten van valami beírása. Nagyon sokat tanulok vele, de igazából azt látom, hogy feladta. Minden nap elmondja, hogy neki ez úgysem megy, őt minden tanár utálja. Ami sajnos nem alaptalan gondolat, bekértem néhány dolgozatát, és igencsak lefelé kerekítenek neki. Olyan tananyagból, amit itthon átvettünk másnap egyest kap. Pedig nem látom, hogy a 4. osztályhoz képest annyival nehezebb lenne a tananyag. Viszont azt látom, hogy a magatartás problémák miatt a tanárok nagyon ellenségesek vele, ami miatt ő még rosszabbul viselkedik, és ez egy ördögi kör. Az osztályközösség is nagyon rossz, sokat csúfolják, árulkodnak a tanároknak, akik állítólag el is hisznek róla minden rosszat. Amire "büszke" lehetek, hogy neki még nincs igazgatóija, pedig azt is osztják rendesen, annyi gond van ezzel az osztállyal. Szóval ő még nem a legrosszabb gyerek.

Gondolkodom, hogy váltunk iskolát, de félek, hogy át sem veszik, sni-vel nagyon nehéz, és mi van, ha ott sem lesz jobb? Holnap megyek két tanárhoz, de ötletem sincs mit is mondhatnék nekik. Egyébként heti 4 óra fejlesztés van neki kiírva, ami annyiból áll 5 éve, hogy megírják a leckét.

Mondtam neki, hogy íratok gyógyszert, teljesen ellenáll. Attól félek, hogy mégis a speciális iskolában kötünk ki. Vagy ha mindenből ketteseket is kap, mégis hova tud menni továbbtanulni?

Nagyon bánt a dolog, a férjem mondja, hogy hagyjam, engedjem el, lusta tanulni, akkor majd lesz segédmunkás. De nekem ez nagyon nehéz, hogy ilyen rossz jegyeket kap, valahogy úgy érzem, hogy cserben hagytam.

Pszichológushoz nem megyünk, 5 különbözőt elfogyasztottunk, azt mondták, hogy rendes, aranyos gyerek, nem tudtak segíteni.

2022. márc. 29. 16:23
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
62%

"Nagyon bánt a dolog, a férjem mondja, hogy hagyjam, engedjem el, lusta tanulni, akkor majd lesz segédmunkás. De nekem ez nagyon nehéz, hogy ilyen rossz jegyeket kap, valahogy úgy érzem, hogy cserben hagytam."

a férjednek baromira nincs igaza! de ezek szerint tőle segítésget nem kapsz. kiartást, hidd el, megéri, ez az alsós teljesítményén is látszik!

2022. márc. 30. 12:11
 22/31 anonim ***** válasza:
39%

aki leírja, hogy gyp-s azzal ne foglalkozz

a gyereked nem hülye, nem értelmi fogyatékos

bármi lehet még belőle

alapítványi iskolák körül nézelődnék

vagy esetleg skandináviában, finnország, svédek, oda is lehet pályázni

nem lesz könnyű, de csak egy élete van a gyerekednek

2022. márc. 30. 12:17
 23/31 anonim ***** válasza:
81%

első körben szerintem szabadulj meg férjedtől, ez a "csak segédmunkás lesz ebből a nyomorékból" hozzállás csak károkat fog okozni a továbbiakban is. és ha az lesz?! segédmunkások nélkül a drágalátos fsz nem terpeszkedhetne a kényelmes foteljében, amit valaki összeépített, a kényelmes nappalijában, amit valaki felépített, a hideg sörével, amit valaki palackozott, de persze megértem hogy őértelmiségének csak a csillogó diplomás, tökéletes utód a megfelelő. tehát első lépés: fsztól megszabadulni.

második lépés keresni egy neki megfelelő iskolát, ad abszurdum tényleg nem integráltat, hanem olyat, ahol minőségi, képességeihez illő oktatást kap jó szakemberektől. mert súgok, nem csak az a baj, hogy az összes tanár gonosz, de nagyon kevésnek van olyan képzettsége, hogy egyáltalán tudja, hogy hogyan kell bánni a gyerekeddel. ha helyben nincs, költözni kell. és akkor egyes pont is egyszerűbb lesz. nem az az egyetlen fejlestőiskola, ami a jelenlegi lakhelyeteken van. itt nem kap ellátást, a tanárok nincsenek rá képezve, hogy egyáltalán hogy lehet ezzel a dologgal bánni, így ne csodálkozz rajta, hogy hanyatlik és tönkremegy a gyerek.

