A 10-15 éves gyereked megcsinálja a feladatát első
szóra, vagy előfordul, hogy le kell teremteni, hogy
hajlandó legyen megmozdulni?
A kérdező szavazást indított:
26 szavazat
S ha holnap viszi le, mi lett volna?
Miért kell "minden és most"?
2022. febr. 13. 09:23
2/12 A kérdező kommentje:
1: csirkehús-nyesedék volt beledobva, másnapra az elég büdös tud lenni... Meg minek kerülgetni a teli szemetest másnapig? Mi változik másnapra, ami miatt állandóan húzni kell az időt, ahelyett, hogy megcsinálnánk az adott feladatot?
Bőven belefér, a kamaszoknak az a dolguk biológiailag, hogy lusták legyenek. Ha első szóra megtenné, az azt jelentené, hogy valamiért fél tőled.
2022. febr. 13. 10:14
Nekem a férjem ilyen és nagyon idegesítő. De egy kamasz esetében belefér. Felnőttnél nem nézem el, de kénytelen vagyok, ha nem válok el tőle.
2022. febr. 13. 10:14
" Nem, az én gyerekem vita nélkül megtesz mindent, amit mondok neki"
Ha meglátom hogy tele van a szemetes akkor kiviszem én. Miért kérném meg rá a gyermekemet? Semmiből nem tart.
2022. febr. 13. 10:16
6/12 A kérdező kommentje:
5: amíg én porszívóztam, addig ő levitte végül a szemetet. Miért olyan nagy baj, hogy nem mindent egyvalaki csinál meg, és akkor amikor szükség van rá, nem egy-két nappal később...?
Semmi baj nincs azzal ha a gyerek besegít itt vagy ott, de csak bízom már annyira a gyermekemben hogy meg tudja ítélni magától azt hogy hol van szükség a segítségére vagy éppen hol nincs. Észre veszi azt magától is és saját érdeke is hogy pl. kivigye a szemetet. Nem kell hozzá a diktátort játszanom vagy parancsba adnom.
2022. febr. 13. 11:31
Másnapra az éppen aktuális dolgát befejezi.
Nem lesz olyan hideg kinnt.
Több kedve lesz levinni.
Vagy bármi egyéb.
Nálunk a koliban is, ha valakiből este kipattan az ötlet valami miatt, hogy vigyük le a szemetet (2 személyes munka, hanem 2-t kell térni), akkor 99%-ban nem talál még valakit, pedig 6-on vagyunk az ikerszobákban.
Már hideg van.
Már pizsiben vagyunk.
Hajat mostunk.
Már úgyis be van zárva a hátsó ajtó, s akkor meg kell kerülni az egész épületet.
Stb.
S huszonévesen, egyetemistaként nem kezdünk el kiabálni egymással, mint a szülő a gyerekével szokott, hanem holnap levisszük. Hol itt a probléma?
2022. febr. 13. 11:51
Szerintem az teljesen normális, hogy nem dob el kapát-kaszát első szóra, hiszen hasznosan tölti az idejét. Leszidás akkor van, ha határidővel kérem (vidd ki még ma a szemetet, mert csirkehús van benne), rábólint, de mégse végzi el.
2022. febr. 13. 13:14
Hasznosan tölti el az idejét. Tiktokon vagy a PS-en. Nyilván.
2022. febr. 14. 09:32
Kapcsolódó kérdések: