Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért gondolják állandóan,...

Miért gondolják állandóan, hogy én nem vagyok képes normálisan nevelni a gyerekem?

Figyelt kérdés
Mindenki az észt osztja. 12 éves fiam van, igazi fiú kamasz. Soha semmi nem jó neki, amit mondok, de némi puffogás után megcsinálja a dolgokat. Az én egész napom egy rohanás. Reggel suliba, munkába. Este haza, tanulás, játék, beszélgetés a gyerekkel, főzés, esti szokásos dolgok. Egyedül nevelem. Nem igazán van barátja. Erre jönnek a szülők, a gyerek apja, hogy menj vele sportolni, sétálni, figyókúráztasd, így csináld, szar, ahogy csinálod. Sétálj vele reggel, ha kell, kelj fel fél 5kor, vagy 5kor. Én is tornázzak, akár hajnalban is. Ma is ott tartok, hogy nem tudom, hogy érek a nap végére. És mindig szar, ahogy csinálom. Viszont mikor mondom, hogy ott a gyerek, lehet neki is elmondani és e rávenni és elmagyarázni, akkor jönnek, hogy hát nekik nem megy és amúgy is én vagyok az anyja és oldjam meg és változzak akkor én,szakadjak száz felé. Anyám is csak sógornőm, meg tesóm sajnálja, mert szegények mennyit dolgoznak. De az nem baj, hogy én reggel fél 6tól este fél 11ig megállás nélkül nyomom. Engem miért nem sajnálnak? Az miért olyan normális, hogy a boltban 6 órában dolgozó sógornőm az úristen mennyit dolgozik és jaj de nagyon elfárad és neki két gyerek van. Mindig ez a szlogen. De a lényeg, hogy én szarul csinálom. Mert nem sétálok a gyerekkel.
2022. jan. 8. 09:24
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
De nincs semmi lehetőség nálunk. Már körbejártam a témát. Környező településeket is. Távolabb volna, de sajnos azt anyagilag nem tudom megengedni magamnak.
2022. jan. 8. 11:55
 22/40 anonim ***** válasza:
24%

Nem fogja szeretni a zöldséget azért, mert ahhoz szokott.. Az enyémnek már hozzátápláláskor is csak kevés étel csúszott, a többit meg csak lökte ki a nyelvével, így van évek óta, pedig én normálisan eszem mindent.

160/55 ez rettenetesen sok egy 12 éves gyereknek. Én 170/55 vagyok 30 évesen és nem vagyok vékony.

MIÉRT nem íratod be sportokra, közösségbe? Önvédelem, küzdősport, labdajáték, úszás, vívás bármi!?

2022. jan. 8. 11:55
 23/40 A kérdező kommentje:
#21 szívesen odaadnám két hónapra. Kicsinek sem ette meg, inkább nem evett egész nap, úgy sem, hogy nem kapott mást.
2022. jan. 8. 11:56
 24/40 anonim ***** válasza:
78%

"Macskát kibaszni és kevesebb takarítanivaló van."

El ne hidd már, hogy egy benti macska után napi szinten olyan sokat kell takarítani.

A kérdező egyszerűen rosszul osztja be az időt.

"Ahogy látom te egy igazi kifogásgyáros vagy, mindenre van valami “de és ezért nem” válaszod."

Ebben teljesen igazad van.

2022. jan. 8. 11:56
 25/40 anonim ***** válasza:
75%
25. Akinek nincs ideje semmire annak nem kell még plusz háziállat. Akkor se ha nem kell takarítani utána minden nap.
2022. jan. 8. 11:58
 26/40 anonim ***** válasza:
66%

Egy gyerek azt eszik, amit kap. Erre is csak kifogást keresel.

Elhiheted, hogy egy gyerek sem halt még éhen azért, mert csak olyan kaja van otthon amit ő nem szeret.

2022. jan. 8. 11:58
 27/40 A kérdező kommentje:

Mert nincs semmi. A legközelebbi uszoda 40 kilométerre van. Nincs tömeg közlekedés, nekem meg pénzem arra, hogy elhordjam.

A gyerekeket nem engedik el egyedül, az enyém egyedül jár haza. A környéken senkit nem látunk, aki korabeli lenne, mind a gép előtt ül. Le volt beszélve, hogy átjön osztálytársa, több is, de mindenki lemondta, vagy annyi sem volt benne, hogy szóljon, hogy nem jön. A gyerekem meg csak várta, hogy majd ma ez meg az jön. És senki nem jött.

2022. jan. 8. 12:00
 28/40 anonim ***** válasza:
35%

23. Nálunk 2 opció volt ha nem akartad megenni a főzeléket (nekem ez volt a mumus) vagy akármit ami ebédre volt: 1. addig nem állsz föl az asztaltól amíg meg nem etted legalább a felét. 2. Nem eszed meg, akkor arra a napra nincs más.

Hárman vagyunk testvérek, egyikőnk sem halt éhen és nem is lettünk válogatósak.

Komplett délutánokat ültem a konyhaasztalnál a kaja fölött, mégsem lettem lelki nyomorult.

Határozottabbnak és következetesnek kell lenni, ne üljünk már fordítva a lovon és ráhagyni aztán meg sírni, hogy elb.szódott minden.

12 evest minek kell suliba hordani? Menjen egyedül.

Ja tudom, de nem / nincs / nem lehet…

2022. jan. 8. 12:03
 29/40 anonim ***** válasza:
78%

Ne az étkezésén lovagoljatok már, meg az időbeosztásán! Az nem hoz érdemben semmit és nem számít érdemben semmit. A gyerek már kövér. Nem az anyjának kell időt szakítania rá, hogy vele sportoljon, az egy 6.osztályos gyerek kb, képes elmenni önállóan edzésre, de kifizetni még nem tudja. Írasd be sportra, se az idődbe nem telik, se rávenni nem kell a gyereket, hogy olyat egyen, amilyet nem akar. De, az enyém hányásig koplalt ordítva, párszor megpróbáltam. Vannak ilyenek akkor is, ha nem tudod elképzelni, a korlátolt gyerek agyával inkább belepusztul, mintsem olyat tegyen, amit nem akar. És nem csak az ízek számítanak nekik, valami hülye gondolat berögzül, és élből elutasítanak finom dolgokat is, mint pl a lekvár vagy éttermi kaja. Hiába nyomod bele a szájába, túl kicsi ahhoz, hogy a kényszerességét a háttérbe szorítsa.

Idő meg lényegtelen, nyüzsögj egész nap, a gyerek képes eljárni az edzésére önállóan! Csak pénz kell hozzá. Hagyjátok már a macskát meg a körítést, nem kell 5kor futnia az anyjának a köröket, csak beiratnia sportra. Tini, csak úgy olvadnak majd le róla a kilók megfelelő étkezés nélkül is.

2022. jan. 8. 12:05
 30/40 anonim ***** válasza:
91%
Egyrészt egyet értek hogy fontos a sport, DE 160 centi 12 évesen. Most fog majd egy bazi nagyot nyúlni, még az is lehet, hogy sovány lesz 2-3 év múlva.
2022. jan. 8. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!