Miért gondolják állandóan, hogy én nem vagyok képes normálisan nevelni a gyerekem?
Mikor indult az otthoni tanulás, akkor elcsesztem, ezt aláírom. De akkor az apja is velünk élt, a cseszegetésen kívül semmit nem csinált.
Mi egy kicsi városban lakunk, itt foci van, mint sport és kifújt, a focit nem szerette soha.
Igen, a munkám olyan, hogy fél 8tól fél 5ig dolgozom, kemény fizikai munka.
A gyerek nem antiszociális. Vannak problémái, ami miatt frusztrált, de nem nem normális. Pszichológushoz hordtam, szerinte nincs vele probléma.
De akkor elfogadom, én csesztem el mindent, elfogadom, hogy szarul nevelem.
Egyet mondjatok, a 24 órába hogyan sűrítsek bele 28 órányi tennivalót?
Nálunk 2 kövérkés srác is szépen kinőtte ezt a husisságát, az egyik kifejezetten jóképű lett felnőtt korára.
Nem kell feltétlenül sportegyesületnek lennie kérdező, vannak akik gördeszkáznak, bicajoznak, koriznak, csak ezeket a szülők nem ismerik. Nézz körbe az utcákon, biztos nem csak focizó, meg otthon kukit verő gyerekeket látsz.
Közeli városban esetleg?
A sport a fegyelem miatt is jó, és levenne a válladról heti oár órányi terhet.
Egy 12 évessel nem kell tanulni... már rég magától kellene csinálnia. Legyen a konyha asztalnál hogx ha kérdése van kérdezhessen és fixen tanuljon, te közben csinálhatsz kaját.
Minél egyszerűbb a kaja, annál egészségesebb egyébként. Pl megsütsz 2-3, szelet csirkemellet, hozzá szelsz, lilahagymát, paradicsomot, uborkát, kis feta sajtot, egy pita kenyér be a pirítós sütőbe, és tadá. 30 perc alatt megvan, nem kell a konyhában görnyedni egész este, egészséges is.
A házit ezalatt befejezi a gyerek.
Mozgás az is, ha rendszeresen segít takarítani, így neked is könnyebb lenne beosztani az idődet. Ne csinálj meg helyette mindent.
Megírnád melyik város ez?
"Illetve minden nap takarítani kell, mert van egy cicánk és ne legyen kosz."
Nekem is van macskám, ezért minden nap porszívózok. De ez is egy olyan dolog, amit egy 12 éves simán meg tud csinálni. Mennyire vonod be a gyereket a házimunkába?
Bringázni szoktunk menni együtt is. De mikor este már sötét van, nem indulok neki szívesen. Meg ebben a takony, hideg időben sem. Most is esik.
Zöldséget nem eszik, kicsiként sem ette meg. Az apjával meg csak a szénhidrátot nyomják, tészta, pizza.
Takarítani szokott itthon, segít is, ha megkérem. Tanulni viszont nem tud egyedül, mert ilyen problémája van. Segíteni kell neki, mert így tud csak jó jegyeket szerezni.
Én nem látom hol írtad, hogy miért nem jár sportra egyedül? Valami sima önvédelmi edzésre akár, ahol nem az alkat a fő szempont.
Nem a te feladatod lemozgatni, de a tiéd alkalmat találni rá, hogy mozoghasson.
Az, hogy antiszoc nem fontos annyira, amennyiben nem zavarja. Ha zavarja, több tanfolyamra, közösségbe kell íratni, hogy barátkozhasson.
Nem kell vele edzened, nem kell vele étkezned egészségesen, de nagyon muszáj alkalmat teremtened rá, hogy mozoghasson és barátkozhasson így az otthontanulás alatt. Megértem, a gyerekem nem jár suliba, velem tanul, engem is leszív, pedig csak elsős, de a tiéd már nagy, el tudna járni egyedül tanfolyamokra! Adj neki lehetőséget, a nagyszájú hibáztató apuka meg fizesse a lehetőséget, ha már csak cseszegetni tud;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!