Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Teljesen össze vagyok törve,...

Teljesen össze vagyok törve, mégis mit tegyek?

Figyelt kérdés

A kisfiam sni-s: kevert tanulási zavara van. Nehezen tud írni, és a beszédértésével is vannak gondok. Emiatt persze van neki egy jól kifejlett magatartászavara is. Az óvodában speciális iskolát javasoltak neki, megnéztük, érdeklődtünk ismerősöktől, akiknek oda járt a gyereke, és úgy döntöttünk, hogy ez csak egy gyermekmegőrző, inkább megpróbáljuk az integrációt. Óvodában nagyon sokat hordtam gyógypedagógushoz, elég szépen feljött. Szerencsénk volt a suliban, nagyon jó tanítónőket kaptunk. Alsóban végig kitűnő tanuló volt, amin csodálkoztam is, mivel látom, hogy nagyon nehezen tanul meg dolgokat.

Most kerültünk felsőbe, és mostanra ott tartunk, hogy mindenből csak egyeseket kap. A magatartászavara is nagyon felerősödött, szinte minden héten van valami beírása. Nagyon sokat tanulok vele, de igazából azt látom, hogy feladta. Minden nap elmondja, hogy neki ez úgysem megy, őt minden tanár utálja. Ami sajnos nem alaptalan gondolat, bekértem néhány dolgozatát, és igencsak lefelé kerekítenek neki. Olyan tananyagból, amit itthon átvettünk másnap egyest kap. Pedig nem látom, hogy a 4. osztályhoz képest annyival nehezebb lenne a tananyag. Viszont azt látom, hogy a magatartás problémák miatt a tanárok nagyon ellenségesek vele, ami miatt ő még rosszabbul viselkedik, és ez egy ördögi kör. Az osztályközösség is nagyon rossz, sokat csúfolják, árulkodnak a tanároknak, akik állítólag el is hisznek róla minden rosszat. Amire "büszke" lehetek, hogy neki még nincs igazgatóija, pedig azt is osztják rendesen, annyi gond van ezzel az osztállyal. Szóval ő még nem a legrosszabb gyerek.

Gondolkodom, hogy váltunk iskolát, de félek, hogy át sem veszik, sni-vel nagyon nehéz, és mi van, ha ott sem lesz jobb? Holnap megyek két tanárhoz, de ötletem sincs mit is mondhatnék nekik. Egyébként heti 4 óra fejlesztés van neki kiírva, ami annyiból áll 5 éve, hogy megírják a leckét.

Mondtam neki, hogy íratok gyógyszert, teljesen ellenáll. Attól félek, hogy mégis a speciális iskolában kötünk ki. Vagy ha mindenből ketteseket is kap, mégis hova tud menni továbbtanulni?

Nagyon bánt a dolog, a férjem mondja, hogy hagyjam, engedjem el, lusta tanulni, akkor majd lesz segédmunkás. De nekem ez nagyon nehéz, hogy ilyen rossz jegyeket kap, valahogy úgy érzem, hogy cserben hagytam.

Pszichológushoz nem megyünk, 5 különbözőt elfogyasztottunk, azt mondták, hogy rendes, aranyos gyerek, nem tudtak segíteni.

2022. márc. 29. 16:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Azt én sem értem hogyan lehetett eddig kitűnő most meg egyes?
2022. márc. 29. 21:08
 12/31 A kérdező kommentje:
Ezt én sem értem. Lehet váltunk iskolát, már mondtam neki, de teljesen elutasította azt, hogy busszal kelljen járnia, a faluban meg csak egy iskola van. Ráadásul azt sem tudom, hogy hová vennék fel.
2022. márc. 29. 21:13
 13/31 anonim ***** válasza:
41%

10

Pedig lehet,hogy jobb lenne ha belátnád, hogy sehol nem fognak vele külön foglalkozni egy kislétszámú gyp-s osztályban több figyelmet kapna és személyre szabott tananyagot. Be kell látni ő nem egy zseni nem lesz belőle agysebész inkább az alapokat tanulja meg aztán szerezzen egy szakmát és abból is jól lehet élni. Nem a te vágyaidat kéne ráerőszakolni.

2022. márc. 29. 21:16
 14/31 A kérdező kommentje:

Mint mondtam, elmentünk és megnéztük az osztályt. Nem csinálnak semmit! Nem a képességeik szerint haladnak, hanem nem csinálnak semmit. Ismerősöm beadta oda a fiát, és el is hozta, azt mondta, hogy 6. osztályban 10-ig számoltak. 4.-ben 5 volt matekból a gyerek. Ne már, hogy ez legyen a szintje! Értem én, hogy elméletileg ez a megoldás, de nem ezekkel a feltételekkel.