2022. márc. 30. 13:47
 24/31 A kérdező kommentje:

Bementem ma a suliba. Ott ült 5 tanár, úgy éreztem magam, mint egy vallatóbizottság előtt. Elmondták, hogy biztos nem tanul semmit otthon és hogy biztosan egész nap youtube-ozik. Mondtam, hogy nincs is telefonja, sem számítógépe, és tévénk sincs. És ki szoktam tőle kérdezni a tananyagot. Kicsit meglepődtek.

Némelyik dolgozatot újraírhatja, kíváncsi leszek mi lesz ebből, de sajnos én is az iskolaváltásra szavazok.

Sajnos egyik iskola sincs felkészülve az ilyen gyerekekre, főleg ha még magatartászavar is van.

Egyébként egy korábbi válaszolónak leírnám, hogy sokféle sni van, nem feltétlenül fogyatékos az ilyen gyerek. A lányom adhd-s, 4,8-as az átlaga, most megy gimibe. A fiamnak egyébként kevert tanulási zavar kódja van, a számát nem tudom. Magatartászavar, beszédértési zavar, feszes izomtónus. Az izomtónus sajnos az írás miatt zavaró tényező.

2022. márc. 30. 15:37
 25/31 anonim ***** válasza:
89%
Egyetemen dolgozom több sni-s hallgatónk van. Ők a megfelelő fejlesztésekkel,iskolákkal jutottak el idáig. A legtöbbjük nagyon okos. Az érintett területeken gyengébbek,de máshol kompenzálnak. Az IQ-t nézték?
2022. márc. 30. 21:48
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hol eltek, de ha ekkora a baj, akkor költöznék akár másik varosba is. Más ok miatt de anyám is költözött velem hogy jobb suliba kerüljek és ezért hálás vagyok neki.

Én most járom a sulinyitogatókat és vannak olyan iskolák akik kimondják hogy fogadnak sni gyermeket, integrálnak és vannak szakembereik, ugyanakkor városi szinten egy normális iskola, kertvarosban.

Ebbe a közösségbe ezzel a tanárokkal egy nem sni gyermeket sem hagynek bent.

2022. márc. 31. 01:30
 27/31 Andi80018 ***** válasza:
81%
Egyetértek a 26-ossal, én is elgondolkodnék a költözésen. Egyértelmű, hogy ebben az iskolában nem látják szívesen, és nem türelmesek az ilyen gyerekekkel. Addig kell lépni, míg a gyereket teljesen meg nem nyomorítják....
2022. márc. 31. 08:34
 28/31 Andi80018 ***** válasza:
81%
Bár, ha ilyen paraszt a férjed, ő biztos nem akarna iskola miatt lépni...
2022. márc. 31. 09:12
 29/31 anonim ***** válasza:
80%

Alsóban nagyon gyakori, hogy a szülők elvárása, nyomása miatt az egész osztály kb kitűnő, mert a gyereket (és a tanárt) már egy négyes miatt is cseszegetik. Csinálják a szorgalmikat, küzdenek az ötösért, közben a tudása a közelében sincs, de megadják, mert nagyon akarja.

Nagyon sok helyen az 5-ös az alap alsóban, aki akarja, eléri.

Aztán felsőben jönnek az ismeretlen tanárok meg a szörnyülködés, hogy a gyerek az órát sem ismeri, meg olvasni sem tud, meg beszédzavara is van pl, mégis kitűnő volt.

2022. ápr. 4. 06:37
 30/31 anonim ***** válasza:
57%

Alsóban - mióta nem lehet buktatni - sok szülő AZT HISZI, hogy jó a gyereke, aztán meg a nagy lósz...

Ötödikben meg kapkodják a fejüket, hogy a jótanuló, "kitűnő" gyerek 2-3-assal bukdácsol, mert arra képes.

Neked pedig fel kéne ismerned, hogy tönkreteszed a gyerekedet, amiért nem íratod speciális iskolába, ahol NEM elemi bizonyítványt kap majd, hanem érettségit is.

2022. ápr. 4. 17:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!