Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért gondolják állandóan,...

Miért gondolják állandóan, hogy én nem vagyok képes normálisan nevelni a gyerekem?

Figyelt kérdés
Mindenki az észt osztja. 12 éves fiam van, igazi fiú kamasz. Soha semmi nem jó neki, amit mondok, de némi puffogás után megcsinálja a dolgokat. Az én egész napom egy rohanás. Reggel suliba, munkába. Este haza, tanulás, játék, beszélgetés a gyerekkel, főzés, esti szokásos dolgok. Egyedül nevelem. Nem igazán van barátja. Erre jönnek a szülők, a gyerek apja, hogy menj vele sportolni, sétálni, figyókúráztasd, így csináld, szar, ahogy csinálod. Sétálj vele reggel, ha kell, kelj fel fél 5kor, vagy 5kor. Én is tornázzak, akár hajnalban is. Ma is ott tartok, hogy nem tudom, hogy érek a nap végére. És mindig szar, ahogy csinálom. Viszont mikor mondom, hogy ott a gyerek, lehet neki is elmondani és e rávenni és elmagyarázni, akkor jönnek, hogy hát nekik nem megy és amúgy is én vagyok az anyja és oldjam meg és változzak akkor én,szakadjak száz felé. Anyám is csak sógornőm, meg tesóm sajnálja, mert szegények mennyit dolgoznak. De az nem baj, hogy én reggel fél 6tól este fél 11ig megállás nélkül nyomom. Engem miért nem sajnálnak? Az miért olyan normális, hogy a boltban 6 órában dolgozó sógornőm az úristen mennyit dolgozik és jaj de nagyon elfárad és neki két gyerek van. Mindig ez a szlogen. De a lényeg, hogy én szarul csinálom. Mert nem sétálok a gyerekkel.
2022. jan. 8. 09:24
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Nem hordom suliba, bringával járunk oda is, vissza is. Ez napi 2x15 perc tekerés. Ennyi mindig megvan
2022. jan. 8. 12:26
 32/40 A kérdező kommentje:
Külön sportra pedig nincs pénzem. Vagy különóra, vagy rezsi és kaja
2022. jan. 8. 12:27
 33/40 anonim ***** válasza:
86%
Akkor írassa be az apja és hordja ő.
2022. jan. 8. 12:36
 34/40 anonim ***** válasza:
95%

Nagymama meg az exed rágja a füled a sport miatt. Szépen mondd meg nekik, hogy szeretnéd beíratni mondjuk nem tudom karatéra a szomszéd városban, és szeretnéd ha segítenének ezt anyagilag megoldani, hiszen ők is szeretnék ha fitt lenne a gyerek.

Ha erre kijelentik hogy NEM akkor mindig felhozhatod ha rágják a füled.

Win-win szituáció, hiszen ha segítenek pénzzel, akkor a gyerek járhat edzésre, ha nem segítenek, akkor baromira nem lesz joguk semmit se mondani ezek után.

2022. jan. 8. 12:41
 35/40 anonim ***** válasza:
54%
Az azt jelenti, 7-8kg van rajta, de nem extrém sok. Ha más nem vegyetek otthonra szobabiciklit. Gerinctámaszosat, azon még tanulni is tud köben vagy gépezni. De az írásodból tényleg az jön le, hogy csak a kifogást keresed, nem a megoldást és sajnáltatod magad. Kereshetnél jobban fizető munkát is. Kajánál meg csak olyan legyen otthon amit ehet. Kenyérből tésztából tk, sok hús, édesburgonya stb.
2022. jan. 8. 13:23
 36/40 anonim ***** válasza:
87%
21.5 a BMI kalkulátor szerint, nem valószínű, hogy dagi a gyerek, tényleg csak egy kis kamaszháj ami el fog tűnni ha nyúlik majd. Viszotna sport későbbiekben hálálja meg magát, és mivel nem akar zöldséget enni, másképp kell majd felnőttként is kondiban tartania magát.
2022. jan. 8. 13:27
 37/40 anonim ***** válasza:
39%

Nagyon remek, hogy erre eddig nem gondoltam.., és mikor kezdted volna el nála? Már babaként sem ette pl az alma pürét, meg kb 10 ételt eszik/evett összesen jóízűen!

Írtam korábban, hogy ovinál kezdtem próbálni, nem ment. Most kezdte az elsőt, most sem a nem kap mást, mert addig koplaltatja magát, amíg fáj a feje és gyomorsavat hány az éhségtől. És nem, nincs mumus, se leves, se sültek, se főzelékek, komplett csoportokat zár ki, még azt is, ami mondjuk finom lenne, mint a méz, vagy a lekvár. Nem lehet így, mert HÁNYÁSIG KOPLAL. Babaként meg nem akartam mindig belenyomni a gyerekbe az alma és barackpürét, ott volt választásnak az anyatej, ha nem evett két és fél éves koráig.

2022. jan. 8. 13:43
 38/40 anonim ***** válasza:
56%

Ott volt választásnak. Itt rontottam el. A hanyadik koplalás után ha nem adtad volna fel, megevett volna bármit amit elé raksz.

Pont ez az egész dacolásnak a lényege, akármeddig elmennek, ha tapasztalatból tudják hogy előbb utóbb engedsz. (Mert megunod, besokallsz, nincs türelmed, kitartásod, megijedsz)

2022. jan. 8. 14:07
 39/40 anonim ***** válasza:
71%
Teljesen jószándékkal írom, de kezdj te is magaddal valamit, mert borzasztóan negatív minden mondatod. Próbálj magadnak is csinálni egy kis én időt, kevesebbet foglalkozni mások véleményével és többet azzal, ami neked fontos. Van a gyereken pár plusz kiló, na bumm, ezen nem kell annyira kiborulni. Cseréld le a nasikat zöldségre meg valami házi mártogatósra, aztán szépen apránként lehet egészségesebb életmódra nevelni anélkül, hogy bármelyikőtök belepusztulna. De ha minden napod arról szól, hogy a túlélésért küzdesz, akkor az egész életedet csak elszenvedni fogod, és (ez nagy tanulság) senki nem fog sajnálni érte, mert mindenkinek megvan a maga baja. Próbálj kicsit relaxálni, menj el pszichológushoz, oszd be jobban az időd, és ha kicsit nyugodtabb leszel, talán könnyebben fogsz tudni hozzáállni a problémákhoz. A cicát meg tényleg ajándékozd el, ha nem szereted és csak tehernek érzed, hogy ott van. Neki is jobb lesz, neked is.
2022. jan. 8. 14:29
 40/40 anonim ***** válasza:
34%
A gyereknek van munkája meg fizetése? Ja nem akkor csak te veszed neki azt amitől elhízik.
2022. jan. 9. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!