Első félévben négyes volt matekból, most abból is ketteseket kap. Most leültem vele átvenni a törteket, úgy nézem érti, de már előre félek, hogy hányast kap.

Egyébként a volt osztálytársam a vezetője annak a speciális iskolának, és múltkor osztálytalálkozón kérdeztem a munkájáról, nem tudta, hogy érintett vagyok. Szó szerint azt mondta, hogy nekik nem céljuk a gyerekekből kihozni a maximumot, hanem az a céljuk, hogy a szülő elfogadja, hogy a gyereke nem képes többre. Szerintem ez nagyon szomorú, hiszen ez nem egy pszichiátria szülőknek, hanem egy iskola. Gyakorlatilag aki oda beadja a gyerekét, az lehúzta a wc-n a gyerek életét. Kihagynám.

2022. márc. 29. 21:24
 15/31 anonim ***** válasza:
71%

"hogy a szülő elfogadja, hogy a gyereke nem képes többre"

Igen mert a legtöbbször ez a baj. A te esetedben is.

2022. márc. 29. 21:27
 16/31 anonim ***** válasza:
76%

Valószínűleg alsóban "tolták", felül osztályozták, most meg szigorúbbak vele a tanárok.

Egyébként nem is értem, problémás beszédértéssel hogy lehetett kitűnő?

Én a helyedben nem erőltetném az integrált oktatást. Vagy ha nagyon ragaszkodsz hozzá, keresnék egy gyengébb általános iskolát és mellette hordanám elég intenzíven magánban gyógypedagógushoz.

Írtad, hogy SNI, milyen BNO kódja van?

2022. márc. 29. 21:37
 17/31 anonim ***** válasza:
95%

Hát figyelj. Most azt mondtad hogy pl. érti a törteket. Várd meg hányást kap a dolgozatára, és utána kérd ki a dolgozatot. Nézd meg. Utána otthon pontosan ugyanazokat a feladatokat add oda neki, hogy oldja meg,és nézd meg mit sikerül alakítania.

Ha alul lett értékelve a dolgozat, akkor menj az igazgatóhoz, rosszabb már nem lesz. Simán lehet hogy tényleg csak ennek a sulinak a légköre olyan, hogy ott soha nem fog teljesíteni, míg otthon nyugiban szépen tudja. Ekkor sulivaltás mindenképpen,amíg még helyrehozható. Viszont ha otthon sem tudja ugyanazokat a dolgozat feladatokat megoldani, akkor fogadd el, hogy ennyire képes.

2022. márc. 30. 04:01
 18/31 Andi80018 ***** válasza:
88%

Alsóban elég komoly szinten megy, mehet a kozmetikázás az osztályokban, mivel, pláne, ha több évfolyam van, versenyeznek az átlagokért a tanárok.

Nálunk pl sokszor, ha rosszul sikerül dolgozat, egyszerűen nem írják be, hanem írat egy másikat, ami persze könnyebb. Valamikor megengedik, hogy akár másnap is folytathassák a dolgozatot.

Szóval, az egy dolog, hogy te ötöst látsz a bizonyítványában, az nem jelent, sajnos, szinte semmit.

Nálunk meg is mondták szülőin, hogy jövőre, ötödikben, a babusgatás megszűnik, és a szint is megemelkedik, tanulni kell.

Ezzel szemben mindenképp fogadóórát kérnék, bevinném a felmérőit is.

Egyébként, sajnos, ha a sulitok nem integráló, akkor lehet nem is lesz jobb, nem szeretik, nem tolerálják a "nehéz" eseteket.. Az is lehet, hogy így próbálnak rávenni, hogy vedd ki. :-(

Nálunk volt elsőben egy kisfiú, őt konkrétan "kinyomták" a tanárok az iskolából...

2022. márc. 30. 09:13
 19/31 Andi80018 ***** válasza:
84%
Esetleg magántanuló lehetne, ha megoldható. Ha semmi más iskola nincs a környéken...
2022. márc. 30. 09:17
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

"a tanárok nagyon ellenségesek vele, ami miatt ő még rosszabbul viselkedik, és ez egy ördögi kör. Az osztályközösség is nagyon rossz, sokat csúfolják, árulkodnak a tanároknak, akik állítólag el is hisznek róla minden rosszat. Amire "büszke" lehetek, hogy neki még nincs igazgatóija, pedig azt is osztják rendesen, annyi gond van ezzel az osztállyal." leírtad a lényeget

iskolaváltás, azonnal. tud tanulni, fejlődni, csak ahogy alsóban is pontosan látszott, ehhez olyan tanár is kell. normális kiskamasz sem tanul jól ott ahol a tanárok és a diákok is utálják. ebben a korban sokszor még a tanárnak tanul a gyerek, abból a tantárgyból jó, amelyik tanárt szereti.

2022. márc. 30. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!