Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek hány éves kortól...

Szerintetek hány éves kortól számít egy gyerek kamasznak?

Figyelt kérdés

Mert én nem hinném, hogy egy 11 éves lány még kisgyerek. Mármint hogy van néhány kérdés ebben a témában, amit 10-11 évesek tesznek fel, és nem válaszolnak a kérdésre, csak elkezdik piszkálni, hogy 11 évesen még kisgyerek, nem kell ilyen dolgokkal foglalkoznia, inkább babázzon...Nem mindenki babázik 14 éves koráig, mást is lehet csinálni (engem speciel egyáltalán nem köt le már 5 éves korom óta), mint babázni..De komolyan gondolják egyesek (vagy akár Ti) hogy egy 11 éves lány még kisgyerek és a kisgyerekek témakörbe kéne kérdeznie magáról?

Szerintetek?

2010. szept. 13. 15:23
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Egyébként köszi az összes választ, mindenki fel lett pontozva. =)
2010. szept. 13. 15:46
 12/37 anonim ***** válasza:
95%
Ez biológia és nem köri.
2010. szept. 13. 15:57
 13/37 A kérdező kommentje:
Tudom, de (mint már írtam) a környezet könyvünkben tavaly benne volt, amikor az emberekről tanultunk.
2010. szept. 13. 16:00
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem nem a kor és nem a testi fejlődés számít! Hanem a lelki! Én is 11 éves lány vagyok, de néha egészen kicsi gyermeknek vagy épp kamasznak képzelem magam! Hamarosan te is nagy lelki fejlődésen mész keresztűl, de szerintem te még kisgyerek vagy mert ilyen dolgok érdekelnek és nem fogadod el hogy vannak emberek akik még nme gondolnak (lis)kamasznak!

Sok sikert az életedhez!

Ági

2010. szept. 13. 16:22
 15/37 A kérdező kommentje:
Köszi neked is a választ. De senki se fogja fel, hogy nem az a bajom, hogy kisgyereknek hisznek, hanem az, hogy látatlanban feltételezik ezt, pedig (mint írtátok) nem az számír, hogy mit írtak elő, hanem amilyen lelkileg vagyok, márpedig ahhoz ismerni kéne. Ez ilyen bonyolult lenne? O.o Egyébként azzal nincs semmi, hogy majd nagy változásokon megyek át, mert már tart egy ideje. Anya is mondja, hogy milyen jó volt amikor még kisgyerek voltam. És ezzel sem nagynak akarom magam feltűntetni, csak egyszerűen idegesít, ha hülyeségeket gondolnak rólam. És nem tehetek róla, én ilyen vagyok.
2010. szept. 13. 16:32
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy eszreveszem tul nagy aszad.Kicsit fogd issza magad pls.

Kosz. Es ezert nem kell lepontozni, de ahogy irsz, mint pl. ,hogy lehettek ennyire ertetlenek stb...ez a zigazsag,csak nem veszed eszre..Ebredj fel.Meg bar egy evet Barbizz,en ennyi idosen ezt tettem. Es ha jot kaarsz magadnak picit fogd vissza magad.

13L

2010. szept. 13. 17:32
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

Ági vagyok ujra!

Gondolom te most lettél 5.-es én most lettem 6.-os.

Az utolsóval értek egyet és hozzátenném te nme kamaszodsz mert azt Te nem veszed észre csak akörülötted élők! Max az érzelmi változásokat! Nem mondom, hogy barbizz mert ne ha nme szeretsz! csak annyit szeretnék ha te boldog lennél és hidd el az nem akkor lesz ha kimondják, hogy kamasz vagy!

A kérdésedre válaszolva: Szerintem 10 éves kortól vannak akiknél már elkezdődik a amaszodás de csak akkor ha ezt a külvilág is észreveszi és ő is rádöbben hogy megváltozottt az élete/érzései... Szerintem ez nálad még nme kezdődött el, mert neked csak a kívülálló dolgok fontosak nem az ami bent van! Gondolkodj el ezen! nem megbántani akarlak csak a helyes utat mutatni!

11/L

Ági

2010. szept. 13. 17:49
 18/37 anonim ***** válasza:
95%

Hát itt azért nehéz, mert a témák közt van kisgyerekkor és kamaszok, de közte azért lenne még egy, én úgy tudom, hogy 7 éves kortól 12-ig tart a gyermekkor, utána serdülőkor, előtte van a kisgyerekkor. Szóval mivel itt nincs gyerek témakör, szerintem nyugodtan mehet a kamsaz témakörbe a 11 évesek kérdése.

Nem biztos, hogy babázni kéne 10-10 évesen, de azért nem is magassarkút hordani és sminkelni.

Egyébként angolul a kamasz, vagyis a teenager 13 éves kortól van, szóval az is lehet egy határ. :)

De szerintem az olyan mindegy, hogy még kamasz vagy-e a könyv szerint, az a fontos, hogy kiélvezd gyerek- és kamaszkorod. Tehát nem kell elsietni, és 11 évesen 18évesnek való dolgokat csinálni, aztán rájönni hogy kár volt, és 20 évesen óvodásként viselkedni.

2010. szept. 13. 18:50
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, nem 10-10 évesen, hanem 10-11 évesen.
2010. szept. 13. 18:51
 20/37 anonim ***** válasza:
80%

Az előttem szólóknak igaza van, szerintem is nagyon nagy a szád, és ezt azt bizonyítja, hogy még gyerek vagy, és nem kezdtél el kamaszodni (max csak nagyon az elején vagy), mert ha esetleg 1-2 évvel ídősebb lennél azért megértenéd, hogy: szard már le a határokat, most nem tök mindegy, hogy mi vagy? érezd magad úgy jól ahoogy vagy

am 11 évesen én még babáztam, plüssökkal aludtam, és anélkül nem tudtam aludni(most is azzal, alszom :):)) és nem érdekelt, hogy mi vagyok ...csak élveztem :)

13/L (én se vagyok sokkal idősebb nálad...)

2010. szept. 13. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!