Miért gondolják állandóan, hogy én nem vagyok képes normálisan nevelni a gyerekem?
Nagymama meg az exed rágja a füled a sport miatt. Szépen mondd meg nekik, hogy szeretnéd beíratni mondjuk nem tudom karatéra a szomszéd városban, és szeretnéd ha segítenének ezt anyagilag megoldani, hiszen ők is szeretnék ha fitt lenne a gyerek.
Ha erre kijelentik hogy NEM akkor mindig felhozhatod ha rágják a füled.
Win-win szituáció, hiszen ha segítenek pénzzel, akkor a gyerek járhat edzésre, ha nem segítenek, akkor baromira nem lesz joguk semmit se mondani ezek után.
Nagyon remek, hogy erre eddig nem gondoltam.., és mikor kezdted volna el nála? Már babaként sem ette pl az alma pürét, meg kb 10 ételt eszik/evett összesen jóízűen!
Írtam korábban, hogy ovinál kezdtem próbálni, nem ment. Most kezdte az elsőt, most sem a nem kap mást, mert addig koplaltatja magát, amíg fáj a feje és gyomorsavat hány az éhségtől. És nem, nincs mumus, se leves, se sültek, se főzelékek, komplett csoportokat zár ki, még azt is, ami mondjuk finom lenne, mint a méz, vagy a lekvár. Nem lehet így, mert HÁNYÁSIG KOPLAL. Babaként meg nem akartam mindig belenyomni a gyerekbe az alma és barackpürét, ott volt választásnak az anyatej, ha nem evett két és fél éves koráig.
Ott volt választásnak. Itt rontottam el. A hanyadik koplalás után ha nem adtad volna fel, megevett volna bármit amit elé raksz.
Pont ez az egész dacolásnak a lényege, akármeddig elmennek, ha tapasztalatból tudják hogy előbb utóbb engedsz. (Mert megunod, besokallsz, nincs türelmed, kitartásod, megijedsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!